ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ Α Φ Ι Ε Ρ Ω Μ Α ΄΄102 Χρόνια Δύναμης - Η Γιαγιά Αθηνά και οι Δυσκολίες που Ξεπέρασε΄΄

Εξαιρετικό το αφιέρωμα του Greece Vilage Life με την καλή μας φίλη Νίας Χαρίτου του ΄΄ΕΠΙΔΡΟΥΜΕ΄΄ στην ΑΙΩΝΟΒΙΑ ΑΘΗΝΑ Π.ΖΗΣΗ.

Ένα αφιέρωμα -ύμνος στην γυναίκα του χωριού. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του αφιερώματος..

Όπως ΣΗΜΕΙΏΝΕΙ Ο ΠΡΌΕΔΟς ΤΟΥ Συλλόγου Χρήστος Καπερώνης, «Η΄΄Μαντηλοφορεμένη Πηγιώτισα΄΄ Η Αθηνούλα οπως την ξέρουμε εμείς, έγινε αφίσα και τιμήθηκε στη γιορτή της γυναίκας του δήμου Αρταιων το 2018 με την Κατερίνα Σχισμενου στην Αρτα-Η εμβληματική φωτογραφία της μέσα στο βίντεο , είναι του δικού μας, του φίλου μας Αρτινού φωτογράφου-κινηματογραφιστή Βασίλη Γκανιάτσα- Μια εμβληματική Πηγιώτισα που στο νου μας πάντα φέρνει τις μανάδες μας και τις γιαγιάδες μας. Είναι ο ζωντανός κρίκος της θύμησής τους. Μια γλυκιά Πηγιώτισα που όταν αρχίσεις κουβέντα μαζί της χάνεσαι στο χρόνο. Με ένα μυαλό πεντακάθαρο. και τι δεν μας έχει διηγηθεί Ο λόγος συγκαταβατικός μελίχειος και σταθερός. Φιλενάδες απο κοπέλες με τη μάνα μου και δεκάδες άλλες συνομήλικες τους έζησαν μαζί στην Κασσιανού των Πηγών και τις χαρές και τις λύπες και τις καταστροφές.

Στάθηκαν όρθιες όπως όλες της γενιάς της. Πάλεψαν με κόπο στερήσεις,πείνα και ιδρώτα να ζήσουν τις οικογένειές τους . Αυτές που θυσιάστηκαν να μας μεγαλώσουν μέσα σε στερήσεις και κακουχίες χωρίς να αποζητούν καμία ανταμοιβή. Τους αρκεί να είναι τα παιδιά τους καλά.Αυτό μόνο.

Να είσαι πάντα καλά θεία Αθηνούλα και να χαίρεσαι τη μεγάλη οικογένειά σου».