Αθλητική σχολική δράση από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, μέσω των Συμβούλων Εκπαίδευσης, κ. Κεχαγιά Βασιλικής ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής), κ. Ντόκα Αγλαΐας ΠΕ70, κ. Μπίμπα Μαρίας ΠΕ70, κ. Νταμάνη Κατερίνας ΠΕ60 και κ. Ντούτση Δημητρίου ΠΕ70 (Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη και τα Ολιγοθέσια Σχολεία της ΔΙ.Π.Ε. Άρτας, ήτοι:

-Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Παναγιάς Διασέλλου
-Δημοτικό Σχολείο Πέτρας
-Δημοτικό & Νηπιαγωγείο Περδικοράχης Κλειδίου
-Δημοτικό Σχολείο Μηλεών Πηγών
-Δημοτικό Σχολείο &Νηπιαγωγείο Μεσόπυργου
-Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Πλατάνου Αστροχωρίου
-Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Άνω Καλεντίνης
-Νηπιαγωγείο Σκουληκαριάς,
διοργάνωσαν με επιτυχία, Αθλητική σχολική δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 9:30΄στο γήπεδο Παναγιάς Διασέλλου, ένεκα της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού 2024, με τίτλο:
«Κεντρική Εκδήλωση Ολιγοθέσιων Σχολείων για την Ημέρα Αθλητισμού» και κοινό σύνθημα: «Ενώνουμε δυνάμεις όλοι μαζί»,

με προσκεκλημένους τους κ.κ.:
-Βασίλη Πλάτωνα (Τεχνικό Σύμβουλο ΣΕΓΑΣ)
-Αθανάσιο Τσιγκούλη (Ομοσπονδιακό Προπονητή ΣΕΓΑΣ)
-Φωτεινή Αγγέλη (Εκπαιδευτικό & Γραμματέα ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ)
-Αριστείδη Κόκκα (Εκπαιδευτικό & Προπονητή στίβου).

«Στο πλαίσιο εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2024, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους, να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα του Αθλητισμού ως Ιδεώδους και να παίξουν μαζί τους, ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό δρόμους επικοινωνίας και ενισχύοντας τη σχέση τους με τον αθλητισμό. Ο Αθλητισμός πέραν του ότι αποτελεί έναν ευχάριστο τρόπο ψυχαγωγίας, εξευγενίζει το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα, εμπνέει στην πειθαρχία και διευρύνει τους ορίζοντες όλων των ανθρώπων.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στους/στις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που με την οργανωτική τους κουλτούρα, την διάθεση συνεργασίας και τον επαγγελματισμό τους, υλοποίησαν τη δράση αυτή με επιτυχία, συνέπεια και υπευθυνότητα.

Τέλος οφείλουμε εγκάρδιες ευχαριστίες στους χορηγούς μας, οι οποίοι αποδεικνύουν περίτρανα κάθε φορά πως η συνεργασία μεταξύ φορέων, θεσμών και επιχειρήσεων ανοίγει δρόμους με πνεύμα αλληλεγγύης και όραμα στην εξέλιξη του τόπου μας», σημειώνει σε ανακοίνωση η Διευθύντρια ΔΙ.Π.Ε. Άρτας Δρ Κλεοπάτρα Ν. Βασιλείου.