Ένα εξαιρετικό λεύκωμα από τον Χρήστο Σταύρου

Ταξίδι στο χτες με παλιές φωτογραφίες της Ροδαυγής

Ένα εξαιρετικό λεύκωμα, με αντιπροσωπευτικές παλαιών εποχών, φωτογραφίες με ευαισθησία σχολιασμένες, ξεκίνησε το ταξίδι την περασμένη Κυριακή στην πλατεία της Ροδαυγής από έναν λάτρη του όμορφου χωριού. Ο λόγος για τον Χρήστο Σταύρου που με μεγάλη αγάπη έστησε αυτό το υπέροχο λεύκωμα, νοσταλγίας για τους εικονιζόμενους, αλλά και σπουδαία παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές.

Ο κ. Σταύρου διετέλεσε επί πολλά χρόνια πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, δημιουργώντας θεσμούς, όπως η «Γιορτή Κάστανού και Τσίπουρου», το «Ροδοφέγγαρο», τις οποίες εκδηλώσεις επάξια πήρε στα χέρια του και συνεχίζει, το νέο – πια- διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον Χρήστο Αλεξίου.
Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση της παρουσίας του λευκώματος πραγματοποιήθηκε με την συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου αλλά και του Δήμου Αρταίων τον οποίο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Νίκος Λιόντος.

Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, μίλησε για το βιβλίο η φιλόλογος Ελένη Παπαβασιλείου ενώ αποσπάσματα διάβασε η Ζωή Μπαρτζώκα.
Ήταν μια όμορφη πρωινή εκδήλωση – γιορτή, με πολύ κόσμο και δροσιά στην όμορφη πλατεία της Ροδαυγής.
Συγχαρητήρια και καλοτάξιδο.