Αλλαγή αριθμών τηλεφωνικών κλήσεων προς την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Λόγω αναβάθμισης των τηλεπικοινωνιών σύμφωνα με το πρόγραμμα «ΣΥΖΕΥΞΗΣ ΙΙ», οι αριθμοί τηλεφωνικών κλήσεων προς την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ έχουν αλλάξει, όπως φαίνεται παρακάτω:
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 2681440900
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΔΙ.Π.Τ.Ν.ΑΡΤΑΣ: 2681440920
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Π.Τ.ΑΡΤΑΣ: 2681440910

Δήμος Αρταίων
Εγκρίθηκαν τρεις νέοι κανονισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΑΡΤΑΊΩΝ , στα πλαίσια της εύρυθμης ανάπτυξης του Δήμου, εγκρίθηκαν τρεις κανονισμοί για τη λειτουργία:
Α) των βραχυχρόνιων υπαίθριων αγορών στα πλαίσια των θρησκευτικών εορτών
Β) του υπαίθριου στάσιμου εμπορίου και
Γ) του πάρκου σκύλων.
-Οι δύο πρώτοι κανονισμοί αφορούν αποκλειστικά το υπαίθριο εμπόριο και σχετίζονται με την εμπορική δραστηριότητα της περιοχής μας, ενώ θα αναρτηθούν υποχρεωτικά και στην εφαρμογή open market προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι, κατόπιν έκδοσης και της σχετικής προκήρυξης, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, μέσω της ίδιας εφαρμογής, για τη συμμετοχή στις αγορές των θρησκευτικών εορτών και του στάσιμου εμπορίου (καντίνες, κλπ).
-Ο τρίτος κανονισμός αφορά τη λειτουργία του πάρκου σκύλων που έχει κατασκευασθεί στο παραποτάμιο πάρκο και θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει εντός των επομένων ημερών. Εκεί, θα έχει τη δυνατότητα, κάθε ιδιοκτήτης σκύλου, να φέρει το ζώο για να παίξει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με την προϋπόθεση να φέρει ηλεκτρονική ταυτότητα και να συνοδεύεται καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Και οι τρεις κανονισμοί έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου μας προς ενημέρωση των πολιτών.

Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων των υποψήφιων βουλευτών Ιωάννη Στέφου και Κωστούλα Μάκη
Οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ιωάννης Στέφος και Κωστούλα Μάκη επισκέφθηκαν την Πρυτανεία και Διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Συναντήθηκαν με την Πρύτανη κ. Άννα Μπατιστάτου, τον Αντιπρύτανη κο Ιωάννη Λεονάρδο αλλά και με υπαλλήλους των διοικητικών υπηρεσιών, στο κτίριο της Διοίκησης.
Συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκαλούν η υποχρηματοδότηση του ιδρύματος και η υποστελέχωση σε καθηγητικό και διοικητικό προσωπικό, και τονίστηκε απ’ όλους η προσπάθεια του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων να συνεχίσει να παρέχει υψηλό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο.
Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι βουλευτές έθεσαν το θέμα της ΕΒΕ στην εισαγωγή των υποψήφιων στα δημόσια Πανεπιστήμια, που επιφέρει μείωση των εισαχθέντων, κυρίως στα περιφερειακά Πανεπιστήμια .Συζήτησαν , επίσης , το θέμα των φοιτητών που στα χρόνια της κρίσης και της επιδημίας δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους εντός των προβλεπομένων εξαμήνων, για τους οποίους υπάρχει κίνδυνος διαγραφής τους με τον νόμο Κεραμέως (ανενεργός προς το παρόν). Τόνισαν ότι, σε σχέση με το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, σε βάθος 10ετίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα μειωθεί δραστικά ο αριθμός των φοιτούντων με σοβαρές συνέπειες τόσο στο ίδιο το Πανεπιστήμιο όσο και στην κοινωνία.