Έτοιμα ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ Στα αζήτητα!

Ενώ κόστισαν εκατομμύρια ευρώ για να εξυπηρετήσουν τους αγρότες του Δήμου Ν. Σκουφά

Ορίσθηκε υπεύθυνος παραλαβής του Δήμου Ν. Σκουφά τον Ιανουάριο του 2022

Το έργο παραλήφθηκε οριστικά από το υπουργείο τον Απρίλιο του 2022

Η Δημοτική Αρχή δεν παρέλαβε ποτέ το αρδευτικό δίκτυο Πέτα-Κομπότι

Δημήτρης Βαρέλης: κατέρχομαι υποψήφιος Δήμαρχος-καλώ σε συμπόρευση τους συνδημότες

Μια ακόμη υπόθεση απραξίας και αδιαφορίας, από την πλευρά των εκλεγμένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φέρνει στο φώς η ΗΧΩ, καθώς όπως αποκαλύπτουν έγγραφα αλλά και οι καταγγελίες του περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Βαρέλη, ενώ το αρδευτικό δίκτυο Πέτα-Κομπότι, ήταν έτοιμο να λειτουργήσει και είχε παραληφθεί από το υπουργείο Υποδομών και την αρμόδια Διεύθυνση Εγγειοβελτιωτικών Έργων, η Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ν. Σκουφά, αδιαφόρησε για την παραλαβή του και την λειτουργία του για πάνω από 1 χρόνο.
Κι αυτό όταν, οι μεν καλλιεργητές της περιοχής και ειδικά του ακτινιδίου, βρίσκονται σε αγωνία καθώς τα υπόγεια ύδατα της περιοχής στερεύουν το καλοκαίρι, η δε Δημοτική Αρχή παρότι με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής τον Ιανουάριο του 2022, όρισε υπεύθυνο παραλαβής του έργου, όταν ειδοποιήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να παραλάβει το έργο, ουδέν έπραξε.
Να σημειωθεί, πως το γεγονός ότι το έργο αυτό ήταν έτοιμο, φαίνεται από την έγκριση του Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής, από την αρμόδια υπηρεσία, τον Απρίλιο του 2022.

Να σημειωθεί πως τις πράξεις, τις παραλείψεις και τις αβελτηρίες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ν. Σκουφά, έφερε στο φώς της δημοσιότητας ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Βαρέλης, ο οποίος είχε αποφασίσει να κατέλθει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ν. Σκουφά.
Προ ημερών, συγκέντρωσε υπογραφές από καλλιεργητές ακτινιδίων, οι οποίοι έβλεπαν πως τα υπόγεια ύδατα της περιοχής σε Κομπότι Σελλάδες, δεν επαρκούν τους θερινούς μήνες και τις προώθησε προς όλους τους αρμόδιους, ζητώντας την ολοκλήρωση του Αρδευτικού Πέτα-Κομπότι.
Με έκπληξή του διαπίστωσε πως το έργο αυτό τον πληροφόρησαν πως είναι έτοιμο εδώ και καιρό. Και η έκπληξή του έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν επισκέφθηκε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, όπου ενημερώθηκε πως η Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ν. Σκουφά, παρότι ειδοποιήθηκε πως το έργο είναι έτοιμο για παραλαβή, επί ένα σχεδόν χρόνο ουδέν έπραξε!!!

