Έκκληση και προειδοποίηση από το Δήμο από την υπερκατανάλωση νερού

Προβλήματα λειψυδρίας στα χωριά του Γ. Καραϊσκάκη

Στην υπερκατανάλωση και την αλόγιστη χρήση του νερού αποδίδει ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη τα προβλήματα στην υδροδότηση οικισμών, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι σοβαρά.
Λόγω της έλλειψης χιονοπτώσεων τον περασμένο χειμώνα και της παρατεταμένης ανομβρίας αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτή την περίοδο, παρατηρείται χαμηλή στάθμη των πηγών και των γεωτρήσεων με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή έλλειψη νερού.

«Επειδή ο κίνδυνος λειψυδρίας είναι έντονος και δεδομένου ότι θέλουμε να ανταποκριθούμε στην ομαλή υδροδότηση όλων των οικισμών μας, θα πρέπει να μειώσουμε στο ελάχιστο δυνατό την κατανάλωση νερού και να το χρησιμοποιούμε για οικιακή χρήση αποκλειστικά και μόνο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου και απευθύνει έκκληση προς όλους να περιοριστεί άμεσα η σπατάλη και η αλόγιστη χρήση του νερού.

Καθώς έχει παρατηρηθεί η χρήση του σε ποτίσματα κήπων ή άλλων καλλιεργειών από το δίκτυο ύδρευσης, το πλύσιμο κοινόχρηστων χώρων, αυτοκινήτων κλπ, ο Δήμος ζητά να περιοριστούν στο ελάχιστο.
«Σε περίπτωση διαπίστωσης σπατάλης ή αλόγιστης χρήσης νερού ο Δήμος μας θα αναγκαστεί να εφαρμόσει απόλυτα τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό ( πρόστιμα, διακοπή παροχών κτλ» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. Τέλος γίνεται γνωστό ότι θα πραγματοποιείται και κλείσιμο δεξαμενών για την καλύτερη διαχείριση του νερού.