Αίτηση συμμετοχής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Άρτας

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Άρτας για το σχολικό έτος 2020-2021. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι δημόσιο σχολείο και παρέχει στους αποφοίτους του απολυτήριο τίτλο ισότιμο του απολυτηρίου Γυμνασίου. Η χρονική διάρκεια της εκπαίδευσης είναι δύο σχολικά έτη. Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση στο Δημοτικό Σχολείο. Φοιτώντας κανείς στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας:
1.Διδάσκεται με μεθόδους κατάλληλες για ενήλικες μαθητές.
2.Παρακολουθεί ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητές του.
3.Κατακτά γνώσεις και δεξιότητες που θα τον βοηθήσουν στην κοινωνική και οικονομική ανέλιξή του.
4.Αποκτά τίτλο ισότιμο του απολυτηρίου Γυμνασίου.
Από 1/9 έως 30/10,οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Άρτας για το νέο σχολικό έτος 2020-2021τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 17:00 –20:00 στις εγκαταστάσεις του σχολείου (κτήριο 8ουΔημοτικούΣχολείου Άρτας–Έναντι Δημαρχείου Άρτας).
Οι αιτήσεις συμμετοχής για το Τμήμα του ΣΔΕ Άρτας στη Φιλιππιάδα μπορούν να υποβάλλονται και στο ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 17:00 –20:00. Πληροφορίες στο τηλ.2681074354 (ώρες5–8 μμ.) καιστοτηλ.6977672239.Στο Διαδίκτυο: http://sde-artas.art.sch.g

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Σε επιστολή που υπογράφει ο προϊστάμενος διεύθυνσης ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην εταιρεία ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ-ΖΑΓΟΡΙ Φυσικό Μεταλλικό Νερό για την ευγενική χορηγία εμφιαλωμένου νερού στους πλημμυροπαθείς-πληγέντες κατοίκους της Καρδίτσας, που μαζί με άλλα είδη που έχουν συλλεχθεί (τρόφιμα, ρούχα, κ.λ.π.) θα μεταφερθούν και θα διανεμηθούν από την Διεύθυνσή μας.

Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων
Υπογράφτηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών χρηματοδότηση ύψους 431.000 ευρώ εγκρίνοντας πρόταση του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη για κατασκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μέσω του Προγράμματος < Φιλοδημος ll >
Όπως ενημερώνει ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος ο Δήμος Γεωργιου Καραϊσκακη με την χρηματοδότηση αυτή εξασφαλίζει πέραν της κατασκευής των γηπέδων 5×5 στην Άνω Πέτρα, την Άνω Καλεντίνη και το Μεσόπυργο που έχουν ήδη εγκριθεί και βρίσκονται στην διαδικασία δημοπράτησης και την κατασκευή γηπέδων 5×5 στην Σκουληκαριά , στον #Άγιο #Νικόλαο Πηγών και στην Καστανιά καθώς και την ολική αντικατάσταση του χλοοτάπητα του Διαδημοτικού γηπέδου μας ” Κάμποι Δημαριού ” με χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς και γενικότερα την συντήρηση του γηπέδου.

Συμμετοχή της ΕΦΑ Άρτας στον εορτασμό της Πολιτιστικής Κληρονομιάς 
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας συμμετέχει στον ψηφιακό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (25-27 Σεπτεμβρίου 2020), το θέμα των οποίων για τη φετινή χρονιά είναι «Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση- η δια βίου μάθηση».
Στο πλαίσιο αυτό, η Εφορεία δημιούργησε από κοινού με τους Αρτινούς συμπολίτες μας την ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο…» καθώς και με βίντεο με τίτλο: « Η Παρηγορήτισσα ».

Ραντεβού στο ΚΕΦΙΑΠ
Γνωστοποιείται ότι από την Παρασκευή 9/10/2020 και κάθε Παρασκευή από 09.00- 15.00 η ψυχολόγος της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Άρτας κ. Γεωργούλα Χριστίνα θα πραγματοποιεί τακτικά ραντεβού στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ με σκοπό την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε ασθενείς που λαμβάνουν υπηρεσίες από το αντίστοιχο τμήμα.
Τηλέφωνα επικοινωνίας- ραντεβού: 2681028385

Στα Γιάννενα ο Οικονόμου
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου θα παραστεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις «Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών», στα Ιωάννινα. Παράλληλα θα προεδρεύσει σε συντονιστική σύσκεψη των Αστυνομικών Διευθυντών Ηπείρου, ενώ θα επισκεφθεί το Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων.