Η «Οδύσσεια» ενός αρδευτικού

Ο πρώην περιφερειακός Αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Βαρέλης, μίλησε για την «Οδύσσεια» του Αρδευτικού Πέτα-Κομπότι, στον τοπικό τηλεσταθμό ART TV.
« Το περασμένο καλοκαίρι –είπε ο κ. Βαρέλης- είχαμε μεγάλο διάστημα ξηρασίας με αποτέλεσμα τα νερά του γεωτρήσεων να πέσουν και μην μπορούν οι αγρότες να ποτίσουν. Εδώ πρέπει να πούμε ότι οι αρδευτικές ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί με την καλλιέργεια του ακτινιδίου έτσι το πρόβλημα έγινε εντονότατο. Βλέποντας αυτή την κατάσταση και το μέγεθος του προβλήματος και από τις οχλήσεις των αγροτών πήραμε την πρωτοβουλία με τους αγρότες να μαζέψουμε υπογραφές και να κάνουμε μια επιστολή προς βουλευτές περιφέρεια δήμαρχο για να δούμε τι θα γίνει γιατί είχαμε την πληροφόρηση ότι το έργο τουλάχιστον ο αύλακας μεταφοράς είναι έτοιμος και μπορεί να έρθει νερό από το φράγμα στο κομπότι τουλάχιστον αν δεν μπορεί να λειτουργήσει το αντλιοστάσιο και όλο το δίκτυο να παίρνουν νερό από τον αύλακα ώστε το καλοκαίρι να μην επιβαρύνονται τόσο οι γεωτρήσεις. Πράγματι και αυτό έγινε στις 20 Φεβρουαρίου επιστολή με 33 υπογραφές καλλιεργητών που σημειωτόν αποτελούν ένα μικρό ποσοστό από το σύνολο στάλθηκε σε όλους και κοινοποιήθηκε και στο τύπο».

Επίσκεψη στην Αθήνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης ο Βασίλης Ψαθάς –συνέχισε ο κ. Βαρέλης- κατανοώντας το πρόβλημα και είναι ο μόνος που έμπρακτα ενδιαφέρθηκε έκλεισε ραντεβού με την γραμματέα της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων του Υπουργείου Υποδομών όπου μεταβήκαμε την προηγούμενη Πέμπτη 9/3 . Εκεί η γραμματέας κ ΚΑΣΤΡΑΝΤΑ μας ενημέρωσε ότι το κομμάτι του έργου από το ΠΈΤΑ μέχρι το ΚΟΜΠΟΤΙ δηλαδή ο αύλακας και το αντλιοστάσιο είναι έτοιμο έχουν γίνει τα πρωτόκολλα παραλαβής και του Ιούνιο του 22 πριν 9 μήνες έχει αποσταλεί στο Δήμο Ν.ΣΚΟΥΦΑ το έγγραφο για την διοικητική παραλαβή του έργου από τον δήμο ως χρήστη… Εγώ προσωπικά απόρησα με την ενημέρωση από την γραμματέα διότι δεν είχα μέχρι εκείνη την στιγμή καμία επίσημη ενημέρωση.

Η αδράνεια της Δημάρχου
Αποκαλυπτικός ήταν ο κ. Βαρέλης σε ότι αφορά τη στάση της Δημάρχου Ν. ΣΚΟΥΦΑ και της Δημοτικής Αρχής στο σύνολό της: «Προχθές την Τρίτη 14/3 συναντηθήκαμε με την δήμαρχο κ. βαβέτση στο γραφείο του κ.Ψαθα να δούμε τι γίνεται η δήμαρχος μας είπε ότι έστειλε έγγραφο στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου υποδομών στην πάτρα για ενέργειες αλλά τίποτε περαιτέρω. Και εδώ αρχίζουμε και λέμε ένα τμήμα ενός έργου εκατομμυρίων εδώ και 9 μήνες σύμφωνα με τα πρωτοκόλλα είναι έτοιμο και δεν κάνουμε τίποτε απλά περιμένουμε αν μας πάρουν τηλέφωνο, μάλιστα. έχει καλώς, εμείς το χαρτί το στείλαμε είμαστε καλυμμένοι.
Δεν έχουμε την απορία να δούμε μας λένε αλήθεια; Δουλεύει αυτό που χρόνια και χρόνια περιμένουμε έστω αυτό το τμήμα του έργου; Να δούμε τι έχουν μέσα στα αντλιοστάσια να ρωτήσουμε πως θα το λειτουργήσουμε; Περιμένουμε να μας πάρουν τηλέφωνο μάλιστα.
Και αν δεν γινόταν η επιστολή και αν δεν πηγαίναμε στην Αθήνα τι θα γινόταν; ΤΙΠΟΤΕ! Αυτή ήταν η απάντηση της κ. Δημάρχου: «θα περιμέναμε να μας πάρουν τηλέφωνο»!
Το δημοτικό συμβούλιο έχει ενημερωθεί; Ρωτώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής μέχρι προχθές ήταν ενημερωμένοι; ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΧΙ.
Όμως ο κ. Βαρέλης απευθύνθηκε και στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Η αντιπολίτευση του δήμου τα γνωρίζει ενδιαφέρθηκε ποτέ για το έργο; Όταν την 1 Φεβρουαρίου του 22 στην οικονομική επιτροπή του δήμου που ορίστηκε ο εκπρόσωπος του δήμου για το έργο ήταν απούσα για αντιπολιτευτικούς λόγους, διαφωνία με την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης από ότι μαθαίνω. Η απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου παρόντες 5 από την συμπολίτευση αντιπολίτευση σύσσωμη απούσα (κ ΠΑΠΑΣΙΩΖΙΟΣ κ.ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ)

