Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών για τη Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ
Σαν παράρτημα πολιτικού γραφείου η πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων
«Με την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και γενικότερα στον τομέα της Υγείας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο αποδεικνύεται ξανά ότι κάθε βήμα της κυβερνητικής αντιδραστικής στρατηγικής, δημιουργεί και νέα προβλήματα αντί να αντιμετωπίζει τα υπάρχοντα. Λαμπρό παράδειγμα αποτελεί η κατάσταση που επήλθε στη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου της Άρτας, όπου η χρόνια υποστελέχωση οδήγησε στο αναμενόμενο αποτέλεσμα, να μπει δηλαδή λουκέτο εν μία νυκτί, αφήνοντας την Ήπειρο με 7 κλίνες εντατικής θεραπείας λιγότερες», σημειώνει σε ανακοίνωση η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών για τη Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ.
Και στην ανακοίνωση τονίζονται και τα εξής: «Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ παίζουν πινγκ πονγκ με το μπαλάκι των ευθυνών με έγγραφα επί εγγράφων για το ποιος δεν τα έγραψε καλά και ποιος δεν χρησιμοποίησε ορθά τη γραμματική και το συντακτικό, ενώ διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές.
Από την άλλη πλευρά το η πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων, λειτουργώντας σαν παράρτημα του κυβερνητικού πολιτικού γραφείου, αναφέρει δημοσιογραφικά το περιστατικό, χωρίς να αποδίδει ή έστω να αναζητά διοικητικές και πολιτικές ευθύνες και θέτοντας γενικευμένα αιτήματα συναντήσεων με Διοικήσεις και Υπουργούς. Ακόμη και σε Υπουργικό επίπεδο ακούγονται αήθη ψέματα, ότι τάχα δεν ανεστάλη η λειτουργία της Μ.Ε.Θ. ενώ αποκρύπτεται πλήρως ότι η προτεινόμενη επαναλειτουργία της θα γίνει με 4 κλίνες αντί των 7 που είχε αρχικά, με μη μόνιμο προσωπικό αλλά αποσπασμένο και την υποστήριξη επικουρικού γιατρού (…)
Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να απαντήσει συγκεκριμένα και με σαφήνεια:
• Θα αφήσει τη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου με 2 μόνιμους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό να είναι με απόσπαση ή σε επισφαλές επικουρικό καθεστώς, χωρίς καμία εφεδρεία; Η Μ.Ε.Θ. αποτελεί νευραλγικό τμήμα του Νοσοκομείου και δε μπορεί να λειτουργεί σαν παραλιακό μπαράκι με γιατρούς σε σεζόν.
• Σε τι ενέργειες θα προβεί για τη στελέχωση του Ακτινοδιαγνωστικού όπου οι γιατροί δε μπορούν να πάρουν ούτε μια μέρα άδεια εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου και το υπόλοιπο προσωπικό παίρνει ένα ρεπό την εβδομάδα και σε βάρδιες απαγορευτικές (ρεπό και νύχτα, μετά νύχτας και νύχτα) για τον υψηλής επικινδυνότητας χώρο που εργάζεται.
• Για τις υπόλοιπες κλινικές όπου οι γιατροί βρίσκονται προ των πυλών της συνταξιοδότησης προτίθεται να προκηρύξει θέσεις αφού ούτως ή άλλως υπάρχουν τόσα κενά ή θα βρεθούμε ξανά μπροστά σε κλειστά τμήματα και θα περιμένουμε άνωθεν απαντήσεις στο και πέντε;».