Αγλαΐα Νάτσικα-Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Δημοτική Αναγέννηση

Είμαστε μάχιμοι μέσα στην κοινωνία και έτοιμοι να προσφέρουμε στην Άρτα

Η κλεψύδρα του χρόνου διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών όπου να ναι θα αδειάσει. Βρισκόμαστε περίπου ένα μήνα πριν την Κυριακή της 26ης Μάη, όπου θα προσφύγουμε όλοι και όλες στις κάλπες για να εκλέξουμε τη νέα δημοτική αρχή της Άρτας.
Για τις εκλογές και κυρίως για την Άρτα μιλά στην εφημερίδα μας η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό Δημοτική Αναγέννηση, Αγλαΐα Νάτσικα.

-Κυρία Νάτσικα, βρισκόμαστε σχεδόν ένα μήνα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Με ποιο κριτήριο θα πρέπει ο Αρτινός να φτάσει στην κάλπη;

Πριν απαντήσω στην ερώτησή σας, κύριε Στάμο, να σας ευχαριστήσω που για μια ακόμη φορά μου δίνετε τη δυνατότητα μέσω της εφημερίδας σας να εκφράσω τις απόψεις μου . Μια εφημερίδα δημοκρατική η οποία έχει ως αρχή της την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών του Νομού μας .
Η εκλογική λοιπόν διαδικασία είναι πάρα πολύ σπουδαία για τον τόπο και την κοινωνία μας.
Είναι η στιγμή που ο λαός θα κάνει τον απολογισμό του και θα φτάσει στην κάλπη είτε να επιβραβεύσει είτε να τιμωρήσει τους εκπροσώπους του.
Ο Αρτινός λοιπόν, θα πρέπει να σκεφτεί τι θέλει να αλλάξει στον τόπο του. Και το πιο σημαντικό είναι να σκεφτεί το ποιος είναι αυτός που θα διεκδικήσει την επόμενη μέρα για την Άρτα.

Η δική μας η παράταξη, η Δημοτική Αναγέννηση με την Τζένη Ταπραντζή, αποτελείται από πολλούς νέους ανθρώπους, που μέσα στην κοινωνία είμαστε αυτό που λέμε «μάχιμοι».
Κάνοντας λόγο για εμένα, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, το βλέμμα μου ήταν στην κοινωνία. Έτσι μεγαλώσαμε. Να νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο. Να μας ενδιαφέρουν τα κοινά.
Όλη αυτή η ενασχόληση, μας έχει δώσει βαθιά γνώση για τα θέματα της αυτοδιοίκησης και το πώς φτάνεις στην υλοποίηση των σχεδίων.
Γι αυτό ζητάω την ψήφο του Αρτινού.

Γιατί είμαι και εγώ μία από εκείνους που θέλουν μία άλλη Άρτα την επόμενη ημέρα και ξέρω το πώς θα τη διεκδικήσω από τον κρατικό μηχανισμό.
Κουραστήκαμε να εκπροσωπούμαστε από ανθρώπους και δημάρχους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τα έχουν καλά με τα μεγάλα συμφέροντα.
Κουραστήκαμε να εκπροσωπούμαστε από συμβούλους που έτυχαν για να εξυπηρετούν τις κλίκες και τους εαυτούς τους.
Με αυτές τις σκέψεις θα πρέπει να φτάσει ο Αρτινός και η Αρτινή στην κάλπη και να δώσει δύναμη και φωνή στον συνδυασμό της Δημοτικής Αναγέννησης.

-Σας είδαμε υποψήφια στις προηγούμενες δημοτικές, σας βρίσκουμε και σε αυτές στο ψηφοδέλτιο της Τζένης Ταπραντζή.