Το έργο
Σε ότι αφορά το αρδευτικό Πέτα –Κομπότι, ο κ. Βαρέλης είπε τα εξής: « Είναι ένα έργο για την άρδευση ολόκληρης της περιοχής από το ΠΈΤΑ μέχρι το ΚΟΜΠΟΤΙ. δεν είναι μόνο για το ΚΟΜΠΟΤΙ. Στην ολοκλήρωση του προβλέπει αντλιοστάσιο στον ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΥΡΑΤΣΑ που έχει κατασκευαστεί ,αντλιοστάσιο στους ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ, αντλιοστάσιο στην ΑΜΦΙΘΕΑ, αυτά βρίσκονται στο στάδιο της οριστικής μελέτης και είναι για την άρδευση των αντίστοιχων περιοχών που φτάνουν μέχρι Νεοχωράκι – Μεγάρχη.
Συνεχίζοντας φτάνουμε στο Κομποτι με αντλιοστάσιο για την άρδευση του κάμπου και συνεχίζει μέχρι την περιοχή των Συκεών. Η άρδευση θα γίνεται με κλειστό σύστημα αγωγών όπως περίπου παίρνουμε νερό στα σπίτια για να καταλάβουμε. Για την ολοκλήρωση του υπάρχουν ακόμη 8,5 εκατομμύρια και αναμένεται η ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής μελέτης ώστε να προχωρήσει το έργο» .

Η συνέχεια
Σε ότι αφορά τη συνέχεια της υπόθεσης ο κ. Δημήτρης Βαρέλης σημείωσε τα εξής: «Από εδώ και πέρα ένα είναι σίγουρο ότι το νερό θα μπει στο αυλάκι ήδη ο Περιφερειάρχης είναι ενήμερος, ο Αντιπεριφερειάρχης και μπράβο του γιατί δεν κρύβεται πίσω από το ότι αυτό δεν είναι έργο της Περιφέρειας έχει πάρει πρωτοβουλίες, όπως είπα για να πάμε στην ΠΑΤΡΑ να δούμε την υπηρεσία ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Το καλοκαίρι δεν πρέπει να μας βρεί χωρίς νερό. Να δούμε επιτέλους λειτουργεί αυτό το έργο ή τσάμπα πήγαν τόσα λεφτά και αλλά τόσα κάθονται και περιμένουν…. Εγώ τώρα δεν είμαι αγρότης όμως από αυτά τα χωράφια μεγάλωσα και έφτασα μέχρι εδώ. και οι αγρότες περιμένουν να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους από αυτά τα χωράφια. Τι να τα κάνω τα αξιώματα δεν θέλω τίποτε αν δεν είμαι χρήσιμος ας τα κρατήσουν για φωτογραφίες, εκδηλώσεις και για συντάξεις. το ταύρο τον πιάνεις από τα κέρατα για να λύσεις ένα πρόβλημα και πρέπει να είσαι εκεί κάθε μέρα από πάνω και όχι να περιμένεις το τηλέφωνο, εσύ έχεις το πρόβλημα οι δημότες σου αν το καταλαβαίνεις βέβαια και αν το νιώθεις αν το αντιλαμβάνεσαι».

