Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών: ΤΟ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ»

ΤΟ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» ΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ

Οι αγώνες των νέων, των εργαζομένων και του λαού απέναντι στην ξενοκίνητη ΑμερικανοΝατοϊκή δικτατορία των συνταγματαρχών, παραμένουν παρακαταθήκη και έμπνευση για τους δικούς μας σημερινούς αγώνες που πρέπει να αναπτυχθούν για να ανατραπεί η σημερινή άσχημη κατάσταση που βιώνουμε.

Τα συνθήματα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» που ηχούσαν στους δρόμους εκείνες τις μέρες παραμένουν επίκαιρα και φάρος για τους σημερινούς αγώνες που πρέπει να αναπτυχθούν.

Πόσο μάλλον σήμερα που η επίθεση του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων του απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού γιγαντώνεται.

Η κυβέρνηση σε αυτό τον πόλεμο εμπλέκεται ενεργά, στέλνει όπλα στην Ουκρανία αποδυναμώνοντας τα νησιά μας για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων της ενέργειας, εφοπλιστών και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου που κάνουν χρυσές δουλειές γιγαντώνοντας τα κέρδη τους.

Ταυτόχρονα έχει μετατρέψει τη χώρας μας, με τη συμβολή και των άλλων κομμάτων της άρχουσας τάξης, σε μία απέραντη ΑμερικανοΝατοϊκή βάση και εμπλέκει το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους από τους σφοδρούς ανταγωνισμούς των μονοπωλίων και των μεγάλων δυνάμεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, για τον έλεγχο και το μοίρασμα των αγορών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων.

Απέναντι στις προκλητικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που μιλούν για βαρυχειμωνιές, που μας καλούν να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα, με τα καλάθια της ντροπής, μπορούμε να αντιτάξουμε το συλλογικό μας αγώνα, την εργατική αλληλεγγύη μας, την αγωνιστική στάση ζωής για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για μας και τα παιδιά μας.

Είναι αυτή η χοντράδα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού ο οποίος όταν φτάσει στο έσχατο στάδιο του, δημιουργεί «Παλαιστίνες» που δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συζήτησης τον 21ο αιώνα που έχουμε τα μέσα να ζούμε όλοι καλά, να επικοινωνούμε μεταξύ μας ανθρώπινα, να έχουμε πρόσβαση σε κουλτούρα πολύ πιο εύκολα από ότι είχαμε, η ξηρά έχει τόση έκταση που μπορεί να μας θρέψει όλους και τόσες θάλασσες που μπορεί να μας ταξιδέψει όλους, αλλά μόλις μπει το κέρδος μέσα η αξία της ανθρώπινης ζωής χάνεται.

Το Πολυτεχνείο διδάσκει ότι ο αντίπαλος δεν είναι παντοδύναμος και ότι ιστορία γράφετε με ανυπακοή, με απειθαρχία και με συλλογικούς ταξικούς αγώνες.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα και ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου,
την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 19.00 στην Πλατεία Κιλκίς