Όπως έχω ξαναπεί δεν διανοούμαι να λείπω από τη γιορτή της δημοκρατίας.
Ξέρετε πολιτικά προέρχομαι από το χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κάτι που δεν έχω αποκρύψει ποτέ και είμαι περήφανη για αυτό.
Έχω μεγαλώσει σε μία βαθιά πολιτικοποιημένη οικογένεια, με ιστορία που ξεκινά από τους οπλαρχηγούς της Ηπείρου και φτάνει μέχρι την Αντίσταση με τον ΕΛΑΣ.
Οι γονείς και οι παππούδες μου, μας έμαθαν να μην δεχόμαστε την κοινωνική αδικία και να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο για τον λαό μας.
Μας έμαθαν επίσης, πως θα πρέπει να στην προσωπική μας ζωή να διεκδικούμε και να κατακτούμε, στα γράμματα και τις τέχνες.

Η αγωνία μου ως άνθρωπος, ως ενεργό μέλος της κοινωνίας και ως μητέρα πλέον, είναι ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Τόσο για τα παιδιά μας, όσο και για τους μεγαλύτερους.
Είμαι μουσικός, καθηγήτρια πιάνου. Διδάσκω τα παιδιά όχι μόνο την τεχνική της μουσικής αλλά κυρίως το ήθος.
Να έχουν καθαρή ματιά απέναντι στη ζωή. Να μελετούν, να εργάζονται για τον στόχο τους και να κατακτούν. Πώς θα μπορούσα λοιπόν να μην εργάζομαι για το καλύτερο δυνατό του τόπου μου.
Από το 2006 είμαι παρούσα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έτσι θεωρώ υποχρέωσή μου να είμαι και σε αυτές τις εκλογές, με τον συνδυασμό «Δημοτική Αναγέννηση».
Κίνητρό μου η βαθιά αγάπη μου για την Άρτα και η πιστή μου ότι μπορώ να προσφέρω στην πόλη μου.

-Κάθε δημοτική αρχή φτάνοντας λίγο πριν την κάλπη, κάνει λόγο για το πλούσιο έργο της. Εσείς εκτιμάτε ότι λείπουν πράγματα από την πόλη;

Ας πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Λεφτά στην Άρτα «έπεσαν» τα τελευταία χρόνια με τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Κλεισθένη και τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ.
Και είναι προγραμματισμένα να υλοποιηθούν μία σειρά από μεγάλα έργα τόσο στην πόλη όσο και στην περιφέρεια της Άρτας και αυτά από το ΕΣΠΑ. Αλήθεια κύριε Στάμο γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια οι δημοτικές αρχές δεν κατάφεραν να φέρουν υψηλή χρηματοδότηση στην Άρτα;

Εγώ θα απαντήσω ευθαρσώς, γιατί δεν τους ενδιέφερε. Γιατί οι περισσότεροι εφησυχάζονται με την εκλογή και το μισθό τους και αρκούνται στα μικρά έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Έγιναν λάθη και καθυστερήσεις καθαρά από ανικανότητα. Σαφώς και λείπουν πράγματα από την πόλη. Τι να απαριθμήσουμε; Να ξεκινήσουμε ότι στην Άρτα οι άνθρωποι με αναπηρίες μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια; Ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου υστερούν; Ότι αντί για τσιμέντο –που όπως βλέπετε πέφτει άφθονο προεκλογικά- έχουμε ανάγκη από χώρους πρασίνου;

Η Άρτα είναι ένας ευλογημένος τόπος. Μόνο για τα τοπικά προϊόντα να μιλήσουμε και τη σύνδεση που πρέπει να στηρίξει η τοπική αυτοδιοίκηση με τις υπόλοιπες αγορές της χώρας αλλά και του εξωτερικού, δεν μας φτάνει μία ολόκληρη συνέντευξη.
Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Που έπρεπε δηλαδή να έχουν ήδη γίνει. Δεν είδαμε ούτε την τελευταία τετραετία το κοινωνικό ενδιαφέρον της σημερινής δημοτικής αρχής.
Ξαναλέω, πως τα μεγάλα έργα που έγιναν και θα γίνουν στην Άρτα είναι αποτέλεσμα κοινοτικής χρηματοδότησης, μέσω ΕΣΠΑ και Κλεισθένη. Δεν είναι αποτέλεσμα διεκδίκησης των δημοτικών αρχών δυστυχώς.

