ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΕΡΕΤΗΣ: Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Άρτας

Μείζον θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Άρτας

Οι τραγωδίες στη γειτονική μας Θεσσαλία πρόσφατα, αναδεικνύουν το μείζον θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Άρτας και του κάμπου της.
Ας θυμηθούμε ή ας μάθουμε όλοι ότι το Δεκέμβριο του 2014, ο εγκιβωτισμός και η οριοθέτηση της κοίτης του Αράχθου εντάχθηκε ονομαστικά στο ΕΣΠΑ 2014-2021, με προϋπολογισμό 80 εκατομμύρια ευρώ.
Και ότι από το 2015 μέχρι και σήμερα, η όποια στοιχειώδης πρόοδος υπήρξε, κινήθηκε με ρυθμούς χελώνας, με ευθύνη φυσικά των εχόντων αυτή την περίοδο την εξουσία. Το αποτέλεσμα είναι να τελειώνει και η παράταση που πήρε λόγω της πανδημίας, το ΕΣΠΑ της περασμένης περιόδου και το έργο να κινδυνεύει να ματαιωθεί.
Αλλά ούτε και κανένα άλλο μεγάλο έργο προχώρησε ή εγκρίθηκε τα τελευταία 8 χρόνια στην Άρτα. Ούτε οριζόντιο οδικό άξονα έχει που να μας συνδέει με την Πρέβεζα και τη Λευκάδα δυτικά και τη Θεσσαλία ανατολικά, ούτε καν δρόμο ασφαλή να πάμε στα ορεινά του νομού μας, Τζουμέρκα και Ραδοβίζια. Ο Αμβρακικός παρατημένος, χωρίς καμία σύμπραξη ποτέ των δύο περιφερειών που τον μοιραζόμαστε.

Η Περιφέρεια Ηπείρου φυσικά δεν είναι άμοιρη ευθυνών για αυτά. Έχει τους πόρους αλλά όχι την διάθεση να βοηθήσει την Άρτα, το πιο αδύναμο παιδί της από τα τέσσερα που έχει, όπως θα έκανε μία στοργική μάνα ή κηδεμόνας.
Το ΠΑΣΟΚ στην Άρτα, έχει να εκλέξει Περιφερειακό σύμβουλο από τις εκλογές του 2010. Δεν ευθυνόμαστε για το ανύπαρκτο σχεδόν μερίδιό μας στη μοιρασιά.
Ζητώ τη στήριξή σας την Κυριακή, για να μπορώ να στηρίξω την Άρτα με τη δύναμη που θα μου δώσει η εμπιστοσύνη σας.
Δεσμεύομαι ηθικά και πολιτικά, ότι η ψήφος σας δεν θα πάει χαμένη.

Σύντομο βιογραφικό
Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Άρτα. Γονείς μου οι δάσκαλοι Κωνσταντίνος Σερέτης και Θεοδώρα Κίτσου. Σπούδασα στην Πολυτεχνική σχολή Πατρών, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
Από το 2001, εργάζομαι στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση Άρτας, με σχολείο αναφοράς το 1ο Λύκειο και υπηρετώντας κατά περιόδους σε όλα τα Λύκεια της πόλης μας, ΓΕΛ και Τεχνικό, ημερήσια και Εσπερινό.
Τα παιδιά μου, η Θεοδώρα ( Λόρα ) και ο Κωστής, είναι 13 και 11 ετών αντίστοιχα.
Έχω εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ στο συνδικαλιστικό όργανο των μηχανικών, στην αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Ηπείρου και από το 2018 είμαι ο Γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

*Ο Αλέξανδρος Σερέτης είναι υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμού ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ, με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Σταύρο Ζούμπα.