Έκλεισε το μητρώο υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

«Κλείδωσαν» οι υποψηφιότητες Κατερίνας Ρίζου, Χριστίνας Μαρέτη στην Άρτα

Το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει με πυρετώδεις ρυθμούς τις λίστες υποψηφίων για τις εκλογές, με το βλέμμα στραμμένο στον πιθανό αιφνιδιασμό του φθινοπώρου, παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού πως δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές.
Η επιτροπή ψηφοδελτίων, υπό τον Βαγγέλη Αργύρη, συνεχίζει να συνεδριάζει για να καταρτίσει τις σχετικές λίστες. Όπως έχει γράψει η ΗΧΩ, σε πρώτη φάση υπάρχει μια λίστα επιθυμιών. Πρόκειται για τους «υποψήφιους/υποψήφιους», δηλαδή για όσους έχουν καταθέσει αίτημα να συμπεριληφθούν στις λίστες. Αυτό το «μητρώο υποψηφίων» είναι δυναμική λίστα, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για την τελική συγκρότηση των υποψηφίων.
Όμως σε αυτή τη διαδικασία, υπάρχουν πάντα οι υποψηφιότητες που κρατά η ηγεσία, με ονόματα «λαμπερά» που θα πλαισιώσουν τις λίστες του ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιοι και πρόκειται να ανακοινωθούν τελευταίοι.
Υπάρχουν όμως και υποψηφιότητες, που πλέον είναι από αυτές που έχουν «κλειδώσει» και αναμένουν απλώς την επίσημη ανακοίνωση.

Τέτοιες είναι οι υποψηφιότητες των δύο γυναικών που θα πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην Άρτα και που όταν είδαν το φως της δημοσιότητας τα ονόματά τους, υπήρξε ικανοποίηση και αποδοχή.
Ο λόγος για την δικηγόρο Κατερίνα Ρίζου και την φαρμακοποιό Χριστίνα Μαρέτη, που οι αιτήσεις υποψηφιότητάς τους έγιναν δεκτές από την Επιτροπή Ψηφοδελτίων με μεγάλο ενθουσιασμό από την πρώτη στιγμή, καθώς η εκλογική περιφέρεια της Άρτας ήταν πάντα δύσκολη για το ΠΑΣΟΚ στο θέμα της ποσόστωσης των γυναικών.
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως πρόκειται για δύο εξαιρετικές υποψηφιότητες αφού και οι δύο πληρούν στο έπακρο όλα τα κριτήρια που έχει θέσει η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την στελέχωση των ψηφοδελτίων εν όψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Κατά κοινή ομολογία, Κατερίνα Ρίζου και Χριστίνα Μαρέτη, η κάθε μία με τα δικά της χαρακτηριστικά προσθέτουν στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, τη δυναμική που αναζητούσε στο χώρο των γυναικών και που η συμμετοχή τους στις εκλογές, αναμένεται να προσθέσει στη προσπάθεια που καταβάλει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, από τις εκλογές για αρχηγό και μετέπειτα, ώστε να είναι ψηλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.
Με τις δύο αυτές υποψηφιότητες της Κατερίνας Ρίζου και της Χριστίνας Μαρέτη να είναι πλέον σίγουρες και τις υποψηφιότητες του βουλευτή Χρήστου Γκόκα και του πρώτου επιλαχόντα στις εκλογές του 2019 Χρήστου Μέγα, να είναι βέβαιες, το έργο της Επιτροπής Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τουλάχιστον για την Άρτα, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αφού με την προσθήκη ενός ακόμη υποψηφίου το ψηφοδέλτιο της Άρτας είναι έτοιμο.