Αλέξανδρος Καχριμάνης : «Ζητάμε καθαρή εντολή αυτοδιοίκησης από την πρώτη Κυριακή»

Παρουσίασε τις βασικές προγραμματικές θέσεις της παράταξής του

«Εντολή αυτοδιοίκησης και όχι ετεροδιοίκησης» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ψηφοφόρους της Ηπείρου που έστειλε ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Αλέξανδρος Καχριμάνης στην ομιλία που πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου σε ξενοδοχείο των Ιωαννίνων. Σε μια μεγάλη συγκέντρωση ο κ. Καχριμάνης ζήτησε εντολής αυτοδιοίκησης και όχι ετεροδιοίκησης κάνοντας έτσι άμεση αναφορά στη νίκη του συνδυασμού του από την πρώτη Κυριακή. Στην εντυπωσιακή συγκέντρωση, την ομιλία του νυν και εκ νέου υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στα Ιωάννινα, κατά την οποία παρουσίασε τις βασικές προγραμματικές θέσεις της παράταξής του, προλόγισαν ο τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Γ. Καψάλης και ο πρώην Υπουργός και πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Σταύρος Μπένος.

Ο κ. Καχριμάνης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο της Περιφερειακής Αρχής λέγοντας: «Η Περιφέρειά μας, όλα αυτά χρόνια ήταν στην πρωτοπορία. Πρώτη στην Ελλάδα υλοποιεί το Πρόγραμμα για τα Αρχαία Θέατρα. Αποτελεί σημείο αναφοράς για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ και τη μονάδα ΑΣΑ. Είναι η πρώτη στην Ελλάδα που της ανατέθηκε η σύνταξη των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης.
Είναι η πρώτη Περιφέρεια που συνδύασε προβολή τουρισμού και τοπικών προϊόντων σε διεθνείς εκθέσεις, που το υιοθέτησε στη συνέχεια το Υπουργείο Τουρισμού.
Άνοιξε νέες αγορές, όπως αυτή της Σιγκαπούρη, στην οποία ήταν η πρώτη περιφέρεια από όλη την Ελλάδα που παρουσίασε προϊόντα της.
Άνοιξε πόρτα συνεργασίας με περιφέρεια της Κίνας. Βραβεύτηκε πανευρωπαϊκά για τον Οδηγό του Πολίτη.
Με τη δική μας έμπρακτη συνδρομή και συμβολή μπόρεσε να ξεκινήσει η ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας της Πλάκας. Το έργο μας είναι πολύπλευρο, μεγάλο. Παρακαταθήκη και οδηγός για τη νέα περίοδο».

«Όλα αυτά τα χρόνια ήμασταν απόλυτα συνεπείς στις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει. Κάναμε όμως πολύ περισσότερα. Γιατί είμαστε η παράταξη της Ευθύνης. Η παράταξη της αποτελεσματικότητας. Και σήμερα μιλάμε με το έργο μας. Έργο που δεν κρύβεται, δεν διαγράφεται, δεν μηδενίζεται. Ματαιοπονούν όσοι το επιχειρούν. Συνεχίζουμε και κτίζουμε πάνω στις βάσεις που βάλαμε. …Η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού έδωσε ώθηση στην Ήπειρο. Οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες αίρονται με μεγάλα και μικρά έργα παντού: Το επόμενο δίμηνο δημοπρατείται η παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης, η νέα σύγχρονη ευρωπαϊκή είσοδος της πόλης της Πρέβεζας. Παραδώσαμε στην κυκλοφορία την οδική σύνδεση Εγνατία- Τύρια- Ζωτικό, ξεκινά σύντομα το δεύτερο τμήμα και προετοιμάζουμε τη σύνδεση με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Κατασκευάζεται η σύνδεση της Ιόνιας με τη Γέφυρα Πλάκας και εξασφαλίστηκε πίστωση 8 εκ. ευρώ για το τμήμα από Πλάκα μέχρι Άγναντα. Ενώνουμε με το δρόμο Καστανιά – Τετράκωμο τις Εθνικές οδούς Άρτα -Καρδίτσα και Άρτα- Τρίκαλα. Εκπονούμε μελέτη για το δρόμο στο φράγμα Πουρναρίου για μείωση της απόστασης Βουργαρέλι- Άρτα. Επιδιώκουμε τη σύνδεση της Εγνατίας με Ζαγόρι, αλλά και με το Βορειοδυτικό τμήμα της Ηπείρου, προς Κακαβιά- Κόνιτσα.

Αναβαθμίζουμε το εθνικό οδικό δίκτυο και την οδική ασφάλεια με σύγχρονους κόμβους. Στόχος μας, είναι να αποκατασταθεί και να ασφαλτοστρωθεί το σύνολο του αγροτικού οδικού δικτύου, ώστε να μην υπάρχει μονάδα χωρίς άνετη πρόσβαση. Προχωρούμε στις αδειοδοτήσεις και στον εκσυγχρονισμό των αλιευτικών καταφυγίων, στη δημιουργία καταδυτικών πάρκων» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καχριμάνης.

Αγροτική παραγωγή
Αναφορές έκανε στον πρωτογενή τομέα τον οποίο χαρακτήρισε ως το «μεγάλο στοίχημα για την Ήπειρο» λέγοντας: «Χωρίς τη δική μας συμβολή, σήμερα οι ΤΟΕΒ δεν θα λειτουργούσαν. Κτηνοπτηνοτροφικές μονάδες θα είχαν χάσει δικαιώματα ελλείψει αδειών.Οι ιχθυοκαλλιέργειες θα είχαν περιέλθει σε αδιέξοδο από τη λειτουργία μονάδων πετρελαιοειδών. Βάλαμε πλάτη σε όλα. Δώσαμε «μάχη» για την προστασία της φέτας. Και από το σημερινό βήμα, στέλνω ένα μήνυμα: Η μάχη αυτή θα κερδηθεί. Ας μην έχει κανένας αμφιβολία. Παραδώσαμε τον αναδασμό Χρυσοβίτσας, προχωράμε τη νέα περίοδο στην ολοκλήρωση του αναδασμού Μαργαριτίου, προχωρούμε το αρδευτικό Αμμοτόπου.

Προγραμματίζουμε και νέα έργα, για τα οποία εκδόθηκε πρόσκληση από το Ε.Π. «Ήπειρος». Προχωράμε στην πιστοποίηση νέων προϊόντων ως Γεωγραφικής Ένδειξης, όπως τα αλιεύματα του Αμβρακικού, τυροκομικά κ.α. Ανοίξαμε νέες αγορές για τις επιχειρήσεις μας. Η επόμενη περιφερειακή περίοδος είναι αφιερωμένη, στην εξωστρέφεια και στην καινοτομία. Είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε τρία κέντρα καινοτομίας».
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καχριμάνης μίλησε για το διακύβευμα των εκλογών της 26ης Μαϊου σημειώνοντας ότι το ζητούμενο δεν είναι αν βγει περιφερειάρχης από την πρώτη ή τη δεύτερη Κυριακή, «Το ποιος, το έχουν αποδεχθεί οι αντίπαλοί μας. Το διακύβευμα είναι με τι όρους θα μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας. Για να βοηθήσουμε τον κόσμο και τον τόπο. Για αυτό εμείς ζητάμε εντολή αυτοδιοίκησης και όχι ετεροδιοίκησης. Ζητάμε καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή. Εμείς ενημερώνουμε, εσείς αποφασίζετε. Αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία.»