Έργα πνοής για την Άρτα

Του Νίκου Κέφη

Το όραμά μου για την Άρτα, είναι η δημιουργία ενός κεντρικού και δημοφιλούς μέρους, που θα αποτελεί πολιτιστικό πόλο έλξης πολλών τουριστών, οι οποίοι αγαπούν τη φύση και την παράδοση. Η επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων σε καίριες θέσεις, μπορεί να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια και να επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα. Ας αναβαθμίσουμε όλοι μαζί την πόλη μας, με υπευθυνότητα, εντιμότητα και δυναμισμό!

Η πόλη μας, η αγαπημένη μας Άρτα, έχει ανάγκη από έργα υποδομής. Αυτά, θα καταφέρουν να της προσδώσουν μια νέα πνοή και να την καταστήσουν ισάξια άλλων μεγαλύτερων πόλεων της χώρας μας, αλλά και της Ευρώπης. Ο στόχος μου είναι η δημιουργία από την αρχή μιας σύγχρονης πόλης, που θα είναι λειτουργική και ασφαλής για τους πολίτες, σε συνδυασμό με την δημιουργία προοπτικών οικονομικής εξέλιξης. Τα τρία βασικά προβλήματα που έχω εντοπίσει στον δήμο μας και σκοπεύω να βελτιώσω, είναι το πρόβλημα στάθμευσης που παρατηρείται, ο εκσυγχρονισμός του οδικού μας δικτύου, αλλά και η αναβάθμιση της υποανάπτυκτης βιομηχανίας της περιοχής.
Στην Άρτα, το πρόβλημα της στάθμευσης είναι αρκετά έντονο, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την κυκλοφορία των πολιτών, των συνανθρώπων μας με ειδικές ανάγκες και κινητικές δυσκολίες, όπως και να παραλύει την περιοχή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Έτσι, ένα έργο στο οποίο πρέπει να επενδύσουμε είναι η δημιουργία χώρων στάθμευσης, είτε επίγειων είτε υπόγειων. Κατόπιν επικοινωνίας και συνεννόησης με ειδικούς εργολάβους, ο δήμος θα μπορέσει να αξιολογήσει την περιοχή και να επιλέξει την κατάλληλη τοποθεσία για δημιουργία θέσεων πάρκινγκ που θα εξυπηρετούν τους πολίτες, δεν θα επηρεάζουν την ομορφιά της πόλης μας και συγχρόνως, θα επιτρέπουν στους κατοίκους να κινηθούν ελεύθερα μέσα σε αυτήν.

Ένα άλλο ζήτημα που ενέχει περιθώρια βελτίωσης και οφείλει να επιληφθεί, είναι η αναδόμηση του οδικού δικτύου του δήμου μας. Η ανανέωση του οδοστρώματος και η βελτίωση της κατάστασής του, σε συνδυασμό με την καλύτερη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, θα μπορέσουν να συμβάλλουν στην διασφάλιση της ασφάλειας των οδηγών και των οικογενειών τους. Η αναβάθμιση του οδικού δικτύου με ομαλότερους δρόμους και με την τοποθέτηση ειδικών χρονομέτρων στα φανάρια, θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης της περιοχής. Η τοποθέτηση επίσης, περισσότερων σημάνσεων, όπως και η τοποθέτηση καινούριων και ευκρινέστερων ταμπελών αναφορικά με την κατατόπιση των επισκεπτών στον τόπο μας, θα προσδώσει μια επιπλέον αξία στην πόλη μας.
Τέλος, η ανάπτυξη της βιομηχανίας στον τόπο μας είναι ένα σενάριο που πρέπει να εξεταστεί με προσοχή και να τεθεί σε εφαρμογή, εφόσον πληρούνται ορισμένες αυστηρά καθορισμένες προδιαγραφές. Η διασφάλιση της ασφάλειας του τόπου μας και των κατοίκων του, θα είναι το βασικό μας μέλημα, καθώς αυτό το έργο θα στοχεύει στην αναβάθμιση του τόπου μας και όχι στην καταστροφή του. Η αυστηρή τήρηση όλων των περιβαλλοντικών όρων, αλλά και η επιλογή των επιχειρήσεων που θα εγκατασταθούν στην περιοχή, θα γίνει με μεγάλη προσοχή. Οι επιχειρήσεις που θα επιλεγούν θα πρέπει να ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του τόπου και να τον αναβαθμίζουν. Με αυτό τον τρόπο, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τους δημότες μας και το βιοτικό επίπεδο της πόλης μας θα ανέβει.

Επίσης, η λήψη ειδικών μέτρων τόσο από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, όσο και από τον Δήμο θα δράσει προληπτικά, εξασφαλίζοντας μια ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη χωρίς επικείμενα προβλήματα και δυσλειτουργίες.
Είναι εμφανές, πως ο τόπος μας χρειάζεται αναβάθμιση και οφείλει να εκσυγχρονιστεί, ακολουθώντας τους κανόνες που επιτάσσει η νέα εποχή, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Όλες οι παραπάνω αλλαγές, που περιλαμβάνονται στο όραμά μου για τον τόπο μας, μπορούν να προσδώσουν στην Άρτα μια νέα διάσταση και πνοή. Έτσι, ως πολίτες αυτού του τόπου θα καταφέρουμε να ξεχωρίσουμε και να γίνουμε περισσότερο αυτόνομοι, διεκδικώντας αυτά που μας αξίζουν! Ας δημιουργήσουμε όλοι μαζί την Άρτα που ονειρευόμαστε με υπευθυνότητα, εντιμότητα και δυναμισμό!

*Ο Νίκος Κέφης είναι υποψήφιος σύμβουλος του συνδυασμού «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί», με υποψήφιο Δήμαρχο Αρταίων τον Χριστόφορο Σιαφάκα