-Συχνά βλέπουμε να παίρνετε θέση για διάφορα ζητήματα, ενστερνιζόμενη τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι λένε ότι η πολιτική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ακομμάτιστη. Εσείς τι πιστεύετε πάνω σε αυτό;

Να συμφωνήσουμε κύριε Στάμο ότι η αυτοδιοίκηση α και β βαθμού, θα πρέπει να βάζει πάνω από όλα το συμφέρον του δήμου και της περιφέρειας.
Ωστόσο καμία πολιτική πράξη δεν είναι αποκομμένη. Τι σημαίνει ακομμάτιστη; Είναι άλλο πράγμα το κάνω συνεργασίες πάντα και μόνο με δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου και άλλο πράγμα δεν έχω πολιτική ταυτότητα.

Η χώρα μας βίωσε δραματικές στιγμές στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, στην οποία την οδήγησαν οι σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφάρμοσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία πια γνωρίζει ο κάθε Έλληνας.
Δεν έκρυψα ποτέ την πολιτική μου προέλευση, αντιθέτως είμαι περήφανη για αυτή. Γιατί προέρχομαι από ένα τίμιο πολιτικό χώρο, με κοινωνικούς αγώνες και ιστορία.

Οι θείοι μου βρέθηκαν στην Τασκένδη. Πολιτικοί πρόσφυγες. Ο Πατέρας μου στο ΕΑΜ και στη συνέχεια από τα ιδρυτικά στελέχη του ΚΚΕ Εσωτερικού. Το γνωρίζετε κύριε Σταμο ότι ήταν αυτός που οργάνωσε τις εκδηλώσεις στη Μεσούντα για τον Άρη; (μαζί με αγαπημένους του συντρόφους).
Όπως καλά θυμούνται οι Αρτινοί,και εσείς φυσικά, το μαγαζί μας, το έλεγαν το βιβλιοπωλείο των φτωχών.
Πρόσφερε τη γνώση σ’ αυτούς που δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν βιβλία.
Ένα κοινωνικό βιβλιοπωλείο της εποχής του ήταν ο “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”.
Καθώς και ένας χώρος που “έφτιαχνε αριστερούς ανθρώπους”.

Καθοδηγούσε με τον τρόπο του. Οπότε καταλαβαίνετε ότι γεννήθηκα με την αριστερά στο DNA μου. Αλλά την αγάπησα κι εγώ πολύ. Στα 14 μου τους ζήτησα να μπω στο Μαθητικό της ΕΚΟΝ -Ρήγας Φεραίος. Με κοίταξαν όλοι και γέλασαν. Μετά όλα ήρθαν μόνα τους, νεολαία ΣΥΝ , ΣΥΡΙΖΑ κλπ. κλπ.
Πάντα σταθερά στο χώρο μου.
Χωρίς κολωτούμπες.
Άρα εδώ θα πρέπει να μιλήσουμε σταράτα. Ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με ποια πολιτική λογική κατεβαίνουμε;
Με ποια πολιτική πρακτική θα δουλέψουμε;

Εγώ προσωπικά έχω κατεύθυνση την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών και πρακτικών, με το βλέμμα μου πάντα στους πιο αδύναμους πολίτες, στο συμφέρον του τόπου μου και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Γιατί αυτές είναι και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Καθαρά λόγια.
Όποιος κατεβαίνει με σκοπό το προσωπικό του όφελος, τις συμφωνίες με ιδιώτες για να βάλει στην τσέπη χρήμα και άλλα τέτοια που εμπερικλείονται καθαρά στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια στον τόπο μας, δεν έχει καμία σχέση με εμένα.

