Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Νοσοκομείου Άρτας

Το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

«ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ» τονίζεται σε ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών Γενικού Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Άρτας, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων που εδώ και χρόνια, υποβαθμίζουν, ξηλώνουν και εμπορευματοποιούν το δημόσιο σύστημα Υγείας, που διέλυσαν την όποια πρωτοβάθμια δημόσια περίθαλψη, ενίσχυσαν προκλητικά και γιγάντωσαν τον ιδιωτικό τομέα Υγείας βιάζεται να αποτελειώσει το ΕΣΥ, να βάλει την ταφόπλακα του. Κατέθεσε στη Βουλή το απαράδεκτο αντιλαϊκό νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, το οποίο έχει ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ και ΑΠΟΡΙΦΘΕΙ από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων των νοσοκομειακών γιατρών, των υπολοίπων Υγειονομικών, των Ιατρικών, των Φοιτητικών συλλόγων, των Εργατικών σωματείων κι από τις Ενώσεις και τα Σωματεία των Συνταξιούχων .

Σε μία περίοδο που η ακρίβεια καλπάζει, το διαθέσιμο εισόδημα των λαϊκών οικογενειών να εξανεμίζεται, η υγεία του λαού μας να επιδεινώνεται, η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ τους ασθενείς, να ΒΑΛΟΥΝ ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για παροχές υγείας, εξετάσεις, χειρουργεία και να ΓΙΝΟΥΝ τελικά βορά στα νύχια των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων της υγείας… Το νομοσχέδιο αυτό ΚΑΤΑΡΓΕΙ την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών που είναι η βασική σχέση εργασίας τους στα δημόσια νοσοκομεία και τους ΔΙΝΕΙ τη δυνατότητα να ασκούν ιδιωτικό έργο. Βάζει με μερική απασχόληση τους ιδιώτες γιατρούς στα νοσοκομεία, για να καλύψει την υποστελέχωση των τμημάτων κάτι που θα ΟΔΗΓΗΣΕΙ σε επικίνδυνες νοσηλείες των ασθενών και αλίευση πελατείας για τα ιδιωτικά τους ιατρεία και κλινικές. Ανοίγει σιγά-σιγά η πόρτα σε γιατρούς εργαζόμενους με μπλοκάκι και σε εργολάβους στη στελέχωση των ιατρικών υπηρεσιών! (…)
Κερδισμένοι ΘΑ ΕΙΝΑΙ μόνο οι μεγαλοκλινικάρχες, τα ιδιωτικά κοράκια της υγείας και οι μεγαλογιατροί, ενώ η πλειοψηφία τον γιατρών θα συνεχίσει να εργάζεται με χειρότερους όρους μισθολογικούς, εργασιακούς και επιστημονικούς… Ήδη η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Τη Δευτέρα 28/11 και Τρίτη 29/11 στην Αττική και την Πέμπτη 1/12 ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, σε όλη την Ελλάδα».