Η απόφαση του Δήμου Ν. Σκουφά
Σε ότι αφορά τις αποφάσεις στο Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α, από το 2ο πρακτικό συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νικολάου Σκουφά, σημειώνονται τα εξής:

«Στο Πέτα σήμερα την 1η του μηνός Φεβρουαρίου έτους 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα συνήλθαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νικολάου
Σκουφά ύστερα από την αριθ. πρωτ. : 479/28-01-2022 έγγραφη πρόσκληση της Προέδρου
αυτής κ. Βαβέτση Ροζίνας, Δημάρχου Νικολάου Σκουφά η οποία δημοσιεύθηκε και επιδόθηκε
νόμιμα στα μέλη αυτής σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.4555/2018 (ΦΕΚ Α’ 133) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Η τακτική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις
του άρθρου 67 του Ν. 4830/17-9-2021 (ΦΕΚ Τεύχος A ́ 169/18-09-2021), την αρ. 643 Α.Π.: 69472/24-09-2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και του άρθρου 77 του Ν.4555/2018 (ΦΕΚ Α’133).
Με την αριθμ. 2/09-01-2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκαν τα νέα μέλη της
Οικονομικής Επιτροπής και με την αρ. 169/13-01-2022 απόφαση Δημάρχου ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι Γεωργή Καλλιόπη και Τόλης Δημήτριος ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής διαπίστωσε ότι
σε σύνολο επτά ( 7 ) μελών ήταν :
ΠΑΡΟΝΤΑ
1) Βαβέτση Ροζίνα Πρόεδρος
2) Γεωργή Καλλιόπη Τακτικό Μέλος
3) Τόλης Δημήτριος » »
4) Ροβίνας Ιωάννης » »
5) Σερβετάς Λάμπρος » »
AΠΟΝΤΑ
1) Παπασιώζος Κωνσταντίνος Τακτικό Μέλος
2) Βούλγαρης Κοσμάς » »
Στην συνεδρίαση συμμετείχε και η Μπεκρή Ευφροσύνη υπάλληλος του Δήμου Νικολάου Σκουφά για την τήρηση πρακτικών.

Η Οικονομική Επιτροπή ευρισκόμενη σε απαρτία, αποφάσισε για το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:
Θέμα 3ο : «Ορισμός εκπροσώπου για τη διενέργεια διοικητικής παραλαβής για χρήση του έργου: «Έργα μεταφοράς νερού και αρδευτικά δίκτυα ζώνης 8 περιοχής Πέτα-Κομπότι Ν. Άρτας (Β ́ φάση)»».Αριθμός Απόφασης : 6 / 2022
Η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής εισηγούμενη το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης
ανέφερε τα εξής :
Tο Τμήμα Κατασκευής Έργων-Ε.Υ.Δ.Ε. Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων – Γενική Γραμματεία Υποδομών – Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μας απέστειλε το αριθμ. πρωτ.377245/29-12-2021 έγγραφό του, με το οποίο μας ενημερώνει ότι προκειμένου να συνταχθεί
πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής του έργου: «Έργα μεταφοράς νερού και αρδευτικά δίκτυα ζώνης 8περιοχής Πέτα-Κομπότι Ν. Άρτας (Β ́ φάση)» θα πρέπει να τους γνωρίσουμε τον εκπρόσωπο του Δήμου μας για την υπογραφή του πρωτοκόλλου. Προτείνω να οριστεί εκπρόσωπος του Δήμου για την υπογραφή του ανωτέρω πρωτοκόλλου ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σερβετάς Λάμπρος.
Παρακαλούμε για τη λήψη σχετικής απόφασης.
Η Οικονομική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση της Προέδρου της Οικονομικής
Επιτροπής…. Η Οικονομική Επιτροπή (μέσω τηλεδιάσκεψης)

