Ανακοίνωση από την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΟΞΑΣ - ΠΥΡΡΟΥ ΑΡΤΑΣ 2001

«Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, λόγω της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 & και των εγγραφών στην Ακαδημία, αισθάνεται την υποχρέωση να προβεί στο εν λόγω δελτίο τύπου, προκειμένου να ενημερώσει το φίλαθλο κοινό και τους πολίτες του Νομού, σχετικά με την επωνυμία του» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου που υπογράφουν, για το Δ.Σ. ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γεώργιος Μπίστας και ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Σπύρος Τζαχρήστας. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ο σύλλογός μας δημιουργήθηκε το 2001 από την ένωση των δύο παλαιοτέρων σωματείων της πόλη μας που ασχολούνταν με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης , του ΑΣ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΣ ( έτος ίδρυσης 1956) & του Α.Ο. ΔΟΞΑ ΑΡΤΑΣ. ( έτος ίδρυσης 1981).

Ο νέος φορέας, με το βάρος των 64 χρόνων ιστορίας στο μπάσκετ του νομού, ανταποκρίνεται άψογα στον κοινωνικό του ρόλο, γυμνάζοντας τα 20 χρόνια της λειτουργίας του πάνω από 5.000 αθλητές καλαθοσφαίρισης, τόσο στα τμήματα ακαδημίας όσο και στα αγωνιστικά τμήματα. Αγωνιστικά πέτυχε τον στόχο του, αφού είναι ο μόνος σύλλογος του νομού που αγωνίστηκε σε εθνική κατηγορία, έχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα Α κατηγορίας Βορειοδυτικής Ελλάδας, πολλές συμμετοχές σε πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων και εφήβων και δημιούργησε παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες εθνικών κατηγοριών, στελέχωσαν εθνικές ομάδες και στέφτηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Η συνταγή , πέραν της οργάνωσης και της εφαρμογής των κανόνων, οφείλει την επιτυχία της στην παρουσία αξιόλογων προπονητών – εκπαιδευτών, απόφοιτων Γυμναστικής Ακαδημίας, με ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση, εκ των οποίων οι περισσότεροι έκαναν τα πρώτα τους μπασκετικά βήματα στο φορέα μας.
Θέλουμε να τονίσουμε εδώ, ότι οποιοσδήποτε σύλλογος του Νομού, φέρει στο όνομά του κάποιο από τα δύο κύρια ονόματα της επωνυμίας μας, ΔΟΞΑ ή ΠΥΡΡΟΣ & καλλιεργεί το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης, καμία απολύτως σχέση δεν έχει τόσο με τον φορέα μας, όσο και με τα μητρικά σωματεία, από τα οποία προήλθε.

Η ύπαρξη τέτοιου συλλόγου είναι πρόσφατο δημιούργημα, που στόχο έχει να αποπροσανατολίσει το κοινό και να εκμεταλλευτεί την ιστορία μας στο χώρο, αποκομίζοντας ίδια οφέλη. Πράξη που δεν συμβαδίζει με το ευ αγωνίζεσθε και το αθλητικό πνεύμα».