Αναβάθμιση του αντλιοστασίου Βίγλας

Ένα ακόμη έργο βελτίωσης των αγροτικών υποδομών στην Π.Ε. Άρτας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για την αναβάθμιση του αντλιοστασίου Βίγλας ΓΟΕΒ πεδιάδας Άρτας, συνολικού προϋπολογισμού 1.054.000 ευρώ, του οποίου η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε ανάδοχο κατασκευής σε πρόσφατη συνεδρίασή της.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς δήλωσε με την ευκαιρία ανάδειξης αναδόχου ότι «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του κάμπου της Άρτας που ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής καθώς θ’ αυξήσει τις δυνατότητες του αντλιοστασίου προστατεύοντας τις καλλιέργειες και τις επιχειρήσεις της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα».

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων για το θάνατο του Παύλου Ζανίκα

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζουν τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σκούπας, που τόσο ξαφνικά έφυγε από κοντά μας.
«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε όλοι μας τον αδόκητο χαμό του προσφιλούς μας Προέδρου της Τ.Κ. Σκούπας Παύλου Ζανίκα. Ενός ανθρώπου που με τις πρωτοβουλίες του ανέδειξε το χωριό του, ενώ ήταν γνωστή σε όλους μα η αγάπη του για την περιοχή του. Δυστυχώς, ο θάνατός του έρχεται να προστεθεί στον τραγικό κατάλογο σημαντικών ανθρώπων, τους οποίους τις τελευταίες ημέρες πενθεί η πόλη και η περιφέρειά μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και μακάρι να βρεθούν άξιοι αντικαταστάτες του που θα συνεχίσουν το έργο του» δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Τράμπας.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων για το θάνατο του Αθανάσιου Βασίλη 

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, εκφράζουν τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά, Αθανάσιου Βασίλη, που τόσο ξαφνικά έφυγε από την ζωή. Θα τον θυμόμαστε πάντα με το πηγαίο χαμόγελο στα χείλη του, ενώ αξέχαστη θα μείνει σε όλους μας η διάθεσή του να προσφέρει στο συνάνθρωπό του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχτηκε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά
Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχτηκε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά καθώς το αίτημά της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες των καταστροφών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία σημειώθηκαν στις 11 Δεκεμβρίου, έγινε δεκτό.
Η εν λόγο κήρυξη, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν, ισχύει από την ημέρα της εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι και έως την 12η Ιουνίου του 2023.