Αιτήματα από τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας

Να δείξει την αλληλεγγύη του ο Δήμος Αρταίων

Λίστα με αιτήματα των επαγγελματιών της Άρτας τα οποία ο Εμπορικός Σύλλογος απευθύνει στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρταίων, περιέχονται σε ανακοίνωση του Συλλόγου την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του ΔΣ, Δημήτρης Χουλιάρας.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Η μάχη με τον κορωνοιό συνεχίζεται, τα οικονομικά αδιέξοδα, το αβέβαιο μέλλον των επιχειρήσεων μας και η ‘’χαλαρότητα’’ της κυβέρνησης στα μέτρα προστασίας των εμπόρων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία, είναι και η ταφόπλακα της αγοράς !!!

Ότι δεν κατάφεραν τα μνημόνια 10 χρόνων, δηλαδή να αφανίσουν τους αυτοαπασχολούμενους, τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα τα καταφέρει μια επιδημία και μια κυβερνητική πολιτική που έχει σαν σλόγκαν ‘’ όποιος μείνει και θα δούμε στην πορεία’’ !!!
Οι συνάδελφοι βρίσκονται σε τραγική κατάσταση μη έχοντας χρήματα ακόμα και για σουπερ μάρκετ, με κλειστά καταστήματα 45 μέρες, με υποχρεώσεις να έχουν πάει παραπίσω και αυξάνονται, με τάξιμο χρημάτων ενίσχυσης που δεν πήραν ακόμα και άλλοι που δεν θα πάρουν καθόλου.

Μια νέα κατηγορία ανέργων αλλά χρεωμένων ανέργων θα φτάσει σε υψηλά ποσοστά, αυτή των εμπόρων, αλλά και οι υπάλληλοι αυτών των εμπόρων θα πάνε στο ταμείο ανεργίας !!!
Εδώ λοιπόν πρέπει πρώτα να δείξει την αλληλεγγύη του ο Δήμος Αρταίων.
1. ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ – Μη χρέωση από 15 Μάρτη μέχρι 30 Ιουνίου και στην συνέχεια μέχρι τέλος του χρόνου να εισπράξει μόνο το 50%. Από αρχή του 2021 να γίνει μείωση 30%.
2. Όλες οι αναθέσεις να γίνουν σε αρτινές επιχειρήσεις και η πληρωμή τους να ολοκληρώνεται έως 25 ημέρες.
3. Να μην γίνει το παζάρι.

4. Ο Δήμος να γίνει χορηγός σε καμπάνια με δώρα και κουπόνια από τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας προς το καταναλωτικό κοινό, επίσης χορηγός σε καμπάνια για τις αγορές του καταναλωτικού κοινού μόνο στην Άρτα
5. Ν α συνεχιστεί η είσπραξη του 60% των ενοικίων στα δημοτικά ακίνητα μέχρι τέλος 2020.
6. Να δοθούν στην εστίαση περισσότερα τετραγωνικά στους εξωτερικούς χώρους μετά από συνεννόηση με τον Σύλλογο Εστίασης».