Αγωνιστική Συσπείρωση στο Νοσοκομείο

Στα πρόθυρα κατάρρευσης το σύστημα υγείας στην Άρτα

«Η κατάσταση στον Γενικό Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του νομού Άρτας δυσχεραίνει μέρα με την ημέρα. Η θερινή περίοδος και η πλήρης αναστολή των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού, έχει φέρει την προσέλευση των πολιτών στο νοσοκομείο σε προ πανδημίας επίπεδα. Ταυτόχρονα τα κρούσματα των νέων μεταλλάξεων ολοένα και αυξάνονται χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη ενίσχυση της στελέχωσης και των υποδομών» τονίζεται σε ανακοίνωση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Οι ελάχιστοι γιατροί που καλύπτουν το ΤΕΠ, καλούνται να καλύψουν και το ΤΕΠ λοιμωδών, βάζοντας σε κίνδυνο τόσο την υγεία τους και την υγεία των ασθενών. Οι αντιεπιστημονικές αυτές πρακτικές σε συνδυασμό με το πλήθος των εφημεριών που εξαναγκάζονται να κάνουν λόγω της υποστελέχωσης, εξωθούν τους νέους ιατρούς σε παραιτήσεις, σε βαθμό μάλιστα που η λίστα αναμονής να είναι κενή από γιατρούς που δηλώνουν επιθυμία να εργαστούν στο Νοσοκομείο της Άρτας. Αντίστοιχη έλλειψη σε ιατρικό προσωπικό παρατηρείται και στο ακτινοδιαγνωστικό, αλλά και σε άλλα τμήματα.
Με πλήθος περιστατικών αντίστοιχο με αυτό τριτοβάθμιων νοσοκομείων, το Νοσοκομείο Άρτας δεν έχει καν στελεχωθεί με επικουρικό προσωπικό στο βαθμό που το έχουν πράξει άλλα, μικρότερου μεγέθους αλλά και επισκεψιμότητας νοσοκομεία.

Η αλληλουχία των καταστάσεων οδηγεί νομοτελειακά στην ολοένα και αυξανόμενη πίεση του δημοσίου συστήματος υγείας που καθημερινά φθείρεται. Η Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας είναι μήνες κλειστή λόγω συνταξιοδότησης, χωρίς καμία ενέργεια από πλευράς διοίκησης για να στελεχωθεί. Τα εργαστήρια του Νοσοκομείου λειτουργούν με έναν Βιολόγο, σε μια περίοδο που η σημασία των εργαστηριακών εξετάσεων έχει γίνει αντιληπτή από όλους. Η Παθολογική Κλινική, μια από τις πιο νευραλγικές σε κάθε νοσοκομείο, που έχει υπό την ευθύνη της και τη ΜΟΕ και την κλινική COVID είναι στελεχωμένη ελλιπώς, με προσωπικό που βάσει των ορθών νοσηλευτικών πρακτικών θα επαρκούσε μόνο για την κλινική COVID19 στη σημερινή της πληρότητα! Το χειμώνα, σε ενδεχόμενη έξαρση της πανδημίας τι πρόκειται να συμβεί με την Παθολογική του ΓΝΑ; (…) Η κυβερνητική πολιτική σκορπά το χάος, ένα χάος που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο λαός όλου του Νομού όταν θα χρειαστεί ακόμη και την πιο απλή θεραπευτική πρόνοια.