Αγόρασε και JCB

Παραδόθηκε στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη το πρώτο του καινούργιο JCB ( Εκσκαφέας – Φορτωτής ). Το JCB αγόρασε ο Δήμος μέ την διαδικασία του Δημόσιου ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού ! Αναμένονται ακόμη αλλά δύο καινούρια μηχανήματα έργου ( JCB ) για την προμήθεια των οποίων διενεργήθηκε ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός και όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος, «Ο Δήμος μας οργανώνεται και εκσυγχρονίζεται ! Εξασφαλίζεται για κάθε μας Δημοτική Ενότητα από ένα JCB . Επόμενο βήμα μας και βασικός μας στόχος η πρόσληψη δύο (2) χειριστών μηχανημάτων χωματουργικών εργασιών για να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των Δημοτικών οδικών δικτύων και κυρίως να βελτιώνουμε και να καθαρίζουμε όλους τους δρόμους που οδηγούν στις αγροτικές καλλιέργειες των δημοτών μας καθώς και στις κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές τους μονάδες !».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΡΤΑΣ
Άρτα, 22.10.2019
Θέμα: «Ευχαριστίες και αποτελέσματα της ΔΑΚΕ/ΠΕ ΑΡΤΑΣ»
Τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΑΡΤΑΣ ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους εκπαιδευτικούς για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και εκλέξατε την παράταξή μας πρώτη δύναμη στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άρτας.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σας, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Θα είμαστε δίπλα σας σε όποιο θέμα σας απασχολεί, μικρό ή μεγάλο, με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών, ανεξαρτήτως ειδικότητας και χρόνων υπηρεσίας.
Τέλος, θα προσπαθήσουμε μέσα από τεκμηριωμένες προτάσεις και μέσα από δυναμικές δράσεις να αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που μας απασχολούν καθημερινά.

Με καλές προοπτικές τα πορτοκάλια Ναβαλίνες
Ευνοϊκές συνθήκες για την εμπορική πορεία της ελληνικής ναβαλίνας, διαμορφώνονται σε χώρες στις οποίες εξάγεται σύμφωνα με το agronews.gr. Σε όλα τα παραγωγικά κέντρα αναμένεται ένας συνολικός όγκος πορτοκαλιών της ποικιλίας αυτής, μειωμένος κατά τουλάχιστον 30% σε σύγκριση με τις περσινές επιδόσεις, ωστόσο οι ποιότητα των καρπών είναι αναμφίβολα καλή. Σε αυτό συνέβαλλαν τα πρωτοβρόχια και οι όμβροι κατά τις πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους παραγωγούς, αφού βοήθησαν στην ανάπτυξη του μεγέθους των καρπών. Αν τώρα υπάρχει ένα πρόβλημα στην καλλιέργεια την φετινή χρονιά, είναι οι υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά το βράδυ, οι οποίες δεν επιτρέπουν τον αποπρασινισμό του καρπού, ωστόσο αυτό δεν αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικά ποιοτικά ζητήματα, δεδομένου ότι η θερμοκρασία αναμένεται ν υποχωρήσει ελαφρώς τις προσεχείς ημέρες.

Αν και όψιμη η χρονιά τουλάχιστον κατά δέκα ημέρες, ήδη σε ορισμένα παραγωγικά κέντρα έχουν ξεκινήσει οι πράξεις, με την τιμή παραγωγού να διαμορφώνεται κατά το ξεκίνημα στα 30 λεπτά ανά κιλό, όταν πέρυσι δεν ξεπερνούσε τα 19 με 20 λεπτά ανά κιλό. Από τα παραπάνω πηγάζει μια αίσθηση αισιοδοξίας στους κόλπους των παραγωγών για την πορεία της φετινής εμπορικής χρονιάς τουλάχιστον για μέχρι τα Χριστούγεννα.
Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες ποικιλίες, σταθερή φαίνεται πως θα παραμείνει η παραγωγή στην ποικιλία Μέρλιν, ενώ τα πιο όψιμα Lane Late, αν και είναι ακόμη νωρίς, αναμένεται μια μικρή αύξηση της παραγωγής.

Εθελοντική αιμοδοσία
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας την 31 Οκτωβρίου Πέμπτη στις 9π.μ.-1,00μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία που διοργανώνεται από το Κέντρο Υγείας Άρτας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας και την 1η ΤΟΜΥ Άρτας. Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί στο Κ.Υ. Άρτας (Ζάρρα 2– Παλαιό Νοσοκομείο). Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.

Σεμινάρια για νέους πτηνοτρόφους στα Γιάννενα απο το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σεμινάρια πτηνοτροφίας στα Γιάννενα θα υλοποιήσει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά». Πρόκειται για δωρεάν προγράμματα κατάρτισης στην κρεοπαραγωγό πτηνοτροφία τα οποία θα γίνουν στην περίοδο από 17 Νοεμβρίου 2019 έως 18 Φεβρουαρίου 2020 και που απευθύνονται σε νέους και νέες που είναι ήδη ή προτίθενται να γίνουν πτηνοτρόφοι για την εκτροφή κοτόπουλου, γαλοπούλας ή πατρογονικών σμηνών.
Επικεφαλής της δράσης είναι ο Μιχάλης Γκολιομύτης, επίκουρος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση επαγγελματιών και νεοεισερχόμενων στον κλάδο της κτηνοτροφίας (κατάρτιση Νέων Αγροτών κ.λπ.). Η εκπαίδευση θα γίνει υπό την επιστημονική καθοδήγηση επιστημόνων με επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο, τόσο από πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα όσο και από την αγορά.

Τα προγράμματα θα παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του κλάδου παραγωγής κρέατος πτηνών με ανάλυση όλων των παραγόντων που συνεισφέρουν στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, παραγωγικού και οικονομικού. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 10 ημέρες/40 ώρες, δέκα 4ωρα μαθήματα για δύο εβδομάδες, (Δευτέρα με Παρασκευή). Στο τέλος του προγράμματος δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες και να κάνουν αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.generationag.org/pthnotrofia. Καταληκτική ημερομηνία αίτησης συμμετοχής είναι η 10η Νοεμβρίου 2019.

Αναβολή συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου 
Αναβάλλεται για την ερχόμενη Τρίτη η προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η αναβολή είναι αποτέλεσμα αιτήματος των επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης οι οποίοι το είχαν διαβιβάσει στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σήμερα το πρωί, στο γραφείο του προέδρου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων και αποφασίστηκε η αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης καθώς την Παρασκευή θα απουσιάζει ικανός αριθμός δημοτικών τους συμβούλων.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη και ώρα 16:00.