Ο μ ό φ ω ν α α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Ορίζει εκπρόσωπο του Δήμου Νικολάου Σκουφά για την υπογραφή του πρωτοκόλλου διοικητικής
παραλαβής του έργου: «Έργα μεταφοράς νερού και αρδευτικά δίκτυα ζώνης 8 περιοχής Πέτα-Κομπότι Ν. Άρτας (Β ́ φάση)», το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σερβετά Λάμπρο. Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α 6/2022»

Η απόφαση του Υπουργείου
Σε ότι αφορά την απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών για την παραλαβή του έργου αναφέρει:
………………………………..
Και επειδή :
1. Το έργο: «Έργα μεταφοράς νερού και αρδευτικά δίκτυα ζώνης 8, περιοχής Πέτα – Κομπότι
Ν. Άρτας (Β ́Φάση)» περαιώθηκε εμπρόθεσμα στις 30-09-2020, σύμφωνα με την με αριθ.
πρωτ. 116482/01-12-2020 (Δ19/116483/02-12-2020 – ΑΔΑ: ΡΠΡΕ465ΧΘΞ-ΨΓΤ) Βεβαίωση
Περάτωσης Εργασιών της Διευθύνουσας Υπηρεσίας του έργου (ΕΥΔΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ).
2. Το έργο έχει παραληφθεί προσωρινά με το από 16 Ιουνίου 2021 Πρωτόκολλο Προσωρινής
Παραλαβής της αντίστοιχης επιτροπής και το εν λόγω Πρωτόκολλο έχει εγκριθεί με την με
C:\Users\s.aggelousi\Desktop\ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ\108025_ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΟΥ ΠΕΤΑ ΚΟΜΠΟΤΙ ΑΡΤΑΣ (ΑΑ).doc αριθ. πρωτ. 233752/Φ.Ε2.07/5γ/(ΠΕΤΑ-ΚΟΜΠΟΤΙ)/02-09-2021 Απόφαση Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. (ΑΔΑ:6ΝΞ3465ΧΘΞ-ΡΝΩ).
3. Ο χρόνος εγγύησης και υποχρεωτικής συντήρησης ορίζεται σε δεκαπέντε μήνες (άρθρο 74
του Ν3669/2008) από τη βεβαιωμένη περάτωση του έργου και επομένως έληξε στις 31-12-
2021.

4. Κατά την οριστική παραλαβή του έργου τέθηκε υπόψη της Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής
ο Φάκελος Ασφάλειας και Υγείας (Φ.Α.Υ.), (παρ.7 του άρθρου 73 του ν.3669/2008), του
έργου που συντάχθηκε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
5. Η Επιτροπή παραλαβής, σύμφωνα με το από 01-03-2022 Πρωτόκολλο, προέβη ομόφωνα
στην οριστική παραλαβή του έργου.
6. Το Πρωτόκολλο Οριστικής Παραλαβής της Επιτροπής υπεγράφη χωρίς επιφύλαξη από τον
Νόμιμο Εκπρόσωπο της Αναδόχου Εταιρείας.
7. Η Επιτροπή επιβεβαιώνει κατά την επίσκεψή της:
– Την καλή κατάσταση των εκτελεσμένων εργασιών, που περιλαμβάνει το έργο, όπως
αυτές καταγράφονται αναλυτικά στο σχετικό Πρωτόκολλο Προσωρινής Παραλαβής,
μετά από μακροσκοπικό έλεγχο σποραδικών ελέγχων και δεν προκύπτει θέμα κακής
κατασκευής τους.
-Ότι ελήφθη μέριμνα σύμφωνα με τις υποδείξεις της Επιτροπής Προσωρινής
Παραλαβής για θέματα ευθύνης της Αναδόχου.
-Τα προβλεπόμενα στο άρθρο 75 του Ν.3669/2008 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο
172 του Ν.4412/2016 και ισχύει.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι ΖΟ Υ Μ Ε
Εγκρίνουμε το Πρωτόκολλο Οριστικής Παραλαβής των εργασιών του έργου με τίτλο: «Έργα
μεταφοράς νερού και αρδευτικά δίκτυα ζώνης 8, περιοχής Πέτα – Κομπότι Ν. Άρτας
(Β ́Φάση)», Αναδόχου: Ν. & Κ. Γκολιόπουλος Α.Τ.Ε., όπως αυτό συντάχθηκε και
υπογράφηκε από την αρμόδια Επιτροπή και τον Νόμιμο Εκπρόσωπο της Αναδόχου Εταιρείας
χωρίς επιφύλαξη, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν.3669/2008, όπως τροποποιήθηκε με το
άρθρο 172 του Ν.4412/2016 και ισχύει».

Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Βαρέλη

Στη συνέντευξή του στον ART TV, ο Δημήτρης Βαρέλης, ανακοίνωσε και την απόφασή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Ν. Σκουφά.
Όπως ανέφερε ο κ. Βαρέλης: «Τι θα κάνω εγώ; Λοιπόν εγώ δεν θα είμαι υποψήφιος στην Περιφέρεια . Προσωπικά πιστεύω ότι οι πολιτικοί κύκλοι κάποτε πρέπει να κλείνουν αυτό βέβαια είναι προσωπική επιλογή του καθενός. Πιστεύω όμως ότι αν οι κύκλοι αυτοί δεν κλείνουν τότε γίνονται δίνη που σε απορροφούν σε πολλά επίπεδα και τελικά χάνεσαι.
Θέλω να ευχαριστήσω όλες-ους που αυτά τα 9 και πλέον χρόνια στις 2 εκλογικές αναμετρήσεις με τίμησαν με την ψήφο και την αγάπη τους. τους συναδέλφους περιφερειακούς τον Περιφερειάρχη για τα καθήκοντα που μου ανέθεσε.
Από εδώ και πέρα η αλήθεια είναι ότι είχα την πρόθεση να συμμετάσχω σε μια παράταξη και να βοηθήσω ως απλός δημοτικός σύμβουλός διότι δεν με απασχολούν τα αξιώματα.
Αν μπορείς και θέλεις να βοηθήσεις μπορείς να το κάνεις από οποιαδήποτε θέση και επίσης δεν θεώρησα ποτέ υποδεέστερο να είσαι δημοτικός σύμβουλος σε σχέση με τον περιφερειακό. Επίσης προσωπικά κατά την ενασχόληση μου με τα κοινά δεν έχω κάποιο προσωπικό όφελος αντιθέτως ιδίως στον Δήμο ακόμη και Δήμαρχος να είμαι πχ αμισθί θα είμαι.

Δυστυχώς όμως με όλα αυτά που έγιναν και βγήκαν στην επιφάνεια δεν θα συνεχίσω σε αυτό γιατί για εμένα στην συνεργασία πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη , κοινή στόχευση, ενημέρωση , ομαδικό πνεύμα, ανιδιοτέλεια.
Κατόπιν αυτών εγώ καλώ όσους έχουμε κοινές ιδέες και απόψεις να συμπορευθούμε προς το αύριο με μια νέα δημοτική παράταξη για τον Δήμο Νικ. Σκουφά με μοναδικό εχθρό τα προβλήματα του τόπου ώστε να φανούμε χρήσιμοι. Μια παράταξη ισότιμων με εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια χωρίς κομματικές ταμπέλες και διαχωρισμούς. Τα μοναδικά περιουσιακά στοιχεία μας είναι η αλήθεια ή ειλικρίνεια και η αγάπη για αυτόν τον τόπο .
Από αύριο λοιπόν ξεκινάμε επίσημα αυτή την προσπάθεια που αν τα καταφέρουμε θα συμμετέχουμε σε αυτές τις εκλογές ειδάλλως θα είμαστε παρόντες ως ενεργοί πολίτες κοντά στους συνδημότες μας. Η επιλογή είναι δική τους είτε στο νέο είτε στο παλιό αλλά όμως και η ευθύνη δική τους για την επιλογή τους».