Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 2ου Πανηπειρωτικού Διαγωνισμού εφηβικού διηγήματος

Ο Σύλλογος ΄Αρτας “Οι φίλοι του βιβλίου”, είχε τη χαρά να διοργανώσει τον 2ο Πανηπειρωτικό διαγωνισμό εφηβικού διηγήματος και ανακοινώνει τα αποτελέσματα που έχουν ως εξής:
1ο βραβείο: Ηλέκτρα-Αικατερίνη Καραγιάννη-Γκιούλσεν (1ο ΓΕΛ ΄Αρτας), τίτλος “Με τα μάτια ενός πουλιού”
2ο βραβείο: Μαγδαλινή Μαλτέζου (3ο ΓΕΛ ΄Αρτας), τίτλος “Μια δεύτερη (!) ευκαιρία”
3ο βραβείο: Σοφία Κοριτσίδη (2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας), τίτλος ” Αγάπη δίχως όρια”
Ευχαριστούμε θερμά τις νέες και τους νέους που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο!

Ιωάννινα: Συνέδριο για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα
Ένα σημαντικό Ιατρικό Συνέδριο διοργανώνεται στα Ιωάννινα, το οποίο όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές σηματοδοτεί την επιστροφή των μεγάλων συνεδριακών διοργανώσεων και
την επάνοδο στην κανονικότητα.
Μεταξύ 24-27/6/2021 θα πραγματοποιηθεί το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα στο Ξενοδοχείο Grand Serai με υβριδικό χαρακτήρα και με την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων.
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο Παθολόγος-Διαβητολόγος κ. Σταύρος Παππάς ενώ Αντιπρόεδρος είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας και Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ.
Στο πρόγραμμα του Συνεδρίου με τη συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων θα συζητηθούν επίκαιρα θέματα καθώς και οι νέες εξελίξεις που αφορούν στη πρόληψη και στη θεραπευτική αντιμετώπιση με εξατομίκευση στην κλινική πράξη του σακχαρώδη διαβήτη και των μεταβολικών νοσημάτων σύμφωνα με τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες. Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το 11ο Πανελλήνιο συνέδριο να είναι μια ευχάριστη και παραγωγική διαδικασία που θα συμβάλλει στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση του ιατρικού κόσμου.

Πρέβεζα: Ενημερωτική δράση με θέμα «Νέοι στην κυκλοφορία»
Ενημερωτική δράση με θέμα «Νέοι στην κυκλοφορία» πραγματοποιήθηκε από την 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας σε σχολεία της πόλης. Ενημερωτική δράση με θέμα «Νέοι στην κυκλοφορία», πραγματοποιήθηκε από την 1η Τοπική Ομάδα Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) Πρέβεζας σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας σε σχολεία της πόλης της Πρέβεζας, στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας για το σχολικό έτος 2020-2021.
Ειδικότερα, κατά τον τελευταίο μήνα, εκπρόσωποι των παραπάνω υπηρεσιών είχαν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά σε μαθητές του Μουσικού Σχολείου καθώς και του 2ου και 5ου δημοτικού σχολείου.
Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών για την οδική συμπεριφορά, τους κινδύνους που σχετίζονται άμεσα με την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων καθώς και τα μέτρα πρόληψης για την ασφαλή τους κυκλοφορία.