Έργα αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Ν. Σκουφά

Η πρώτη ένταξη στο «Αντώνης Τρίτσης» για το Δήμο Νικολάου Σκουφά είναι γεγονός. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, πρόκειται για το έργο με τίτλο: «Αγροτική οδοποιία υφιστάμενων δρόμων προς γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.356.000,00.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων σε διάφορες περιοχές, στις Δημοτικές Ενότητες Νεοχωρίου, Κομμένου, Πέτα, και Κομποτίου.
Οι δρόμοι αυτοί εξυπηρετούν αγροτικές καλλιέργειες, και η βελτίωσή τους θα συμβάλει στον μέγιστο βαθμό στην αξιοποίησή τους, από τους παραγωγούς του δήμου.
Το έργο προβλέπεται να αποπερατωθεί σε δεκαπέντε μήνες.

Αρνητικά όλα τα rapidtest που διενεργήθηκαν στη Φιλιππιάδα
Αρνητικά βεβαιώθηκαν όλα τα rapidtest που διενεργήθηκαν την Δευτέρα 17 Μαΐου, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, έξω από το ΚΤΕΛ Φιλιππιάδας. Σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης Covid-19, υποβλήθηκαν 90 δημότες.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης ύψους περίπου 10.000 ευρώ
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, οι οποίοι ταυτοποίησαν τα στοιχεία ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού που εμπλέκονται σε αυτή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Νοέμβριο του 2020, ο ημεδαπός επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπή ιδιοκτήτρια καταστήματος εμπορίας ζωοτροφών και προέβη σε παραγγελία προϊόντων.
Στη συνέχεια, δήθεν προκειμένου να καταθέσει στον τραπεζικό της λογαριασμό την αξία των προϊόντων, της ζήτησε να κάνει χρήση τραπεζικής ηλεκτρονικής εφαρμογής και καθοδηγώντας την κατάλληλα, πέτυχε τη μεταφορά χρηματικού ποσού -9.890- ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό της παθούσας στον δικό του.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία αλλοδαπού, κατόχου της τηλεφωνικής σύνδεσης μέσω της οποίας ο ημεδαπός κάλεσε την παθούσα.

Έρευνα αγοράς εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα παραδοσιακά τρόφιμα
Η Περιφέρεια Ηπείρου, με την υποστήριξη του εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων, του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην στρατηγική ανάπτυξης αξιόπιστου και αποτελεσματικού branding για τα τοπικά μας προϊόντα και προώθηση τους, συνεχίζει την διερεύνηση των απόψεων του καταναλωτή τοπικά και πανελλαδικά στην μετά κορωνοϊό εποχή με μία νέα έρευνα αγοράς (την δεύτερη κατά σειρά):
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ στην μετά κορωνοϊό εποχή (μετά COVID εποχή)
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έρευνα μπορούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στην κάτωθι ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfnpMawG-dYORU3FkoyIq3Lb0rPZSWNTBdGHX2yI2Ae1JD2BQ/viewform?usp=sf_link