Ακυρώνεται η Πανελλήνια Έκθεση και η Εμποροπανήγυρη Άρτας ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΑΕ ΟΤΑ

Σύμφωνα με την αριθμ. 26/2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΑΕ ΟΤΑ, αποφασίζεται να ακυρωθεί για λόγους δημόσιας υγείας και περιορισμού της διασποράς της νόσου COVID-19, η φετινή Πανελλήνια Έκθεση και η Εμποροπανήγυρη Άρτας.
«Η πανδημία έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, τόσο σε επίπεδο υγειονομικής διαχείρισης, όσο και σε επίπεδο οικονομίας. Υπό το βάρος των δεδομένων αυτών και σκεπτόμενοι το συμφέρον του τόπου μας μακροπρόθεσμα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ακύρωση της φετινής Πανελλήνιας Έκθεσης και της Εμποροπανήγυρης Άρτας. Τα μέτρα είναι αυστηρά αλλά κρίνονται από τους ειδικούς επιβεβλημένα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ΟΤΑ, Μιχάλης Κοτσαρίνης.

Τέσσερα Γιαννιωτόπουλα στο Πανευρωπαϊκό των Εφήβων!
Εξάρχου, Φαϊτάς, Γεωργίου, Καρέτσος ταξιδεύουν με την Εθνική στο Βελιγράδι της Σερβίας
Στο Βελιγράδι της Σερβίας θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων – Νεανίδων που είναι η δεύτερη για φέτος διεθνής διοργάνωση του αθλήματος.
Η Ελλάδα θα πάρει μέρος στο Πρωτάθλημα με ομάδα 14 αθλητών γεννηθέντων τα έτη 2002 – 04 και η Γιαννιώτικη Κωπηλασία θα έχει ενισχυμένη παρουσία σ’ αυτό, καθώς τέσσερις επίλεκτοι νεαροί αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων έχουν συμπεριληφθεί στην εθνική μας αποστολή. Ο λόγος για τους Ιάσονα Εξάρχου, Παύλο Φαϊτά, Σπύρο Γεωργίου και Ανδρέα Καρέτσο, οι οποίοι θα δώσουν τη μάχη της διάκρισης με την Τετράκωπο άνευ των Εφήβων. Με άλλα λόγια, ένα από τα συνολικά πέντε ελληνικά πληρώματα θα απαρτίζεται εξ’ ολοκλήρου από Γιαννιώτες κωπηλάτες!

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στην έως τώρα αθλητική διαδρομή των τεσσάρων αθλητών του Ν.Ο.Ι., οι οποίοι έχουν βγει εκτός συνόρων της χώρας μας μόνο για να αγωνιστούν σε Βαλκανικό Πρωτάθλημα και είναι σαφές ότι θα αποτελέσει για όλους μία μοναδική αθλητική εμπειρία. Αν μάλιστα η συμμετοχή τους στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων συνοδευτεί από μετάλλιο, θα είναι και η σημαντικότερη μέχρι σήμερα επιτυχία για τα τέσσερα Γιαννιωτόπουλα, που ανήκουν σε μία νέα και πολύ ελπιδοφόρα γενιά του αθλήματος.
Η εθνική αποστολή αναχωρεί σήμερα για το Βελιγράδι. Το Πανευρωπαϊκό Εφήβων θα είναι διήμερης διάρκειας και θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη λίμνη Σάβα της Σερβικής πρωτεύουσας με τη συμμετοχή ομάδων από 27 χώρες και 430 αθλητών περίπου.

Δήμος Ιωαννιτών: Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Ιωαννιτών. Ο Δήμος είναι ένας από τους πρώτους της χώρας που προχώρησε στη συγκρότηση και την λειτουργία του Συμβουλίου.
Στο ΣΕΜΠ συμμετέχουν έξι εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου και πέντε εκπρόσωποι μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν στην περιοχή του δήμου.
Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αναδείχθηκαν στην πρώτη συνάντηση είναι η απουσία κεντρικού σχεδιασμού ενταξιακής πολιτικής το οποίο θα συμπεριλαμβάνει την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την προετοιμασία για την αγορά εργασίας.
Ειδική αναφορά έγινε στην ανάγκη αύξησης των μέτρων αστυνόμευσης και καλύτερης φύλαξης στην περιοχή του Κατσικά.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία στην Ήπειρο διαμένουν 3801 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από τους οποίους το 46% είναι παιδιά.
Στην περιοχή των Ιωαννίνων διαμένουν περίπου 2300 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από τους οποίους οι 86 είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι και διαμένουν σε Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων .
Ενημέρωση για σχολείο
Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών μετά από επικοινωνία που είχε με την Διεύθυνση του Γυμνασίου στο κυλικείο του οποίου επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα Covid-19 θα προχωρήσει στην προληπτική απολύμανση του κτιρίου. Η απολύμανση θα γίνει σήμερα αμέσως μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων.

Εγκύκλιος για Δημοτικά Συμβούλια και τις συνεδριάσεις εν μέσω κορωνοϊού
Στην έκδοση νέας Εγκυκλίου για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των λοιπών συλλογικών οργάνων των Δήμων, κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Είχαν προηγηθεί η 1η Εγκύκλιος στις 13 Μαρτίου , η 2η στις 31 Μαρτίου και η 3η την 29η Μαΐου.
Αυτή τη φορά, σε συνοπτική Εγκύκλιο, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης του Υπουργείου, διευκρινίζει τα εξής:

« Με τις ανωτέρω σχετικές Εγκύκλιους της Υπηρεσίας μας, διευκρινίστηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού τα συλλογικά όργανα των Δήμων (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή,Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, Συμβούλια Κοινότητας), συνεδριάζουν
– είτε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών,
– είτε μέσω τηλεδιάσκεψης,
– είτε δια περιφοράς.
Περαιτέρω, σε ό,τι αφορά τη δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων, κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστεί ότι αυτή λαμβάνει χώρα υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων υγειονομικών μέτρων αναφορικά με τις συναθροίσεις σε δημόσιους κλειστούς χώρους, είτε σε συγκεκριμένες περιοχές είτε στο σύνολο της Χώρας. »

Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ Άρτας πραγματοποιεί Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στην Καρδίτσα
Από το γραφείο τύπου και ενημέρωσης Ο.Ν.ΝΕ.Δ Άρτας ανακοινώνονται τα εξής:
Η ανάγκη για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στην Καρδίτσα είναι επιτακτική. Για αυτό το λόγο πήραμε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουμε βασικά υλικά αγαθά .Τα γραφεία μας θα είναι ανοιχτά την Τρίτη 18.00-20.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Αγίου Δημητρίου στον 1ο όροφο. Όσοι θέλετε να συνεισφέρετε με τα είδη πού αναγράφονται στην ανακοίνωση, παρακαλώ να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης την προκαθορισμένη ώρα.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα είναι τα εξής :
• Μακαρόνια
• Ρύζι
• Όσπρια
• Γάλα μακράς διάρκειας
• Καφές
• Λάδι
• Πελτέδες
• Κονσέρβες
• Κλινοσκεπάσματα
Τηρουμένων των συνθηκών συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε με σχολαστικό τρόπο τα μέτρα προστασίας και τηρούμε τις αποστάσεις σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ.
Ο καθένας ας βοηθήσει με ότι μπορεί για να ανακουφίσουμε έστω και λίγο τους ανθρώπους αυτούς που στην κυριολεξία υποφέρουν» .