Έφυγε από τη ζωή ο Περικλής Βασιλάκης

Ο καθηγητής διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία δύο χρόνια.
Η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη στον πολιτικό και αθλητικό κόσμο, καθώς και στην τοπική κοινωνία της Πρέβεζας.
Ο Περικλής Βασιλάκης γεννήθηκε στο Νεοχώρι Πρέβεζας από αγρότες γονείς και ήταν πτυχιούχος του πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και επίσης της Ανώτατης Σχολής Ηλεκτρονικών.
Υπήρξε διαιτητής ποδοσφαίρου Α’ Εθνικής κατηγορίας και διεθνής διαιτητής FIFA-UEFA, ενώ στη συνέχεια απέκτησε τον τίτλο του καθηγητή διαιτησίας ποδοσφαίρου.

Διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου και αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» του Αλέκου Καχριμάνη στην προηγούμενη θητεία.
Υπήρξε, επίσης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής δύο φορές στην Πρέβεζα το 2009 και το 2012.
Για τον θάνατο του Περικλή Βασιλάκη ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, έγραψε στον λογαριασμό του στο facebbok: «Σήμερα χάσαμε έναν φίλο, τον συνοδοιπόρο μας Περικλή Βασιλακη, τέως περιφερειακό σύμβουλο, τέως αντιπεριφερειάρχη, τέως διεθνή διαιτητή, σπουδαίο άνθρωπο. Μέγιστη η απώλεια του για πολλούς, αλλά κυρίως για την οικογένεια του. Αιωνία η μνήμη του».

Δωρεά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης για την προσφορά του σε τρόφιμα μακράς διάρκειας στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του (παλιά μαθητική εστία).

Ειδική συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου 
Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 15.00 θα πραγματοποιηθεί η ΕΙΔΙΚΗ Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 78 του Ν. 4172/2013, όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει, καθώς και τις διατάξεις των άρθρων 163, 176 και 268 του Ν. 3852/2010, όπως ισχύουν), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2020
(εισήγηση: η Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)
2.Ψήφιση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ- Πίνακας Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων) της Περιφέρειας Ηπείρου, οικονομικού έτους 2020 .
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

Ημερήσια Διάταξη Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων
Την Παρασκευή 15-11-2019 και ώρα 12.00στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου συνεδριάζει η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.Εκλογή Αντιπροέδρου.
2.Έγκριση ένταξης εκδηλώσεων στο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων της Π.Ε. Άρτας.
3.Έγκριση ένταξης εκδηλώσεων στο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Παράταση θεώρησης Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ
Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι η έκδοση και η θεώρηση των Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019. Για περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο 131 και στο τηλέφωνο26510 87131. Ώρες εξυπηρέτησης του κοινού 8 π.μ. έως 1.00 μ.μ.

Καινοτόμες Λύσεις από τον «Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ»
Εφαρμόζει σύστημα παλετοποίησης της HELLAGRO
Επενδύοντας σε σύγχρονη τεχνολογία, φιλική προς το περιβάλλον και εναρμονισμένη με τις σύγχρονες απαιτήσεις για δραστική μείωση της χρήσης πλαστικών συσκευασιών, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ» εφαρμόζει πλέον το καινοτόμο Σύστημα Παλετοποίησης με Κόλλα GRIP-FIXTM της HELLAGRO AE για την παλετοποίηση και διακίνηση των προϊόντων ζωοτροφών που παράγει.
Όπως αναφέρει το agronews.gr τα οφέλη του Συστήματος Παλετοποίησης με Κόλλα GRIP-FIXTM σε σχέση με τους υφιστάμενους τρόπους συσκευασίας παλέτας (κυρίαρχα stretch film) είναι πολλαπλά, όπως αυξημένη ασφάλεια κατά τη μεταφορά της παλέτας, σημαντική μείωση κόστους, εξοικονόμηση χρόνου κατά την παλετοποίηση και το ιδιαίτερα σημαντικό ότι είναι οικολογικό προϊόν, βιοδιασπώμενο και υδατοδιαλυτό.

«Επιλέξαμε το συγκεκριμένο σύστημα παλετοποίησης γιατί αποτελεί ένα οικολογικό προϊόν, κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα και φυσικά με μηδενικά απόβλητα, γεγονός που συνάδει απόλυτα με την περιβαλλοντική ευαισθησία της εταιρίας μας, παράλληλα με την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς μας», τονίζει σε δηλώσεις του ο κ. Λάζαρος Τσακανίκας, Γενικός Διευθυντής του Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ.
Η παραπάνω συνεργασία της εταιρείας HELLAGRO® με τον Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ είναι αποτέλεσμα της επιτυχούς ολοκλήρωσης της πιλοτικής εγκατάστασης του συστήματος της κόλλας GRIP FIX™ στο εργοστάσιο ζωοτροφών της εταιρείας, με σκοπό την αξιολόγηση των μοναδικών δυνατοτήτων και πλεονεκτημάτων του συστήματος.
Με τη χρήση του συστήματος GRIP FIX™ επιτεύχθηκε πλέον του 35% μείωση του κόστους παλετοποίησης και παράλληλα μείωση έως και 4 τόνους πλαστικής συσκευασίας ετησίως.

Στη Σιγκαπούρη 31/3/2020-3/04/2020
Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση “FOOD HOTEL ASIA 2020”
Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην έκθεση «FOODHOTELASIA 2020”» που διοργανώνεται στη Σιγκαπούρη το διάστημα 31/3/2020-3/04/2020.
H Σιγκαπούρη έχει μια μοναδική θέση στην παγκόσμια οικονομία και έναν κεντρικό ρόλο ως επιχειρησιακό επίκεντρο στην καρδιά της Ασίας. Η πόλη-κράτος έχει αναγνωριστεί με συνέπεια ως ένας παγκόσμιος επιχειρηματικός κόμβος – ο οποίος διαθέτει αναπτυγμένες υποδομές, πολιτική σταθερότητα, ανοικτές επιχειρηματικές πολιτικές, εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, χρήση της αγγλικής ως κύριας γλώσσας εργασίας και σεβασμό των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Η ελκυστική του θέση, μαζί με τις πολυάριθμες συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε μια αγορά 3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων ως πύλη μεταξύ Ανατολής και Δύσης για να διευκολύνουν την ομαλή ροή των συναλλαγών και των επενδύσεων.

Ως εκ τούτου, 26.000 διεθνείς εταιρείες και 154.000 μικρές και μεσαίες τοπικές επιχειρήσεις καλούν τη Σιγκαπούρη σπίτι με πολλούς από αυτούς να χρησιμοποιούν τη χώρα ως εφαλτήριο για την αξιοποίηση άλλων αναδυόμενων αγορών στην Ασία.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν το αργότερο ως τις …13-11…-2019 στoe-mail: s.fouki@php.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-87151 (κ. Σοφία Φούκη).