Έφυγε ο Νίκος Καλμούχος

Συλλυπητήρια από την «Αναγέννηση» Άρτας
Η οικογένεια της «Αναγέννησης» Άρτας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον χαμό ενός από του πιο αγαπητούς φίλαθλους της ομάδας μας που δεν έχανε σχεδόν πότε αγώνα της. Ειδικά όταν αυτήν αγωνιζόταν εντός έδρας. Του Νίκου Καλμούχου που ήταν και πιο παλιά, ανταποκριτής της Αναγέννησης, στην μεγάλη Αθηναϊκή εφημερίδα «Φως των Σπορ» .
Νίκο, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει, δεν θα σε ξεχάσουμε πότε. Θα ζείς μέσα στις καρδίες μας.
Με τιμή το Δ.Σ.

Μερόπη Τζούφη
Επίσκεψη στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων επισκέφθηκαν από κοινού οι υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη και Κωστούλα Μάκη, συνοδευόμενες από τον πρώην βουλευτή και ψυχίατρο Χρήστο Μαντά. Στο Κέντρο συζήτησαν εκτενώς με τη διοίκηση και το επιστημονικό προσωπικό για τις προσπάθειες τους να κάνουν προσβάσιμες τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας στην τοπική κοινωνία.
Επιπλέον η Μερόπη Τζούφη, ο Χρήστος Μαντάς και ο συντονιστής της οργάνωσης υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάμπρος Παπανδρέου επισκέφθηκαν το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιού & Εφήβου (ΚοΚεΨΥΠΕ), το οποίο προσφέρει κρίσιμες υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, υποστήριξης και θεραπείας.
Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη δημόσια υγεία, μιλώντας για αύξηση των δαπανών στο 7% του ΑΕΠ, γενναία μισθολογική αναβάθμιση των ιατρών, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και των υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Τέλος, η Μερόπη Τζούφη έκανε ειδική αναφορά στην αναγκαία ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών κλινικών ώστε να αντιμετωπίζονται μια σειρά από σοβαρά περιστατικά σε επίπεδο Ιωαννίνων και συνολικά της Ηπείρου.

Δήμος Ιωαννιτών: Απόφαση για το τέλος 0,5% σε επιχειρήσεις 
Τέλη επί ακαθαρίστων εσόδων στις περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών όπου δεν υπάρχει αντικειμενικός προσδιορισμός των ακινήτων όρισε το Δημοτικό Συμβούλιο με σχετική του απόφαση. (Απόφαση 53/2023)
Το τέλος αυτό επιβάλλεται σε ποσοστό 0,5% στα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, όπως ζυθοπωλεία, μπαρ, καντίνες και άλλα καταστήματα που πωλούνται φαγητά, ποτά, καφέδες, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και γλυκίσματα εντός ή εκτός του καταστήματος.
Επίσης, το τέλος αυτό επιβάλλεται σε ποσοστό 5% στα ακαθάριστα έσοδα επιχειρήσεων που αφορούν νυχτερινά κέντρα, αίθουσες χορού, καμπαρέ και άλλα καταστήματα διασκέδασης.
Επίσης, με την ίδια κανονιστική αποφασίστηκε η μη επιβολή του τέλους επί ακαθαρίστων σε επιχειρήσεις όπως τα καταστήματα τουριστικών ειδών, καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης, καταστήματα ενθυμίων και δώρων, καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων, μοτοποδηλάτων, ποδηλάτων κλπ.
Αρωγός των παιδιών Ρομά
Το Παράρτημα Ρομά ,του Κέντρου Κοινότητας, του ΟΚΠΑΠΑ σε συνεργασία με στελέχη του προγράμματος “Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες ΡΟΜΑ για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους” ολοκλήρωσαν τις δράσεις ενημέρωσης στους γονείς Ρομά εστιάζοντας στη σχολική διαρροή των παιδιών και στην ενίσχυση και βελτίωση της συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς.
Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε αναλυτικά το τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα και οι δυνατότητες που παρέχονται τόσο για την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης όσο και για την μεταγυμνασιακή επαγγελματική εκπαίδευση και τη μεταδευτεροβάθμια επαγγελματική κατάρτιση.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η μείωση της σχολικής διαρροής και η ισότιμη συμπερίληψη των παιδιών Ρομά στην εκπαίδευση