Ένωση Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων Ελλάδος: «Εκατοντάδες οι διαμαρτυρίες κτηνοτρόφων και ιδιοκτητών για τους δασικούς χάρτες»

Η Ένωση Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων Ελλάδος ανακοινώνει πως τις τελευταίες μέρες γίνεται καθημερινά αποδέκτης εκατοντάδων διαμαρτυριών κτηνοτρόφων και ιδιοκτητών για την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, βάσει της οποίας χιλιάδες ιδιοκτήτες χάνουν το δικαίωμα αντίρρησης στους δασικούς χάρτες, με αποτέλεσμα τη δήμευση της περιουσίας τους.
Η Ένωση Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων Ελλάδος, απευθύνει έκκληση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προβεί άμεσα στη διόρθωση της επίμαχης εγκυκλίου. Ούτως ώστε, να δοθεί το δικαίωμα να υποβληθούν αντιρρήσεις για τις εκτάσεις που χαρακτηρίστηκαν εσφαλμένα ως δασικές, βάσει των σχετικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, που εγκαθιδρύθηκαν με την ψήφιση του Νόμου 4685/20 και καθόρισε η Υπουργική Απόφαση με αριθμό ΥΠΕΝ/ ΔΠΔ/ 64663/ 3.7.2020.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων, υπογραμμίζει ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ θα πρέπει άμεσα να διορθώσει την εγκύκλιο στο ζήτημα που αφορά στις αντιρρήσεις : «Πρέπει να επαναδιατυπωθεί ευκρινώς, δίνοντας το δικαίωμα να υποβάλλει αντίρρηση κάθε ενδιαφερόμενος που έχει έννομο συμφέρον, όπως ακριβώς προβλέπεται στο άρθρο 48 παρ. 10 του ν. 4685\20 , όπου ρητώς προβλέπει ότι οι αντιρρήσεις υποβάλλονται κατά των αναμορφωθέντων ή τροποποιηθέντων Χαρτών».
Τέλος, η Ένωση Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων Ελλάδος, υπογραμμίζει, ότι η εφαρμογή της επίμαχης εγκυκλίου, γυρίζει τη χώρα πολλά βήματα πίσω, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ορθή κατάρτιση του χωροταξικού χάρτη της Ελλάδας, ο οποίος πρέπει να αποτελέσει την πυξίδα της ανάπτυξης: «Πάλι το δίκαιο του πολίτη θα κρίνεται μόνο από τη δασικής υπηρεσία» ! . Σε αντίθεση με τον νόμο Χατζηδάκη ο οποίος περιόρισε αυτό το δικαίωμα των δασικών υπάλληλων, να αποφασίζουν για την περιουσία των πολιτών, αναμορφώνοντας τις επιτροπές στις οποίες κυριαρχούσαν οι Δασάρχες, κατέχοντας το 50%».

«Κάθε Μέρα Σεφ με τον Βαγγέλη Δρίσκα» στο OPENTV
Μία καθημερινή εκπομπή μαγειρικής για τον σύγχρονο τηλεθεατή με τίς καλύτερες συνταγές δοκιμασμένες και δοσμένες με τον πιο κατανοητό τρόπο, από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 15:15 στο OPENTV
Είναι γνωστή η αγάπη του Βαγγέλη Δρίσκα για την μαγειρική αλλά και το πάθος του να παρακολουθεί τις εξελίξεις, τα νέα και ό,τι καινούργιο συμβαίνει στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο ,που έχει σχέση με τη γαστρονομία.
Το «Κάθε Μέρα Σεφ με τον Βαγγέλη Δρίσκα» είναι μία καθημερινή εκπομπή μαγειρικής που δεν δίνει μόνο συνταγές αλλά και γνώση απλόχερα . Γιατί όπως πιστεύει ο Βαγγέλης μόνο η γνώσης ξεκλειδώνει τον μάγειρα και του δίνει αυτοπεποίθηση .
Κάθε επεισόδιο περιλαμβάνει γευστικά ταξίδια στην Ελλάδα και τον κόσμο που κρατούν το ενδιαφέρον του τηλεθεατή αμείωτο γιατί πάντα υπάρχει κάτι νέο να δει.
-Ελληνική κουζίνα με μια νέα σύγχρονη ματιά!
-Υγιεινά και εύγεστα πιάτα (γιατί το υγιεινό δεν είναι απαραίτητα βαρετό)
-Εθνικ κουζίνες για αρχάριους και για προχωρημένους: Γνωριμία με υλικά, νέες τάσεις και τεχνικές
-Ζαχαροπλαστική: Εύκολα, γρήγορα και απολαυστικά γλυκά. Συνταγές χωρίς ζάχαρη
-Σπιτικές μαμαδίστικες συνταγές: Με υλικά έκπληξη, λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους
Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας μαθαίνει εύκολα και απλά να μαγειρεύουμε καθημερινά σαν σεφ στην κουζίνα μας!
«Κάθε Μέρα Σεφ με τον Βαγγέλη Δρίσκα».