Αναποτελεσματικό το πρόγραμμα «Γέφυρα»
Σε ανακοίνωση του Μιχάλη Κατρίνη, Υπεύθυνου Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, σημειώνεται η αναποτελεσματικότητα του προγράμματος «Γέφυρα» αναδεικνύει με ερώτηση του στην Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης. Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη το πρόγραμμα «Γέφυρα» δεν ανταποκρίνεται στον αρχικό του στόχο που ήταν να διευκολύνει τους δανειολήπτες να ρυθμίσουν τις δόσεις των δανείων τους και να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία τους μέχρι την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού.
Εν όψει της λήξης του προγράμματος, ο κύριος Κατρίνης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει στη δημοσιότητα τον αριθμό των δανειοληπτών που κατάφεραν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να λάβουν την επιδότηση, σημειώνοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι τράπεζες απαιτούσαν εφ’άπαξ καταβολή ποσού προκειμένου να συμφωνήσουν σε ρύθμιση, κάτι εξαιρετικά δύσκολο στη παρούσα συγκυρία.
Στην παρέμβασή του, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει αν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για τους δανειολήπτες που αδυνατούν να ρυθμίσουν τα δάνεια τους σε αυτές τις συνθήκες, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα «Γέφυρα» όχι μόνο δεν προστάτευσε την πρώτη κατοικία, όπως υποσχόταν η κυβέρνηση, αλλά ότι αυτό έγινε τελικά από τις τράπεζες.

Λήγει η τελευταία προθεσμία για τη δήλωση των τετραγωνικών ακινήτων
Αιτήματα να δοθεί κι άλλη παράταση για τους δημότες
Η τελευταία προθεσμία δήλωσης των τετραγωνικών ακινήτων στους δήμους λήγει την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020.
Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών, για την ηλεκτρονική υποβολή αρχικής ή διορθωτικής δήλωσης της επιφάνειας ακινήτων στους δήμους της χώρας
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής διόρθωσης των τετραγωνικών της ΚΕΔΕ (https://tetragonika.govapp.gr/) προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να ωφεληθούν της ευεργετικής διάταξης καθώς και οι Δήμοι να επεξεργαστούν αποτελεσματικά τις δηλώσεις αυτές, συνεχίζει τη λειτουργία της και η συμμετοχή των αιτήσεων για τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων είναι τεράστια, ποσοστό της τάξης του 35%.
Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ΑΑΔΕ, την ΓΓΠΣ και τον ΔΕΔΔΗΕ.
Χωρίς την επίσκεψη στο γκισέ του κάθε Δήμου και με απλά βήματα μέσω της εφαρμογής έχουν ήδη υποβληθεί πάνω από 450.000 δηλώσεις και έχουν δηλωθεί επιπλέον άνω των 10,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων προς επεξεργασία στους Δήμους.

38 ιδιωτικές επενδύσεις στο Μέτρο 19 του Π.Α.Α. 2014-2020
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εντάσσονται 38 ιδιωτικές επενδύσεις στο Μέτρο 19 (Πρόγραμμα LEADER) του Π.Α.Α. 2014 – 2020 / Τοπικό Πρόγραμμα της Ο.Τ.Δ. Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου Αμβρακικού Α.Α.Ε Ο.Τ.Α. (ΕΤ.ΑΝ.ΑΜ. Α.Ε.). για τους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας.
Με το συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 7.947.085 ευρώ (συνολική δημόσια δαπάνη 4.237.947 ευρώ) οι 38 ιδιωτικές επενδύσεις αφορούν :
-17 επενδύσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων
-11 επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού
-3 επενδύσεις στον τομέα βιοτεχνίας και εμπορίου
-3 επενδύσεις στον τομέα παροχής υπηρεσιών
-4 προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης σε αγροτικές περιοχές

Αναφορά Μ. Τζούφη για την υποβάθμιση της λειτουργίας των Δικαστηρίων Ιωαννίνων
Τοπρόσφατο υπόμνημα του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, το οποίο αφοράτη συστηματική υποβάθμιση της λειτουργίας των Δικαστηρίων από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατέθεσε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑΜερόπη Τζούφηπρος τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.
Στο υπόμνημα καταγράφονται τα αιτήματα των Δικαστικών Υπαλλήλων, ενώ στηλιτεύεται η ολιγωρία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα όπως οι μεγάλες ελλείψεις σε δικαστικούς υπαλλήλους, οι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, η μη-χορήγηση επιδομάτων ειδικών συνθηκών και υπερωριακής απασχόλησηςστους δικαστικούς υπαλλήλους, οι ελλιπείς υλικοτεχνικές υποδομές.
Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί, δια του προεδρείου της Βουλής, τον αρμόδιο υπουργό να δώσει σαφείς απαντήσεις αναφορικά με το υπόμνημα του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, καθώς και να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων που υποβαθμίζουν τη λειτουργία των Δικαστηρίων και πλήττουν την απονομή της Δικαιοσύνης.