-Ως μουσικός που είστε φαντάζομαι ότι εάν εκλεγείτε θα ασχοληθείτε με θέματα τέχνης;

Έχω ένα πολύ πλούσιο πλάνο στο μυαλό μου. Φυσικά και θα ήθελα να ασχοληθώ με τον τομέα του πολιτισμού που γνωρίζω πολύ καλά. Το όραμά μου είναι να γίνει η Άρτα μας, πόλη- πρότυπο και στον πολιτισμό.
Με στήριξη επιμορφωτικών πολιτιστικών τμημάτων, που θα ξεκινούν από τη μουσική και το θέατρο και θα φτάνουν μέχρι τα κινηματογραφικά και τα εικαστικά. Οραματίζομαι κάθε σχολείο να αποκτήσει επιπλέον χώρους έκφρασης των δράσεων του.
Σκέφτομαι ότι θα ήταν εξαιρετικό να φιλοξενούσαμε όλο το χρόνο στην Άρτα όλο και περισσότερες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, δωρεάν για όλους.
Να δώσεις την επιλογή και τη δυνατότητα στις οικογένειες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα και δεν τους περισσεύουν για ψυχαγωγία, να «παίρνουν» ανάσες πολιτισμού.
Και ξέρετε, όλα αυτά θα επιφέρουν βαθιά σύνδεση των δημοτών μεταξύ τους.
Θα προάγουν την αλληλεγγύη και την κοινωνικοποίηση. Και όταν οι πολίτες είναι ενωμένοι, μη φοβάστε τίποτε.

-Κλείνοντας, γιατί πιστεύετε ότι ο Αρτινός θα πρέπει σε αυτές τις εκλογές να στηρίξει την παράταξη της κυρίας Ταπραντζή;

Είμαστε νέοι άνθρωποι με μόρφωση και παιδεία και κυρίως με βαθιά αγάπη για την Άρτα. Γιατί έχουμε δίψα να προσφέρουμε και όραμα για τον τόπο μας. Γιατί είμαστε εμείς που μας ξέρετε, που ζούμε μαζί, παλεύουμε μαζί, ονειρευόμαστε μαζί.
Γιατί επιτέλους η Άρτα θα πρέπει να πάρει μέσα στην Ελλάδα τη θέση που της αξίζει.
Γι αυτό ζητούμε από τους Αρτινούς να ψηφίσουν Ταπρατντζή, να στηρίξουν Δημοτική Αναγέννηση.
Και να είναι σίγουροι πως δεν θα διαψευστούν.
Έχουμε χρέος, απέναντι στον τόπο, στην ιστορία, στα παιδιά μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 
Η Αγλαΐα Νάτσικα (του Λάμπρου) Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Άρτα.
Από το κλείσιμο του ιστορικού βιβλιοπωλείου του πατέρα της, Λάμπρου Νάτσικα, εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Η φετινή σχολική χρονιά τη βρίσκει στο Μουσικό Σχολείο Άρτας ως καθηγήτρια πιάνου
Είναι καθηγήτρια Ανωτάτων Θεωρητικών και Διπλωματούχος Πιανίστρια
Από τα μαθητικά της χρόνια συμμετέχει ενεργά σε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.
Μέλος του μαθητικού της ΕΚΟΝ-ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ, της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
Στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής και του Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ
Μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ
Υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ το 2009.

Το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη Δημοτική Αλλαγή επικεφαλής της οποίας ήταν η τωρινή Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασιλη.
Το 2014 ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή
Στις εκλογές του Μαΐου 2019 θα είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος για το Δήμο Αρταιων με την παράταξη Δημοτική Αναγέννηση , επικεφαλής της οποίας είναι η Τζένη Κοίλια -Ταπραντζή

Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Χουλιάρα Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας και Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρτας .
Έχουν έναν γιο, τον Άλκη που είναι τριών ετών.