Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Οι εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν στην Κινητικότητα του Δημοσίου

Να αποσυρθεί άμεσα η διάταξη της Κυβέρνησης που καταργεί το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να συμμετέχουν στην Κινητικότητα του Δημοσίου, τονίζεται σε ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, στην οποία σημειώνονται τα εξής: «Με πρόσχημα την ύπαρξη χιλιάδων κενών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια
Εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εσωτερικών, καταργούν το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να μετατάσσονται ή να αποσπώνται σε φορείς του υπόλοιπου Δημόσιου Τομέα!
Ιδού τι ομολογούν οι ίδιοι στην αιτιολογική έκθεση: «Με την προτεινόμενη ρύθμιση εξορθολογίζεται το ενιαίο σύστημα κινητικότητας και διασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα της κινητικότητας των πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων, αλλά και η στελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών, όπως τα σχολεία, τα σωφρονιστικά καταστήματα και τα νοσηλευτικά ιδρύματα και καταργούνται διατάξεις που ρύθμιζαν ευνοϊκότερα θέματα κινητικότητας υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα»!
Από τη μία παραδέχονται κυνικά, αυτό που οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία των εκπαιδευτικών λένε, δηλαδή την ύπαρξη χιλιάδων κενών στα σχολεία! Κενά, τα οποία τα στελέχη του ΥΠΑΙΘΑ στα ΜΜΕ, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ισχυρίζονται πως τάχα δεν υπάρχουν, αφού με τους τελευταίους διορισμούς, έχουν καλυφθεί! Αλήθεια, τι ισχύει από τα δύο;
Από την άλλη, αντί να πράξουν το αυτονόητο, δηλαδή να καλυφθούν άμεσα ΌΛΑ τα κενά με χιλιάδες μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μονιμοποίηση όλων τωναναπληρωτών/αναπληρωτριών, στερούν το αυτονόητο δικαίωμα ενός εκπαιδευτικού, να διεκδικήσει τη μετάταξη/απόσπαση σε κάποια άλλη υπηρεσία του Δημοσίου (π.χ. ένας Γεωπόνος, που υπηρετεί σαν εκπαιδευτικός, να μεταταγεί στο Υπουργείο Γεωργίας).
Πρόκειται, τόσο για κυνική ομολογία της πραγματικής κατάστασης των σχολείων, σε αντίθεση με τη ψηφιακή – εικονική πραγματικότητα που καλλιεργεί το ΥΠΑΙΘΑ, όσο και για μια απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και έντονα αυταρχική διάταξη!
Για μια ακόμα φορά, οι εκπαιδευτικοί στερούνται ένα δικαίωμα, που προσφέρεται σχεδόν σε όλο τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, όπως π.χ. το δικαίωμα μετάθεσης λόγω συνυπηρέτησης! Εδώ και τώρα να αποσυρθεί η απαράδεκτη διάταξη.