Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών. ΜΗΝ ΤΡΑΚΑΡΕΤΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Χωρίς εφημερεύοντα ιατρό το Ακτινολογικό στο ΓΝΑ

«Η πλήρης αδιαφορία της Διοίκησης, της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου για την επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου της Άρτας αυτή τη φορά στοίχισε τη ζωή στον ηλικιωμένο επιβαίνοντα του τροχαίου ατυχήματος στην περιοχή του Λούρου» τονίζεται σε ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Άρτας. Στην ανακοίνωση τονίζονται και τα εξής: «Είναι διαχρονικό το πρόβλημα της απουσίας εφημερεύοντος ιατρού αφού και το Σάββατο 29 Απριλίου του 2023 το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα δε λειτουργούσε.
Εγκεφαλικά, ισχαιμικά, ανακοπές, διακομιδές σε ΜΕΘ, τροχαία και άλλα ατυχήματα δε μπορούν να εξυπηρετηθούν χωρίς να λειτουργεί το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα, ενώ οι ήδη νοσηλευόμενοι μπορούν μόνο να ελπίζουν ότι δε θα υπάρξει επιβάρυνση της κατάστασής τους.

Ένα από τα πλέον νευραλγικά τμήματα για τη λειτουργία του νοσοκομείου, βρίσκεται περισσότερο από ένα χρόνο με έναν μόνο μόνιμο γιατρό και μια γιατρό από το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων που εξαναγκάζεται με εντέλλεσθε εδώ και μήνες να μετακινείται στο νοσοκομείο της Άρτας, συχνά καλούμενοι να κάνουν περισσότερες από 10 εφημερίες σε έναν μήνα.
Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας βρίσκεται υπό κατάρρευση, με κλειστά τμήματα, με τη ΜΕΘ αποδυναμωμένη, με συνεχώς μειούμενο προσωπικό να υπηρετεί παρουσιάζοντας κενά σε έναν πεπαλαιωμένο οργανισμό, με ιατρούς που παραιτούνται και θέσεις που δεν προκηρύσσονται ή βγαίνουν επίτηδες με το σταγονόμετρο για να μην καλυφθούν.

Οι συνεχίσεις επικλήσεις από τη διοίκηση, τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή επίπεδο μέχρι και τον υπουργό ότι προκηρύσσονται θέσεις και δεν υπάρχει ενδιαφέρον, αποτελούν κοροϊδία όταν στο Ε.Σ.Υ. υπηρετούν επικουρικοί οι οποίοι δεν μονιμοποιούνται και όταν σε τμήματα που υπηρετεί ένας γιατρός προκηρύσσεται θέση για μόλις άλλον έναν. Κανένας ιατρός δε θέλει να εργαστεί σε συνθήκες γαλέρας βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική του υγεία βγάζοντας εφημερίες για τρία άτομα. Στην ίδια γραμμή κινείται φυσικά και η αξιωματική αντιπολίτευση που μιλάει για περιορισμό του κόστους των νοσοκομείων και «μετατροπή τους» σε άλλου είδους δομές υγείας.

Μόνο μέλημα της πολιτικής τους είναι να εξοικονομηθούν ακόμη περισσότεροι πόροι με τα DRG, να μπει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του λαού μέσα από τα απογευματινά χειρουργεία και να μοιραστούν στον ιδιωτικό τομέα τα δυνητικά κερδοφόρα τμήματα όπως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, τα εργαστήρια και η Ψυχιατρική με το πρόσφατο νομοσχέδιο.
Περισσεύει το θράσος του υπουργού ιδιωτικοποίησης της υγείας να αποκαλεί “συμμορία της μιζέριας” τους συνδικαλιζόμενους με το ΚΚΕ γιατρούς που ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων και πρόσβαση στην υγεία για το λαό, ενώ παράλληλα χαριεντίζεται βγάζοντας “σέλφι” και τρώγοντας σούσι με τον γενικό γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ και τους συν αυτώ, οι οποίοι κατά τα άλλα δε γνωρίζονται με τους ασκούντες της κυβερνητικής πολιτικής που έχει κάνει όλη τη χώρα να νοσεί και να πένεται. Ο κατήφορός τους δεν έχει πάτο…

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και να γίνουν μονιμοποιήσεις προσωπικού και προσλήψεις ώστε να υπάρχουν εφεδρείες. Τα μπαλώματα του επικουρικού προσωπικού για κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών αποτελούν κοροϊδία και τρομοκρατία προς τους εργαζόμενους που μένουν για χρόνια σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας. Η υπερεφημέρευση, οι υπερωρίες και οι συνεχείς βάρδιες χωρίς ρεπό σε επικίνδυνα τμήματα είναι εγκληματικές απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και στους ασθενείς που θα υποστούν τις συνέπειες ενός σφάλματος λόγω κόπωσης.
Η υγεία του λαού είναι ανάγκη και δικαίωμα, όχι κάτεργο και εμπόρευμα! Άμεσα ενίσχυση του υπάρχοντος συστήματος, διεύρυνση της πρόληψης και της πρωτοβάθμιας φροντίδας ώστε να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες!».