Φωταγώγηση της Βουλής για τη δυσλεξία

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία σήμερα και η πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής φωταγωγήθηκε με το σύνθημα «Δυσλ3ξία-Θείο Δώρο», σε συμβολικό μπλε-τιρκουάζ φόντο, ως ένδειξη στήριξης και ενθάρρυνσης της συνεχούς προσπάθειας των δυσλεξικών να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής, ένα στα δέκα παιδιά έχουν δυσλεξία, που έχει βιολογική και κυρίως κληρονομική αιτιολογία.

Στη Βουλή επιστρέφει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής
Συγκεκριμένα παίρνει την τελευταία έδρα του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών, μετά από ένα χρόνο και τρεις μήνες από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο πρώτο αποτέλεσμα είχε βρεθεί πίσω από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, -προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ-, μόλις για πέντε ψήφους.
Αυτή η μικρή διαφορά ψήφων επέτρεψε στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, να αιτηθεί επανακαταμέτρηση των ψήφων.
Στο δεύτερο αποτέλεσμα, το εκλογοδικείο αποφάνθηκε 200 περισσότερους ψήφους έναντι του Θανάση Παπαχριστόπουλου και με αυτό τον τρόπο ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πλέον κατέχει την έδρα του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε δυο μήνες αναμένεται να τελεσιδικήσει και τότε θα πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση του Θανάση Παπαχριστόπουλου από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην Άρτα
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 12 έως 18 Οκτωβρίου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στην Άρτα, θα είναι τα ακόλουθα:
Δευτέρα (12-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη-Μεσόπυργος-Ελάτη-Καστανιά-Μηλιανά-Γρέβια-Πηγές.
Τρίτη (13-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα-Κλειστό-Ζυγός-Μαρκινιάδα-Μελάτες-Κάτω Αθαμάνιο-Αθαμάνιο-Τετράκωμο-Μεσούντα.
Τετάρτη (14-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη-Φωτεινό-Άνω Πέτρα-Διάσελλο-Δημαριό-Κλειδί-Περδικορράχη-Πέτρα-Γιαννιώτι-Σκουληκαριά.
Πέμπτη (15-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο-Κορφοβούνι-Έλατος-Αμμότοπος-Πιστιανά-Ροδαυγή-Σκούπα-Δαφνωτή.
Παρασκευή (16-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο-Ανεμμοράχη-Κυψέλη-Ράμια-Λεπιανά-Μικροσπηλιά-Άνω Γραικικό-Κουκούλια-Κρυονέρι-Βαθύκαμπος.
Σάββατο (17-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη-Σελλάδες-Κομπότι-Περάνθη-Κομμένο-Αγία Παρασκευή-Ανέζα-Κορωνησία-Πολύδροσο-Ράχη-Αγ. Σπυρίδωνας-Στρογγυλή.

*Εκ του ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ Ενημερώνουν ότι η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Παύλο Μελά θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 σύμφωνα με τα μέτρα που ορίζει η προστασία της δημόσιας υγείας από την διασπορά του κορονοϊού. Έτσι, η λιτή εκδήλωση θα περιλαμβάνει μόνο την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και την κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Πωγωνίου.
«Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τα δεδομένα σε όλους τους τομείς και μας αναγκάζει να τιμήσουμε λιτά και απέρριτα αυτόν το μεγάλο ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα. » δήλωσε ο κ. Καψάλης

Δήμος Ηγουμενίτσας: Διανομή Ειδών παντοπωλείου του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Θεσπρωτίας, μέσω της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας , θα διανείμει είδη παντοπωλείου ( τυρί φέτα ,αλεύρι, ζάχαρη, φασόλια, φακές, τοματοπελτέδες, γάλα εβαπορέ και μακαρόνια ) σε δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ, στα πλαίσια της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής , Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών μέτρων 2015-2016», στην αποθήκη του προγράμματος, πρώην Μαθητική Εστία, από την ΔΕΥΤΕΡΑ 12/10/2020 έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/10/2020 και ώρες 10.00 έως 13.00.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει :
• να προσκομίσουν υποχρεωτικά Α.Μ.Κ.Α. και αστυνομική ταυτότητα.
-ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ.
-ΣΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΘΑ ΠΑΡΑΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ.
-Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Ερντογάν υπονομεύει την επίτευξη εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Τον υπονομευτικό ρόλο του Ερντογάν στην προσπάθεια επίτευξης εκεχειρίας και τον φόβο μαζικής εκδίωξης πληθυσμών από τα πατρογονικά τους εδάφη, επεσήμανε ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με την επανέναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, καλώντας τον Ύπατο Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Τζοσέπ Μπορέλ να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Σχολιάζοντας την συμπεριφορά της Τουρκίας, ο Ευρωβουλευτής τόνισε πως όχι μόνο δεν έχει συμφιλιωθεί την ιστορική αλήθεια μίας από τις χειρότερες τραγωδίες της ανθρώπινης ιστορίας, την Γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά σήμερα, μετά την ενεργή εμπλοκή της στη Λιβύη, την Σύρια και το Ιράκ, «συμμετέχει ενεργά και στην εμπόλεμη ζώνη του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μεταφέροντας εκεί τζιχαντιστές από τη Συρία».
Απευθυνόμενος στον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης κ. Μπορέλ, ζήτησε δυναμική παρέμβαση εκ μέρους της Ένωσης, ώστε να κατανοήσουν τα εμπλεκόμενα μέρη ότι «οι κυρώσεις δεν είναι α λα καρτ για σε όσους παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο,» ακόμη και εάν κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν «ειδικό οικονομικό συμφέρον».
Κλείνοντας, ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε την άμεση λήξη των εχθροπραξιών και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα της ομάδας του Μινσκ.