Έξω από το κτίριο πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ

Με τη συμμετοχή σωματείων του Εργατικού Κέντρου Άρτας, οργανώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στις 26 Νοέμβρη έξω από το κτίριο του ΕΚ δίπλα στο κάστρο της Άρτας.
Τη συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Ε. Μπέτσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αρτας, πoυ αναφέρθηκε στις χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα λέγοντας: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ προκύπτει η ανάγκη της οργάνωσης των αγροτών. Κανείς να μην μείνει μόνος του απέναντι στην σύγχρονη βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν, που μας αναγκάζουν να εγκαταλείπουμε την γη και τις καλλιέργειες μας, που θέλουν τα παιδιά μας να πάψουν να καλλιεργούν τη γη, να γίνονται μετανάστες και σερβιτόροι των 200Ε για τα αφεντικά τους στις Βρυξέλλες, φθηνό κρέας στις ορέξεις των μονοπωλίων».

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Βαγγέλη Χήρα, αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Άρτας ο οποίος αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη σε συνθήκες πανδημίας, του συστήματος υγείας, κατήγγειλε ότι εδώ και εννέα μήνες δεν διαμορφώθηκε καμιά υποδομή και δεν έγινε καμιά στελέχωση με προσωπικό στο νοσοκομείο σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμα και η στελέχωση της μονάδας covid με 11 νοσηλευτές, έγινε με αλλαγές στο υπάρχων προσωπικό. Αξιοποιούν το lockdown, για να περάσουν νόμο που κατακρεουργεί κατακτήσεις χρόνων, και καταργεί το οκτάωρο.

“Η απεργιακή συγκέντρωση, τόνισε, έρχεται σαν συνέχεια δεκάδων εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από το Εργατικό Κέντρο Άρτας, αποδεικνύοντας ότι δεν κάνουμε πίσω από το να παλεύουμε οργανωμένα για δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δεν θα γυρίσουμε οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα 100 χρόνια πίσω. Ο τροχός της ιστορίας έχει συνθλίψει εδώ και δεκαετίες τις σάπιες ιδέες του, όπως το ίδιο θα κάνει με το σύστημα της εκμετάλλευσης και τους εκφραστές του