Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας – Φιλιππιάδας

«Ένταξη των Τ.Κ. Αγνάντων και Κτιστάδων στη ΔΟΥ Άρτας»
Στην Δ.Ο.Υ. Άρτας θα υπάγονται στο εξής οι Τοπικές Κοινότητες Αγνάντων και Κτιστάδων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Η απόφαση δημοσιεύτηκε και επίσημα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Δ.ΟΡΓ.Α 1093958 ΕΞ 2021: Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ.ΟΡΓ.Α 1125859 ΕΞ2020/23-10-2020 απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων).
Η Ένωσή μας εδώ και πολλάέτη επιδίωκε με παρεμβάσεις σε όλους τους αρμόδιους φορείς(ΑΑΔΕ, Υπ.Οικονομικών, Βουλευτές, Επιμελητήριοκλπ) να γίνει πράξη το δίκαιο αίτημα των κατοίκων για μεταφορά των δύο κοινοτήτων στη ΔΟΥ Άρτας καθώςανήκαν διοικητικά στην Άρτα αλλά, παραδόξως, φορολογικά στα Ιωάννινα! Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μια τόσο μεγάλη αδικία επιτέλους διορθώθηκε.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Θεοδόσης
Ο Γραμματέας
Εύδοξος Καραπέτσης

Γιώργος Στύλιος: Έρχονται ενισχύσεις άνω των 11 εκατ. ευρώ για την επιτραπέζια ελιά
Σε μία ακόμα προσπάθεια στήριξης του πρωτογενή τομέα προχωράει η Κυβέρνηση, όπως ενημερώνει ο βουλευτής Άρτας και Υφυπουργός Γιώργος Στύλιος. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών χορηγούνται κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς, στο πλαίσιο της συντονισμένης οικονομικής αντίδρασης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.
Πρόκειται για 278.139 στρέμματα που αντιστοιχούν σε 14.273 παραγωγούς, με το ποσό ενίσχυσης να ανέρχεται σε 40 ευρώ ανά στρέμμα. Να σημειωθεί ότι από την ενίσχυση αυτή, εξαιρείται η ποικιλία Καλαμών, η οποία έχει ήδη ενισχυθεί.
Το συνολικό ποσό του μέτρου, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Άρτας Γιώργο Στύλιο ανέρχεται σε περισσότερα από 11 εκατ. ευρώ. «Η ενίσχυση αυτή προέρχεται από πόρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα ωφελήσει άμεσα πολλούς δικαιούχους και στην Άρτα» πρόσθεσε ο κος Στύλιος.

Όλγα Γεροβασίλη : η κυβέρνηση διαλύει το θεσμό των λαϊκών αγορών
Μετά την ψήφιση του σ/ν «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, ρυθμίσεις για την άσκηση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και την απλούστευση πλαισίου δραστηριοτήτων στην εκπαίδευση, βελτιώσεις στην επιμελητηριακή νομοθεσία και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων» η βουλευτής Άρτας και πρώην Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, έκανε την εξής δήλωση: «Μέσα στην πανδημία, με το κύμα ακρίβειας να λαμβάνει διάσταση τσουνάμι, η κυβέρνηση διαλύει το θεσμό των λαϊκών αγορών. Ενός αποτελεσματικού οικονομικού θεσμού που επιτρέπει την αδιαμεσολάβητη …. Με το νόμο που ψήφισε απέκλεισε τους πραγματικούς παραγωγούς από την λήψη αποφάσεων και της εποπτείας των λαϊκών αγορών, μετατρέποντας την λειτουργία των λαϊκών αγορών σε εργαλείο πολιτικής και όχι μόνο ιδιοτέλειας. Η κυβέρνηση των «ακαταδίωκτων», που χαρίζει σε κάποιους φόρους και δάνεια και αναθέτει απευθείας έργα εκατομμυρίων σε άλλους, ορίζει το πρόστιμο του παραγωγού για ένα αδήλωτο ματσάκι μαϊντανό στην ψηφιακή πλατφόρμα σε 500 ευρώ! Στα 6 ματσάκια στην τριετία προβλέπει την αποβολή τους από το σύστημα και την οριστική οικονομική καταστροφή τους! Την ώρα της εκτόξευσης των τιμών στα καύσιμα, τις πρώτες ύλες και τα εφόδια, η κυβέρνηση αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και σπρώχνει τους παραγωγούς στο γκρεμό για να δημιουργήσει περισσότερο χώρο για συγκεκριμένα ολιγοπώλια».

Δήμος Ιωαννιτών: «Πόλη με Ποδήλατα-Όμορφη Πόλη»

Με συμμετοχή μαθητών αλλά και ενηλίκων φιλοξενήθηκε στα Γιάννενα η δράση “Πόλη με Ποδήλατα-Όμορφη Πόλη” που υλοποιείται από την ΚΕΔΕ σε συνεργασία με My market και την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Στην κεντρική πλατεία της πόλης, ποδηλάτες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα του ποδηλάτου αλλά και για τους κανόνες ασφάλειας.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ήδη «ταξιδέψει» ήδη σε αρκετές πόλης της χώρας προωθώντας τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και τη χρήση του ποδηλάτου για κοντινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιάννης Αϊβατίδης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων και για το ενδιαφέρον που έδειξαν.

