ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ - Ο Δήμος Ν. Σκουφά δίπλα στους παραγωγούς

Πέντε σημαντικά έργα που αφορούν στην αγροτική οδοποιία είναι σε εξέλιξη με στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας.
Με την ολοκλήρωση των έργων, δηλαδή την ασφαλτόστρωση δεκάδων χιλιομέτρων του αγροτικού μας δικτύου, η εικόνα των αγροτικών περιοχών του δήμου μας θα αλλάξει προς το καλύτερο καθώς θα διευκολυνθούν οι παραγωγοί μας στους τομείς που αφορούν στην ασφάλεια και στην ταχύτητα της μεταφοράς των προϊόντων τους.
Τα έργα αφορούν συγκεκριμένα την «Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Αράχθου», την «Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Κομποτίου» την «Αγροτική οδοποιία Πέτα», την «Αγροτική οδοποιία Κομμένου» και την «Αγροτική οδοποιία σε διάφορες περιοχές του Δήμου Ν. Σκουφά».
Να τονιστεί ότι δημοπρατηθήκαν συνολικά 2.575.000,00 ευρώ για αυτά τα 5 νέα έργα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ ταυτόχρονα υλοποιούνται επιπλέον έργα συνολικού ύψους 2.356.000,00 ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που αφορούν επίσης στην αγροτική μας οδοποιία.

Αρχή σχολικής χρονιάς – Συνέχεια δράσεων στην Ήπειρο για την οδική ασφάλεια των μαθητών
Ακόμη μία νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε προχθές (11-09-2023) με την καθιερωμένη τελετή Αγιασμού σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα βρίσκονται και αυτή τη χρονιά σε συνεχή συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προκειμένου να συμβάλουν στην ορθή οδική συμπεριφορά των μαθητών.
Ειδικότερα, το αστυνομικό προσωπικό, μέσα από διαλέξεις στις σχολικές αίθουσες αλλά και από οργανωμένες δράσεις βιωματικής εκμάθησης θα προσπαθήσει να εμφυσήσει στους μαθητές τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να ανταποκρίνονται στις συνθήκες του οδικού περιβάλλοντος.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων σχεδίασε σχολικά τετράδια με χρήσιμες συμβουλές, τα οποία διανεμήθηκαν σε μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης των Ιωαννίνων κατά την ημέρα του Αγιασμού.

Δήμος Ηγουμενίτσας
Έργα βελτίωσης ασφάλειας στο υπεραστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας
Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.» κ. Πέτρο Ρεντζέλο, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Έργα βελτίωσης ασφάλειας στο υπεραστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 400.000€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.
Το έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σε ποσοστό 76,71%, αφορά σε δράσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας του υπεραστικού οδικού δικτύου του Δήμου Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα της υπεραστικής οδού από την πόλη της Ηγουμενίτσας προς την παραλία Δρεπάνου, με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο υψίστης σημασίας, το οποίο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα που υλοποιούνται ήδη ή προγραμματίζονται, δίνουν το αντίστοιχο αναπτυξιακό και θετικό πρόσημο που έχουμε οραματιστεί. Συνεχίζουμε να δίνουμε πνοή στο όραμα μας με παρεμβάσεις σε όλες τις υποδομές του Δήμου μας».

Πρόσληψη 86 εποχικών γεωτεχνικών από τον ΕΛΓΑ
Μετά από εισήγηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού με θέμα την έγκριση πρόσληψης γεωτεχνικού προσωπικού για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών που δημιούργησε η θεομηνία στη Θεσσαλία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόσληψη 86 εποχικών γεωτεχνικών, δεδομένου ότι σε πολλά υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, σε αρκετές περιοχές της χώρας, δεν διαθέτουν ικανό αριθμό γεωπόνων για την έγκαιρη διενέργεια εξατομικευμένων εκτιμήσεων.
Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η πρόσληψη εποχικών γεωτεχνικών σε τέσσερα υποκαταστήματα ως εξής:
Λάρισας: 50
Λαμίας: 10
Πάτρας: 20
Τρίπολης: 6

ΟΕΒΕ ΑΡΤΑΣ για βοήθεια προς πλημμυροπαθείς
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Άρτας στηρίζει την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Άρτας που προχωρά στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.