Ανακοίνωση της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ»

Έργα βιτρίνας που στο τέλος… χαλάνε και τη βιτρίνα!

Εδώ και μερικούς μήνες ξεκίνησε το πολυδιαφημισμένο έργο του «open mall» στο ιστορικό κέντρο των Γιαννίνων και βασικά, στην οδό Ανεξαρτησίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ».
Δεν σχολιάζουμε καν την αναγκαιότητα (;) του έργου, τη συγκεκριμένη στιγμή που οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις υφίστανται τις επιπτώσεις της πανδημίας και της άθλιας κυβερνητικής πολιτικής, με την οποία παρεμπιπτόντως συμπορεύεται βήμα το βήμα η δημοτική αρχή.

Εκτός όμως από το ό,τι πρόκειται για ένα έργο βιτρίνας, με δαπάνες που είναι άνισες και τελικά, άχρηστες, φαίνεται ότι θα καταστρέψει την προσδοκώμενη δουλειά των Χριστουγέννων στην οδό Ανεξαρτησίας.
Το έργο ήδη είχε καθυστερήσει σημαντικά με ευθύνη της δημοτικής αρχής και αντί να ξεκινήσει στην καραντίνα, που τα μαγαζιά ήταν κλειστά, ξεκίνησε ουσιαστικά μόλις αυτά… άνοιξαν.
Τώρα, μαθαίνουμε ότι τα έργα θα σταματήσουν για τα Χριστούγεννα και θα συνεχιστούν μετά. Και το εργοτάξιο εν εξελίξει της Ανεξαρτησίας πώς θα μαζευτεί; Θα συνεχίσει να μετατρέπεται σε λίμνη μόλις βρέχει και εστία προβλημάτων αμέσως μετά; Υπάρχει αλήθεια κάποιος στον Δήμο που να έχει μια μικρή έστω ιδέα πώς λειτουργεί η αγορά;
Και πέρα από αυτά, το ίδιο το έργο έχει ζητήματα: Ακόμα και το κομμάτι της ανάπλασης είναι προβληματικό και μαρτυράει έλλειψη σχεδίου και παροχέτευση χρημάτων χωρίς σκοπό, ενώ οι ανάγκες είναι μεγάλες. Η Ανεξαρτησίας «πασαλείφθηκε» τη δεκαετία του 2000 από την τότε δημοτική αρχή και τα προβλήματα δεν σταμάτησαν, όπως για παράδειγμα ότι σποραδικά πλημμυρίζουν ακόμα μαγαζιά όταν βρέχει.
Η δημοτική αρχή θα πρέπει να πάψει να παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον ντόπιο «Αρχοντοχωριάτη». Τα έργα πρέπει να είναι προς όφελος των πολιτών και όχι σελίδα σε προεκλογικά προγράμματα, ειδικά τη στιγμή που η πολιτική που ασπάζεται, καταστρέφει τη μικροοικονομία της πόλης.