Μέσα Νοεμβρίου πρόσκληση για Νέους Αγρότες
Θα ενταχθούν 10.000 παραγωγοί έως 41 ετών
Εντός του Νοεμβρίου θα βγει η πρόσκληση για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών, για τη μεταβατική περίοδο 2021-23, στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής νέοι αγρότες έως 41 ετών. Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Στύλιος στη συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Λαρίσης της ΝΔ κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, λέγοντας ότι το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 410 εκατομμυρίων ευρώ, προβλέπει διπλασιασμό της ενίσχυσης που δίνεται στους νέους αγρότες, η οποία θα κυμαίνεται στις 35 χιλιάδες ευρώ ανά δικαιούχο, όταν στην προηγούμενη πρόσκληση τα αντίστοιχα ποσά ήταν της τάξης των 17 έως 21 χιλιάδων ευρώ.
Το ποσό των 35.000 ευρώ μπορεί να προσαυξάνεται μέχρι και 5.000 ευρώ ως εξής:
Κατά 2.500 όταν ο αρχηγός της γεωργικής εκμετάλλευσης έχει μόνιμη κατοικία σε περιοχή ορεινή ή μειονεκτική ή σε νησί με πληθυσμό μέχρι και 3.100 κατοίκους.
Κατά 2.500 για γεωργικές εκμεταλλεύσεις που στην μελλοντική κατάσταση έχουν πτηνοκτηνοτροφική παραγωγική κατεύθυνση (όχι όμως μικτή).
Σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, στο πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν 10.000 ωφελουμένοι παραγωγοί.

Από την Δ/νση Δασών Ιωαννίνων της Αποκεντρωμένης
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για Δασικούς Χάρτες
Παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων των Δασικών Χαρτών κατά του περιεχομένου των αναρτημένων Δασικών Χαρτών όλων των προ-Καποδιστριακών ΟΤΑ της Π.Ε. Ιωαννίνων.
Για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα των Δασικών Χαρτών της ΠΕ Ιωαννίνων, έχει συσταθεί Σημείο Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη με έδρα τα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών Ιωαννίνων όπου παρέχονται γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο των αναρτημένων δασικών χαρτών και του τρόπου υποβολής αντιρρήσεων τις εργάσιμες ημέρες κατά τις ώρες 07.30 π.μ.-15.30 μ.μ.
Για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, το Σ.Υ.Α.Δ.Χ. δύναται να δέχεται κοινό, μόνο κατόπιν προηγούμενου ραντεβού, με βάση τους τιθέμενους περιορισμούς, που ισχύουν ανά περιοχή και τις σχετικές εγκύκλιες οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών. Η υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των Δασικών Χαρτών ΠΕ Ιωαννίνων πραγματοποιείται έως τις 18 Απριλίου.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα 
(8-14/11/2021)
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (8 έως 14 Νοεμβρίου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για τον νομό Άρτας, θα είναι τα ακόλουθα:
ΔΕΥΤΕΡΑ 08/11/2021 Δίστρατο-Ανεμμοράχη-Κυψέλη-Ράμια-Λεπιανά-Μικροσπηλιά-Άνω Γραικικό-Κουκούλια-Κρυονέρι-Βαθύκαμπος 18.00-01.00
ΤΡΙΤΗ 09/11/2021 Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη-Μεσόπυργος-Ελάτη-Καστανιά-Μηλιανά- Γρέβια-Πηγές 18.00-01.00
ΤΕΤΑΡΤΗ 10/11/2021 Λιμίνη-Σελλάδες-Κομπότι-Περάνθη-Κομμένο-Νεοχώρι-Αγία Παρασκευή- Ανέζα -Κορωνησία-Πολύδροσο-Ράχη-Αγ. Σπυρίδωνας-Στρογγυλή 18.00-01.00
ΠΕΜΠΤΗ 11/11/2021 Μεγάρχη-Φωτεινό-Άνω Πέτρα-Διάσελλο-Δημαριό -Κλειδί-Περδικορράχη-Πέτρα-Γιαννιώτι-Σκουληκαριά 08.00-15.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/11/2021 Πέτα-Κλειστό-Ζυγός-Μαρκινιάδα-Μελάτες-Κάτω Αθαμάνιο- Αθαμάνιο-Τετράκωμο-Μεσούντα 08.00-15.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 13/11/2021 Γρίμποβο-Κορφοβούνι-Έλατος-Αμμότοπος-Πιστιανά-Ροδαυγή-Σκούπα-Δαφνωτή 08.00-15.00