ΑΔΕΔΥ 24ωρη Πανελλαδική – Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία στις 16 Δεκεμβρίου

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Άρτας

Το 39ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής – Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας στις 16 Δεκεμβρίου 2025 ενάντια στον νέο αντιλαϊκό – φορομπηχτικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης της ΝΔ που φέρνει νέα καταιγίδα φόρων για τους εργαζόμενους και νέα προνόμια για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος Γεωργούσης Λεωνίδας και ο Γραμματέας Πάντζος Περικλής «η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) καταρρέει και μαζί της καταρρέουν οι υπηρεσίες πρός τους πολίτες. Η χρόνια υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και οι διαρκείς Νομοθετικές παρεμβάσεις που μετατρέπουν τους Δήμους σε πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες και εργολάβους οδηγούν σε μια πρωτοφανή θεσμική και οικονομική κρίση.

Την ώρα που οι δημόσιοι υπάλληλοι συνεχίζουν να μην μπορούν να βγάλουν τον μήνα, με τους μισθούς μας να παραμένουν στα τάρταρα, τον 13ο και 14ο μισθό να παραμένουν κομμένοι, η κυβέρνηση μοιράζει πάνω από 21 δισ. ευρώ για επενδύσεις στην πολεμική οικονομία.

Το 39ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη του στις αγροτικές κινητοποιήσεις και στα μπλόκα που έχουν στήσει οι αγρότες σε όλη τη χώρα. Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος, είναι αγώνας επιβίωσης για να κρατήσουν το βιός τους, να μείνουν στη γη τους, να μπορούν να παράγουν ποιοτικά και φθηνά τρόφιμα για όλο το λαό.

Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητά τους, που έσπασε στην πράξη την τρομοκρατία και τον τσαμπουκά της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, απαντά με ΜΑΤ, χημικά, ξύλο και συλλήψεις προσπαθώντας ταυτόχρονα να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Ο αγώνας των αγροτών είναι κοινός με όλων των εργαζομένων ενάντια στη φτώχεια, την ακρίβεια και την εμπορευματοποίηση των πάντων. Δώστε λεφτά για μισθούς υγεία και παιδεία και όχι για του πολέμου τα σφαγεία!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα ΤΡΙΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Αρτας στις 10.00 το πρωί.

Επίσης στην συγκέντρωση στις 19.30 στο Κόμβο Κυράτσας και πορεια στο Μπλοκο των Αγροτων!