Ανακοίνωση ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Άρτας

Σε κοινή ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα Κ.Υ. ν.Άρτας και της τριμελούς επιτροπής των γιατρών του Νοσοκομείου, γίνεται πρόσκληση για την κινητοποίηση την Τρίτη 1/2/2022.
«Όλοι στην Κινητοποίηση για την Υγεία Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022» σημειώνεται στην ανακοίνωση που αναφέρει «Καλούμε το λαό της Άρτας, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ελευθέρους επαγγελματίες, τη νεολαία, τους φοιτητές, τους μαθητές, του συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης και του νομού, να έρθουν μαζί μας στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε εδώ και πολλά χρόνια προκειμένου να υπερασπιστούμε την δημόσια υγεία, να κρατήσουμε τις δομές του ΕΣΥ, Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας, ανοιχτά, λειτουργικά και ικανά να ανταποκριθούν στις λαϊκές ανάγκες, να είναι η υγεία δημόσιο αγαθό.

Την Τρίτη 2 Φλεβάρη 2022, συμμετέχουμε στην στάση εργασίας που προκήρυξε η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων για την ΥΓΕΙΑ και οργανώνουμε συγκέντρωση στις 12:30 το πρωί στον αύλειο χώρο του Κέντρου Υγείας Άρτας ( Παλιό Νοσοκομείο) (…) Δυο χρόνια τώρα η κυβέρνηση όχι μόνο δεν στήριξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά αντίθετα μειώνει σταθερά τους προϋπολογισμούς για την υγεία και τους προϋπολογισμούς λειτουργίας των Νοσοκομείων, δεν δίνει δωρεάν rapid tests, δεν κάνει δωρεάν pcr, κλείνει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με πρόσφατο παράδειγμα το ακτινολογικό του Κ.Υ. Άρτας, φέρνει ξανά τους εργολάβους καθαριότητας, ενώ σχεδιάζει τον «νέο υγειονομικό χάρτη» που θα περιλαμβάνει κλείσιμο δομών και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών μέσω ΣΔΙΤ. Ταυτόχρονα οι συνθήκες εργασίας όλων εμάς στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ του νομού χειροτερεύουν καθημερινά. Το Νοσοκομείο πιέζεται φοβερά στην λειτουργία του. Οι εργαζόμενοι πλέον είναι εντελώς εξουθενωμένοι ενώ δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για το πώς θα πορευτούμε άμεσα ή/και στο μέλλον (…) Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα! Απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στην διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αφήνει το λαό έρμαιο της πανδημίας!».