Πολάκης: «Η αλήθεια δεν μπορεί να νικηθεί…»
«Η δικαίωση για όσους το «φωνάζουμε» εδώ και καιρό, αυτή τη φορά ήρθε από τη Γερμανία. Ο κ. Μητσοτάκης και οι “άριστοί” του βγαίνουν για άλλη μια φορά εκτεθειμένοι για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης», δήλωσε ο Βουλευτής Χανίων και πρ. Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας την είδηση ότι «η Γερμανία προμηθεύεται 200.000 δόσεις φαρμάκων βασισμένων στα αντισώματα για τους ασθενείς COVID-19». Ο Παύλος Πολάκης τονίζει συγκεκριμένα: «Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Jens Span λέει τα ίδια λόγια με αυτά που έλεγα στο βήμα της Βουλής από τις 13 Δεκεμβρίου -και νωρίτερα. Τα φάρμακα αυτά λειτουργούν σαν παθητικός εμβολιασμός. Η χορήγηση αντισωμάτων στα αρχικά στάδια μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς υψηλού κινδύνου να αποφύγουν μια πιο σοβαρή εξέλιξη». Και συνεχίζει: «Τι θα μας πουν τώρα ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπ. Υγείας και αρκετά μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων; Πώς να εκλάβουμε τα διάφορα ανυπόστατα – ότι “δεν μπορούμε να τα προμηθευτούμε” – με τα οποία ο Πρόεδρος του ΕΟΦ και άλλες κυβερνητικές φωνές απαντάνε στις σχετικές εκκλήσεις επιστημόνων; Δεν θα παραιτηθεί κανείς για αυτή την προφανή πλέον εγκληματική αμέλεια;» . Τελειώνοντας, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «θα υπάρξει και άλλη θετική εξέλιξη για τη θεραπεία του COVID-19. Στη Γαλλία ξεκίνησε μελέτη ήδη από τις 20 Οκτωβρίου 2020 στο υγειονομικό προσωπικό και σύντομα αναμένεται επίσημη ενημέρωση γι’ αυτό. Ενώ και στη χώρα μας εκπονούνται εδώ και καιρό σχετικές μελέτες και έρευνα με υψηλές προσδοκίες».
«Η αλήθεια δεν μπορεί να νικηθεί…» συμπλήρωσε ο Παύλος Πολάκης. «Για να τη φτάσεις όμως, χρειάζεται επιστημονική ματιά, αγάπη για τον άνθρωπο και… να μην δεσμεύεσαι από ιδιοτελή συμφέροντα. Να μην σε “έχουν”»!

ΓΣΕΕ για την Δια βίου Εκπαίδευση και Κατάρτιση:
Κίνητρα και εμπόδια για τη συμμετοχή του εργατικού δυναμικού
Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) συνεργάστηκαν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πανελλαδικής έρευνας αναφορικά με τα κίνητρα και τα εμπόδια συμμετοχής των ενηλίκων στη διά βίου εκπαίδευση. Επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας είναι ο Θανάσης Καραλής, Καθηγητής Διά Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Πανεπιστημίου Πατρών. Από τα ερευνητικά ευρήματα της έρευνας προκύπτουν τα εξής:
•Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές έρευνες, η Ελλάδα εξακολουθεί να κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις ως προς τη συμμετοχή των ενηλίκων στη διά βίου εκπαίδευση, τα ποσοστά συμμετοχής κατά τη διάρκεια της περιόδου 2011-2019 παρουσιάζουν αύξηση κατά περίπου 30%.
•Αναφορικά με τα ποσοστά που αφορούν τη συμμετοχή κατά την διάρκεια των ετών 2018 και 2019, ποσοστό 28,7% δηλώνει ότι έχει συμμετάσχει έστω σε ένα σεμινάριο/ εκπαιδευτικό πρόγραμμα/εκπαιδευτική δραστηριότητα που αφορούσε το επάγγελμα κατά τη διάρκεια του 2018, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το έτος 2019 είναι 25,6%.
•Έντονη είναι η επιθυμία συμμετοχής του εργατικού δυναμικού σε προγράμματα που αφορούν το επάγγελμά τους, ποσοστό 73,2% τοποθετείται θετικά έναντι 75,7% για το έτος 2016, 72,2% για το έτος 2013 και 68,1% για το έτος 2011.
• Το κόστος συμμετοχής προκύπτει πως είναι το κυρίαρχο εμπόδιο, αν και σταδιακά μειώνεται η επίδρασή του από την αρχή της δημοσιονομικής κρίσης έως σήμερα.
• Η διαρκής αύξηση από το 2015 και μετά, του παράγοντα που αναφέρεται στην ποιότητα των προσφερόμενων προγραμμάτων παραπέμπουν σε μια κατάρρευση του επιπέδου ποιότητας στη διά βίου εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση, η οποία επιβάλλει άμεσες παρεμβάσεις.