Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ

Το Δ.Σ. του ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ προσκαλεί τα μέλη του στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που θα γίνει την ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 και ώρα 19.30 στα Γραφεία του Συλλόγου (Ορλάνδου και Τζουμέρκων) .
ΘΕΜΑΤΑ της Γενικής Συνέλευσης:
1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης.
2. Οικονομικός Απολογισμός 2021 (από 29 Ιουνίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021).
– Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
– Έγκριση Οκονομικού Απολογισμού
3. Οικονομικός Προϋπολογισμός 2022.
– Έγκριση Οικονομικού Προϋπολογισμού.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 και ώρα 20.00 στα Γραφεία του Συλλόγου.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη.
Την πρόσκληση υπογράφουν για το Δ.Σ. ο Πρόεδρος α/α Ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Μαυρογεώργος και η Γεν. Γραμματέας Μαρία Δέτσικα.

Θετικός στον κορωνοϊό με ελαφρά συμπτώματα ο Πρόεδρος της Βουλής
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό covid-19 μετά από τη διενέργεια ταχείας εξέτασης αντιγόνου (rapid test).
Ο Πρόεδρος της Βουλής είναι πλήρως εμβολιασμένος, τα συμπτώματα που παρουσιάζει είναι ελαφρά και θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη υγειονομική διαδικασία.

ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ της Πάτρας εόρτασαν τη μνήμη της ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ

Την Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών εόρτασε, μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και μεγαλοπρέπειας, τη μνήμη της Αγίας Θεοδώρας, πολιούχου της Άρτας -υπόδειγμα μητέρας, συζύγου και φιλάνθρωπου ανθρώπου- με λαμπρή θεία λειτουργία και αρτοκλασία. Η θρησκευτική εορτή έλαβε χώρα στον περικαλλή ναό του Αγίου Διονυσίου Πατρών, ο οποίος είχε κατακλυστεί από Ηπειρώτες και κυρίως από Αρτινούς/-ές. Τον πανηγυρικό της ημέρας, που συνέπεσε με την Κυριακή της Ορθοδοξίας, εκφώνησε ο έφορος Νέων Νεανίδων του Συλλόγου, Σταφυλάς Βησσαρίων, από τα Μηλιανά Άρτας.

Κέντρο Πρόληψης Άρτας
Συνάντηση γονέων μαθητών Δημοτικού Σχολείου Καμπής
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Καμπής υλοποίησε συνάντηση στους γονείς των μαθητών με θέμα: «..ασφαλές internet-ήσυχοι ΟΛΟΙ!!»
Ένα σχολείο με συνεχόμενη παρουσία σε δράσεις που προάγουν την Πρόληψη και που αναγνωρίζουν τις ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.
Ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή σε αυτή την διαδικτυακή συνάντηση την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας κα Βασιλείου Κλεοπάτρα, τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κο Λύτρα Χρήστο, καθώς επίσης τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Καμπής.

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την Άρτα
Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα (14– 20 Μαρτίου2022) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στην Άρτα θα είναι τα ακόλουθα:
ΤΡΙΤΗ 15/03/2022 Πέτα-Κλειστό-Ζυγός-Μαρκινιάδα-Μελάτες-Κάτω Αθαμάνιο-Αθαμάνιο-Τετράκωμο-Μεσούντα 18.00-01.00
ΤΕΤΑΡΤΗ16/03/2022Δίστρατο-Ανεμμοράχη-Κυψέλη-Ράμια-Λεπιανά-Μικροσπηλιά-Άνω Γραικικό-Κουκούλια-Κρυονέρι-Βαθύκαμπος 18.00-01.00
ΠΕΜΠΤΗ17/03/2022Λιμίνη-Σελλάδες-Κομπότι-Περάνθη-Κομμένο-Νεοχώρι-Αγία Παρασκευή- Ανέζα -Κορωνησία-Πολύδροσο-Ράχη-Αγ. Σπυρίδωνας-Στρογγυλή 18.00-01.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ18/03/2022 Μεγάρχη-Φωτεινό-Άνω Πέτρα-Διάσελλο-Δημαριό -Κλειδί-Περδικορράχη-Πέτρα-Γιαννιώτι-Σκουληκαριά 08.00-15.00
ΣΑΒΒΑΤΟ19/03/2022 Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη-Μεσόπυργος-Ελάτη-Καστανιά-Μηλιανά- Γρέβια-Πηγές 08.00-15.00

Συνάντηση πρόεδρου της ΠΣΕ με εκπροσώπους της «ΟΜΟΝΟΙΑ»
Ο πρόεδρος της ΠΣΕ Μάκης Κιάμος και η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Μαρίκα Γκόνη συναντήθηκαν 8.3.2022 με τον Βασίλη Κάζιο και Γεώργιο Τζομάκα, πρόεδρο και αντιπρόεδρο αντίστοιχα, της Πολιτικής Οργάνωσης, «ΟΜΟΝΟΙΑ», της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία, καθώς και με τον πρόεδρο και βουλευτή του Κόμματος «Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» Ευάγγελο Ντούλες και συζήτησαν θέματα που αφορούν την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΠΣΕ, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος.
Όπως αναφέρει ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ, ειδικότερα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα, όπως ανθρώπινα δικαιώματα, περιουσιακό, απογραφή του πληθυσμού και διοικητική διαίρεση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και την παράδοση. Παράλληλα συζητήθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες στην Ελλάδα, όπως το ασφαλιστικό.
Ο πρόεδρος Μάκης Κιάμος δήλωσε πως η ΠΣΕ είναι πάντοτε στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών και θα εντείνει τις παρεμβάσεις και παραστάσεις της προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες.
Συμφωνήθηκε να γίνει συνεργασία σε θέματα πολιτισμού και να πραγματοποιηθεί ημερίδα με πολιτιστικό περιεχόμενο που θα αφορά τα ήθη, τα έθιμα και γενικότερα τον ηπειρώτικο πολιτισμό.