Έκθεσης Ζωγραφικής του εικαστικού Αλέξανδρου Τσιούρη στη Δημοτική Πινακοθήκη

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση αναμένεται να φιλοξενήσει η Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Γιάννης Μόραλης». Ειδικότερα πρόκειται για την Έκθεσης Ζωγραφικής του εικαστικού Αλέξανδρου Τσιούρη με τίτλο ‘’Εντυπώσεις’’, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17 Μαρτίου, ώρα 19:00.
Στην παρούσα έκθεση, τα έργα του Αλέξανδρου Τσιούρη, εκφράζουν την βιωματική εμπειρία του με τον τόπο που ζει και δρα τα τελευταία 15 χρόνια. Από το 2007, χρονιά εγκατάστασής του στην πόλη της Άρτας, ως εκπαιδευτικού καλλιτεχνικών μαθημάτων και ως ακροατή και παρατηρητή των χαρακτηριστικών του νέου περιβάλλοντος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην περιφερειακή οδό
Ο Δήμος Αρταίων ανακοινώνει πως στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή κυκλικού κόμβου επί της Ε.Ο. Αθηνών – Ιωαννίνων στον ύψος της οδού Ελ. Βενιζέλου» που υλοποιεί η ανάδοχος εταιρεία, ύστερα και από απόφαση της Τεχνικής Υπηρεσίας ανακοινώνεται η διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αιακιδών και της κυκλοφορίας του ρεύματος εξόδου της οδού Αγίου Αρτεμίου, προς την Περιφερειακή οδό από το ύψος της Ελ. Βενιζέλου. Η κυκλοφορία των οχημάτων και η αναγκαία σήμανση θα γίνει σύμφωνα με τα θεωρημένα σχέδια που συνοδεύουν την απόφαση.
Επιπλέον, σε επόμενη φάση του έργου θα υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας του ρεύματος εισόδου της οδού Αγ. Αρτεμίου από την Περιφερειακή οδό, έως το ύψος της οδού Ελ. Βενιζέλου.

Πρόσληψη ιατρού στο Νοσοκομείο Άρτας
Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΝΤΕΛΕΣ ανακοινώνει ότι μετά από απόφαση του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. προσλήφθηκε στο Γ.Ν. Άρτας η Άλκηστις Τσίκου, επικουρικός ιατρός, ειδικότητας Ωτορινολαρυγγολογίας (ΩΡΛ). Η προσλαμβανόμενη θα παρέχει τις υπηρεσίες της μέχρι την 2α Μαρτίου 2024.

Σύσκεψη του ΚΚΕ με επαγγελματίες 
Η Τομεακή Οργάνωση Άρτας θα πραγματοποιήσει σύσκεψη αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών την Τετάρτη στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Κρόνος». Κεντρικός ομιλητής ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Έγκριση για «Προμήθεια εξοπλισμού κάδων Δήμου Ν. Σκουφά»
Τη σύμφωνη γνώμη της για τρία υποέργα της πράξης «Διαχείριση Βιοαποβλήτων Δήμου Νικολάου Σκουφά» διατυπώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ήπειρος».
Ειδικότερα, με σχετικά έγγραφα προς το Δήμο Νικολάου Σκουφά διατυπώνεται η θετική γνώμη της Υπηρεσίας για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης των τριών υποέργων που αφορούν την «Προμήθεια εξοπλισμού κάδων βιοαποβλήτων Δήμου Ν. Σκουφά», με συνολικό προϋπολογισμό 60.263 ευρώ.

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ιωαννίνων από τον Σύλλογο Δρομέων
Ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων και η Εταιρεία Διοργάνωσης Αθλητικών Εvent «My Adventure» προκηρύσσουν τον 6ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Ιωαννίνων (21.097,5 m), καθώς και τον Aγώνα 5km (Entry Race).
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 07 Μαΐου 2023 .
Σημείο Εκκίνησης – τερματισμού: Πλατεία Μαβίλη (Λίμνη Παμβώτιδα).
Ο Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων είναι ένας διεθνής, πιστοποιημένος αγώνας. Η επίσημη μέτρηση της διαδρομής πραγματοποιήθηκε το 2018. Αυτό σημαίνει ότι τα ρεκόρ και οι χρόνοι των αθλητών αναγνωρίζονται από όλες τις διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (ΙAAF).
Είναι ωραίο όταν ο αγώνας της πόλης ανοίγει τα σύνορά του σε όλο τον κόσμο!
Λεπτομέρειες για τους αγώνες θα γνωστοποιηθούν με την αναλυτική προκήρυξη.

Βασίλης Γιόγιακας: de minimis για τις καλλιέργειες μανταρινιών στη Θεσπρωτία που είχαν μείνει εκτός «κορωνοενίσχυσης»
Εγκρίθηκε η ενίσχυση de minims για τους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας οι οποίοι δεν είχαν λάβει την «κορωνοενίσχυση» του 2022 λόγω απώλειας εισοδήματος από την καλλιεργητική περίοδο του 2020. Πρόκειται για καλλιέργειες που είχαν δηλωθεί στη δήλωση του ΟΣΔΕ το 2020 ως «μανταρίνι» και αριθμούν περίπου 2.650 στρέμματα. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, το ποσό της ενίσχυσης καθορίζεται στα 70 ευρώ ανά στρέμμα και αφορά μανταρινοπαραγωγούς της Θεσπρωτίας που διαθέτουν παραγωγικά δέντρα άνω των τεσσάρων ετών κα διατηρούν τουλάχιστον ένα στρέμμα δηλωμένο ως «μανταρίνι». Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μην έχουν λάβει φέτος ή τα δύο προηγούμενα χρόνια ενισχύσεις de minimis ύψους πάνω από 20.000 ευρώ.
«Με την πληρωμή της ενίσχυσης, που αναμένεται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, καλύπτονται και οι μανταρινοπαραγωγοί μας που, για τεχνικούς λόγους, είχαν εξαιρεθεί από την περυσινή πληρωμή. Ήταν κάτι που το είχαμε πει αμέσως μόλις διαπιστώθηκε, και το κάναμε, ειδικά για τους καλλιεργητές της Θεσπρωτίας. Ευχαριστούμε τον κ. Γεωργαντά και τον κ. Σκυλακάκη που κατανόησαν και ανταποκρίθηκαν στο εύλογο αίτημά μας.», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Ο.Ε.Σ.ΒΔ.Ε.Ν. 
Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 8 Μάρτη σε όλη την Ελλάδα.
Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας αλλά και των λαϊκών στρωμάτων που βροντοφώναξαν ότι ‘‘το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί’’.
Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι έμποροι καθώς και οι άλλοι επαγγελματίες συμμετείχαν μαζικά παρά την απουσία των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ αυτή την κρίσιμη ώρα.
Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία, μαζικότητα και πιο αποφασισμένοι με συμμετοχή στην Απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη.
Η Γεν. Συνέλευση των αντιπροσώπων της ΟΕΣΒΔΕΝ που πραγματοποιήθηκε στις 12/03/2023 στην Άρτα αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία με κλείσιμο των καταστημάτων από τις 08:00-14:30 στις πόλεις μας . Καλούμε τους Εμπορικούς Συλλόγους – Μέλη μας να οργανώσουν και να παλέψουν για την όσο δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή των συναδέλφων στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Β/Δ Ελλάδα.
Καλούμε την ΕΣΕΕ και τις άλλες ομοσπονδίες μέλη της να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.
Απαιτούμε σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ταυτόχρονα προβάλλουμε και τις δικές μας διεκδικήσεις.