Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Αστυνομικό Διευθυντής

Ο Ταξίαρχος Ευάγγελος Αναγνωστάκης, ανέλαβε τα καθήκοντα του νέου Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας.
Βιογραφικό σημείωμα.
Ο Ευάγγελος Κ. Αναγνωστάκης Ταξίαρχος, γεννήθηκε στην Κέρκυρα το έτος 1964.
-Αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Άρτας το έτος 1982.
-Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, το έτος 1987 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1994.
-Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας (2007).
-Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες και επιτελικές Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φλώρινας, Λευκάδας και Ηλείας.
-Την 19/02/2019 προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και την 20/02/2019 τοποθετήθηκε στη θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας.
-Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Χορεύει η ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ
Τον ετήσιο χορό της διοργανώνει η «Κωστηλάτα» το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 στο Κέντρο «Παρασκευάς» στην Αμφιθέα.
Το μουσικό επιτελείο της Διαλεχτής, του Δημήτρη Λαμπάκη και του Μιχάλη Τάτση θα μας διασκεδάσουν με την παραδοσιακή μουσική και καλό Θεοδωριανίτικο γλέντι.

-Φυσιολογία- Μια ακροβασία ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο
Η Ακαδημαϊκή Εταιρεία Άρτας σας προσκαλεί στην Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα:
«-Φυσιολογία- Μια ακροβασία ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο» που θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα, στην Αίθουσα του Συλλόγου “Σκουφάς” την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 και ώρα 19.30
19.30-20.00: Προσέλευση-Χαιρετισμοί
Πρόεδρος: Χρύσα Τζουμάκα-Μπακούλα
20.00-20.15: Εισήγηση- Γ. Κολιός
20.15-21.00: Φυσιολογία. Μια ακροβασία ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο. Μ. Κουτσιλιέρης
21.00-21.30: Συζήτηση
Πρόεδροι-Ομιλητές
Γεώργιος Κολιός: Καθηγητής Φαρμακολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Μιχαήλ Κουτσιλιέρης: Καθηγητής Φυσιολογίας, Τμήμα Ιατρικής Εθνικού Α Καττοδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Χρύσα Τζουμάκα-ΛΛττα κούλα: Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Τμήμα Ιατρικής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Πρόεδρος Χρυσάνθη Τζουμάκα-Μπακούλα, MD PhD
Ομότιμη Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α.
Ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Κολιός, MD PhD
Καθηγητής Δ.Π.Θ.

Γαϊτανάκι με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας
Ακούσατε!!!Ακούσατε!!!
Αρτινές και Αρτινοί
Την Πέμπτη στις 7 του Μάρτη στις 11.30 το πρωί το 2ο Δημοτικό
θα στήσει τρελό χορό με κέφι και ρυθμό, γύρω από το γαϊτανάκι το παιδικό.
Θα ξεκινήσει από τη Λαϊκή, θα πλέξει τις κορδέλες στην πλατεία την κεντρική και θα περάσει στη Σκουφά σκορπίζοντας γέλιο και χαρά!!!!
Ελάτε όλοι να χαρούμε και στο χορό μαζί να μπούμε.

Πρόσκληση της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας για την εξωστρέφεια των ΜμΕ
Πρόσκληση ενίσχυσης της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ δημοσιεύεται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020. Πρόκειται για την δράση «Εκπόνηση και εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων ΜΜΕ για οργανωτική αναδιάρθρωση και προσανατολισμό στην εξωστρέφεια», συνολικής δημόσιας δαπάνης 3.000.000 ευρώ.
Βασικός στόχος της δράσης είναι ο προσανατολισμός επιχειρήσεων σε αγορές που έχουν διαφοροποιημένα και διακριτά χαρακτηριστικά σε σχέση με τις υφιστάμενες που δραστηριοποιούνται. Η συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων σε εκθέσεις αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για:
α) την προβολή των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές,
β) την αύξηση των πιθανοτήτων σύναψης επιχειρηματικών συνεργασιών,
γ) την αύξηση των πωλήσεων και
δ ) την ενίσχυση του επιχειρηματικού τους προφίλ σε διεθνές επίπεδο.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή της επιχείρησης σε τουλάχιστον μία διεθνή έκθεση.
Οι κύριες επιλέξιμες δαπάνες αφορούν τις κατηγορίες «Προβολή – Προώθηση – Δικτύωση» και «Τεχνική και Συμβουλευτική Υποστήριξη Επιχειρήσεων».
Να σημειωθεί πως ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε πράξης εξαρτάται από το αναλυτικό σχέδιο δράσης της και πρέπει να είναι από 20.000 ευρώ και έως 200.000 ευρώ.
Η υποβολή προτάσεων ξεκίνησε και ολοκληρώνεται στις 6/5/2019. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα που αφορούν την παρούσα πρόσκληση αποστέλλοντας το ερώτημά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση infoipiros@mou.gr ή στο HelpDesk της Υπηρεσίας

Άδειες φύτευσης νέων οινάμπελων για το έτος 2019
Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνονται ότι:
Για το έτος 2019 θα χορηγηθούν άδειες νέας φύτευσης οιναμπέλων, που αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου των αμπελουργικών εκτάσεων της χώρας σύμφωνα με την απογραφή που αναφέρεται στις φυτεμένες εκτάσεις την 31η Ιουλίου 2016.
Σύμφωνα με τα ΦΕΚ 600Β΄/2017 & 613Β΄/2019 μέχρι τις 27 Μαρτίου 2019 οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ Ψηφιακές υπηρεσίες – Αίτηση αδειών φύτευσης Αμπέλου (http://e-services.minagric.gr) & με τηλεφωνική υποστήριξη στο τετραψήφιο τηλέφωνο 1540. Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σε αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας.

Στην αίτηση − υπεύθυνη δήλωση προσδιορίζεται το μέγεθος (σε στρέμματα) και η τοποθεσία της έκτασης για την οποία πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, η οποία
είναι τουλάχιστον ίση της αιτηθείσας έκτασης. Η ελάχιστη αιτούμενη έκταση για τη χορήγηση άδειας νέας φύτευσης ορίζεται το ένα (1) στρέμμα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου – ΠΕ Ιωαννίνων στο Διοικητήριο (γραφείο 114) και στους Λάμπρο Στέφο, Στάθη Βασδέκη ή στο τηλέφωνο: 2651 0 87117.
Επίσης το σχετικό ΦΕΚ 600 Β΄/24-2-2017 και οι οδηγίες συμπλήρωσης των αιτήσεων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου http://www.php.gov.gr/