Έκοψαν την πίτα στο Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το φλουρί έπεσε στην Αθηνά Τζώρα

Το εργαστήριο Υγείας των ζώων, Υγιεινής και Ποιότητας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έκοψαν την βασιλόπιτα με τυχερή την Αθηνά Τζώρα, που της έπεσε και το φλουρί.
Λυρική ήταν και η ανάρτηση του Γιάννη Σκούφου που περιέγραψε το γεγονός ως εξής: «Γρήγορα, γρήγορα να κόψουμε τη βασιλόπιττα, γιατί ο χρόνος είναι αδυσώπητος, ούτε νερό, ούτε αέρας, ούτε φως, κάτι περισσότερο από την ύλη που δεν αφήνει σημάδια στην πορεία του παρά μόνο σε εσένα. Το εργαστήριο Υγείας των ζώων, Υγιεινής και Ποιότητας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην όμορφη Άρτα έκανε ένα κύκλο γύρω από τη στρογγυλή βασιλόπιττα, καμία αιχμή για κανένα, καμία οξύληκτη γωνία, όλοι στα κατατόπια της γνώσης και της προσπάθειας, απαιτητικών συντελεστών για την αποκάλυψη της αλήθειας στη ζωή. Να είμαστε καλά, να πάθουμε ότι ποθούμε που λέει και ο φίλος μας ο Μάκης, να είμαστε γλυκείς σαν τη Ζάχαρη που μεγαλούργησε στη παρασκευή της βασιλόπιττας, να είμαστε προνομιούχοι μέσα στον κόσμο της απόγνωσης και του κακού μαντάτου. Φίλοι όσοι βρήκαν το φλουρί, η Αθηνά όχι τυχερή αλλά άξια, το κεφάλι και η καρδιά του εργαστηρίου, φίλοι όσοι προσήλθαν όχι για το φλουρί της πίττας, αλλά για το φλουρί της αγάπης της ομάδας και του κοινού ερευνητικού κάματου. Ας λυπηθούν οι λύπες αυτό το χρόνο κι ας φέρουμε τις χαρές και τις επιτυχίες στο προσκεφάλι όλων! Δώρο της νέας χρονιάς από τον πολυαγαπημένο Ηλία Μαμαλάκη για τον τυχερό του φλουριού το νέο του ευαγγέλιο περί τυριών της Ελλάδας. Ας είναι ο δρόμος μας μακρύς, συνοδός με τη μουσική της παραγωγικής χώρας, γιατί τα τροκάνια ακούγονται αειθαλή και ατέρμονα, χωρίς παρεμβολές μόνο για τους επιστήμονες της ευαισθησίας!

Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας
Χελώνα 8-01-23 Κοπή Πίτας
Μια από τις πιο όμορφες πεζοπορικές διαδρομές του νομού μας απόλαυσαν τα μέλη του συλλόγου μας καθώς και φίλοι από τα Γιάννενα, την Πάτρα και το Αγρίνιο. Η διαδρομή κινείται μέσα σε πυκνό δάσος ελάτης ενώ λίγο πριν την κορυφή τα δέντρα υποχωρούν αφήνοντάς μας να απολαύσουμε την πανοραμική θέα προς τον Αμβρακικό κόλπο αλλά και το ορεινό ανάπτυγμα των γειτονικών νομών. Συγχαρητήρια στον Διονύση, την Ίριδα και την Ναταλία που βρήκαν το φλουρί. Η διαδρομή που ακολούθησαμε σχεδιάστηκε, υλοποιήθηκε και σηματοδοτήθηκε από τον ΕΟΣ ΑΡΤΑΣ στα χρόνια της καραντίνας.

Δήμος Ιωαννιτών
Ο Δήμος τίμησε τον Γιώργο Γιαννίκο
Τον Γιώργο Γιαννίκο, έναν άνθρωπο που έχει ταυτιστεί με τον εορτασμό των Θεοφανίων στην Παμβώτιδα, τίμησε ο Δήμος Ιωαννιτών.
Σε μία λιτή τελετή, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιδημάρχων, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος τον ευχαρίστησε για την προσφορά του και του παρέδωσε το μετάλλιο της πόλης.
Όπως ανέφερε ο κ. Ζωγράφος ο Γιώργος Γιαννίκος βουτά στα νερά της λίμνης επί 53 συναπτά έτη, κρατώντας ζωντανό το έθιμο, ενώ για 15 φορές ήταν αυτές που ανέσυρε τον σταυρό.
Ο Γιώργος Γιαννίκος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Δήμο σημειώνοντας ότι το μετάλλιο της πόλης που έλαβε είναι το καλύτερο της ζωής του.
«Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση. Γεννήθηκα στα Γιάννενα και χαίρομαι που με τιμά η πόλη μου» σημείωσε και τόνισε πως θα είναι παρών στους εορτασμούς και τα επόμενα χρόνια.