Ένα βήμα πρίν την ολοκλήρωση το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Άρτα

Γεννηματά: Το δίλλημα είναι καθαρό: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες

Χωρίς το όνομα της δεύτερης γυναίκας ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Άρτα. Το ψηφοδέλτιο συγκροτούν οι: ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ, ΑΛΕΞΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ, ΓΚΟΓΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΕΓΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.
Ακόμη ανακοινώθηκαν ονόματα και στους άλλους νομούς:
ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΜΠΑΡΜΠΑ ΒΑΝΑ, ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, παρουσία πολλών υποψηφίων βουλευτών, η Φώφη Γεννηματά κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, τονίζοντας ότι «η χώρα, σε αυτά τα νέα δεδομένα χρειάζεται όσο ποτέ μια ισχυρή προοδευτική δύναμη με καθαρό λόγο και προτάσεις για λύσεις. Κι αυτή είναι το Κίνημα Αλλαγής. Είμαστε έτοιμοι, στο κέντρο της πολιτικής σκηνής. Σταθεροί στην αυτόνομη πορεία».
Ζήτησε ισχυρή στήριξη στο Κίνημα Αλλαγής ώστε «να μην επιτρέψει η χώρα στην οπισθοδρόμηση ή τον ρεβανσισμό».

«Να πάμε μόνο μπροστά. Και μπροστά σημαίνει μόνο ένα πράγμα: αυτόνομη πορεία, ανεξάρτητη γραμμή, κανένας συμβιβασμός. Οι προοδευτικοί πολίτες άκουγαν για μήνες ότι η Γεννηματά και ο Μητσοτάκης τα έχουν βρει κάτω από το τραπέζι. Ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει κάνει σκοτεινές συμφωνίες με τη Δεξιά, διότι τα στελέχη του τάχα δεν μπορούν μακριά από την εξουσία. Αυτά τα έγραφαν και τα διατυμπάνιζαν φιλικά προς την κυβέρνηση Μέσα. Τώρα λένε ότι θέλουμε να γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα ξέρουν ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά και γι αυτό μας πολεμούν λυσσαλέα με κάθε τρόπο και μέσο. Φοβούνται οι ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, πως το Κίνημα Αλλαγής θα ανακτήσει τη θέση του ως η μοναδική αυθεντική έκφραση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Για αυτό και γελοιοποιούνται με τις αντιφάσεις τους.

Όχι κύριοι – και τη Νέα Δημοκρατία ελέγχουμε υπεύθυνα και αυστηρά και τον ΣΥΡΙΖΑ θα φέρουμε στα πραγματικά του μέτρα», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ καταχειροκροτούμενη από τα στελέχη.
Η Φ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι υπεύθυνη δύναμη εθνικής συνεννόησης, εξόδου από την κρίση, που «θα αποτελέσει το δυνατό αντίβαρο τόσο στις συντηρητικές πολιτικές όσο και στον ανεύθυνο λαϊκισμό». «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι με αχαλίνωτη Δεξιά που θα σαρώσει κατακτήσεις και με ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο τον ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα παρά πόδας, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες, η χώρα θα καεί», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «μοναδική εγγύηση αποτελεί ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής: Που θα εγγυάται μια υπεύθυνη αντιπολίτευση, συνέργειες υπό όρους και προϋποθέσεις και αυξημένη πλειοψηφία όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Που δεν θα επιτρέψει να εγκλωβίσουν τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο μιζέριας για τους πολλούς και εξυπηρέτησης των συμφερόντων των λίγων».

«Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής διασφαλίζει την ομαλότητα. Το δίλλημα είναι καθαρό: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά. Στο ερώτημα ποια θα είναι η στάση του ΚΙΝΑΛ στη μετεκλογική περίοδο η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε: «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε καθαρές απαντήσεις. Λέμε λοιπόν, σταθερός οδηγός μας είναι οι ομόφωνες αποφάσεις του συνεδρίου μας.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απευθύνθηκε στους «απογοητευμένους από το ΣΥΡΙΖΑ προοδευτικούς πολίτες», και σε εκείνους τους πολίτες που έχουν οδηγηθεί συνειδητά στην αποχή, καθώς και σε εκείνους που στις ευρωεκλογές στράφηκαν προς τη ΝΔ με μοναδικό κριτήριο να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα, λέγοντας: «Πάμε τώρα μαζί δεν είναι επιλογή σας, η δεξιά στροφή για τη χώρα. Σας καλώ να μας εμπιστευτείτε. Εμείς νοιαζόμαστε. θα ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη σας».