Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα «ΟΧΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΚΚΑ ΣΟΥΛΙΟΥ»

Μετά από δύο σχεδόν χρόνια πολύμορφων κινητοποιήσεων των κατοίκων, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων, παραγωγών της περιοχής μας και του τοπικού ΤΟΕΒ Μπόϊδας- Μαυρής, το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) απέρριψε τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) των δύο φαραωνικών διαστάσεων φωτοβολταϊκών πάρκων που είχαν καταθέσει αίτηση στην περιοχή της Κρανιάς- Τύριας- Θεσπρωτικού.
Η δυναμική και μαζική αντίδραση του κόσμου που απειλούνταν με εκτοπισμό από τα σπίτια τους, τα βοσκοτόπια τους, τις καλλιέργειές τους έφερε μια νίκη απέναντι στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που ληστεύουν την τσέπη μας και τον τόπο μας. Έδειξε ότι το μοναδικό εμπόδιο για την λεηλασία του τόπου μας, είναι ο δικός μας αγώνας.
Η Επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει ένα πλήθος ανθρώπων, φίλων, αλληλέγγυων, φορέων, νομικών, υπαλλήλων σε υπηρεσίες, πολιτικών σχηματισμών, που από την πρώτη στιγμή στήριξαν τον αγώνα μας. Άλλοτε φωναχτά, άλλοτε σιωπηλά, πάντα αταλάντευτα, με το δίκιο του λαού της Λάκκας. Ξέρουμε να τους ξεχωρίζουμε από εκείνους που ήρθαν να «θερίσουν» χωρίς να έχουν «σπείρει».
Το παράδειγμά μας μπορούν και πρέπει να ακολουθήσουν και οι άλλες περιοχές που είναι αντιμέτωπες με την λαίλαπα των ΒΑΠΕ που σαρώνει την Ήπειρο, να πάρουν δύναμη από το νικηφόρο αποτέλεσμα του αγώνα μας, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να δώσουν την μάχη για τον τόπο τους.
Δεν εφησυχάζουμε με το αποτέλεσμα, παρακολουθούμε την εξέλιξη και παίρνουμε δύναμη για αντιμετωπίσουμε και το άλλο, καταστροφικό για την περιοχή μας «επενδυτικό σχέδιο», το αιολικό πάρκο που θέλει να στεφανώσει τα βουνά της Λάκκας με 46 ανεμογεννήτριες. Θα είμαστε και εκεί παρόντες, όχι όπως ξέραμε μέχρι τώρα αλλά όπως μάθαμε:
«Η ΛΑΚΚΑ ΣΟΥΛΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ»

Β. Γιόγιακας: αισθητή άνοδος του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μετά την παραχώρηση
Αισθητή βελτίωση των βασικών μεγεθών της δραστηριότητας εμφάνισε ο Οργανισμός Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης μετά την παραχώρηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση της τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης του ΟΛΘ.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ανέφερε ότι οι υποχρεωτικές και μη επενδύσεις που μέχρι σήμερα έχουν φτάσει τα 56 εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη αποδώσει αξιόλογα αποτελέσματα όπως αποδεικνύεται από συγκριτικά στοιχεία μεταξύ του 2017 – τελευταίο έτος πριν την παραχώρηση – και του 2021, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομική δραστηριότητα.
Ο κ. Γιόγιακας αναφέρθηκε επίσης στην αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών για την πώληση των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας με την οποία εισέρχεται στην τελική ευθεία η διαδικασία για την ανάδειξη του παραχωρησιούχου. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε τα «πολλαπλά» οφέλη της σύμπραξης με τον ιδιώτη επενδυτή αναφέροντας ότι η ανάπτυξη του λιμανιού της Ηγουμενίτσας θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν και θα αυξήσει γενικότερα το τουριστικό ρεύμα, θα τονώσει την εμπορική κίνηση της πόλης, θα δημιουργήσει νέες επιχειρήσεις και περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης. «Παράλληλα με τη διαγωνιστική διαδικασία, φτάνει στο τέλος και ένας τεράστιος αγώνας δρόμου που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια για να αποδοθούν σημαντικά τμήματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στην τοπική κοινωνία, σύμφωνα με τις ανάγκες της», υπογράμμισε ο βουλευτής Θεσπρωτίας στο κλείσιμο της ομιλίας του

ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ από το Κέντρο Πρόληψης Άρτας
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας στο πλαίσιο της ανάπτυξης των προγραμμάτων του στη σχολική κοινότητα για το έτος 2022-23 βρίσκεται ξανά δίπλα στον εκπαιδευτικό, στον μαθητή & στο γονιό με παρεμβάσεις που αφορούν δεξιότητες για την ψυχική & συναισθηματική υγεία, την πρόληψη, την αυτομέριμνα, την κοινωνική συναίσθηση & ευθύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δημιουργική σκέψη & πρωτοβουλία, την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την οικολογία, την φροντίδα του περιβάλλοντος, την παγκόσμια & τοπική πολιτιστική κληρονομιά, τις δεξιότητες ζωής γενικά.
Το νέο σχολικό έτος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει βιωματικά σεμινάρια:
1. Στήριξης / εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών οι οποίοι θα υλοποιήσουν με τους μαθητές τους θεματικές ενότητες από τα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» & σε όσους ενδιαφέρονται για επιμορφωτικές δράσεις στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης
2. Ευαισθητοποίησης/ ενημέρωσης/ στήριξης των γονέων των μαθητών
3. Παρεμβάσεις πρόληψης στους μαθητές, μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών.
Επιθυμούμε να ευχηθούμε στους μαθητές, στους γονείς & στους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά & να δηλώσουμε για μια ακόμη φορά ότι είμασθε δίπλα τους με όλες μας τις δυνάμεις!
«Καλή σχολική χρονιά σε όλους με υγεία!»
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε εκπαιδεύσεις ή να υποστηριχθούν με οποιοδήποτε τρόπο στην εφαρμογή των προγραμμάτων μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Πρόληψης στο τηλέφωνο της γραμματείας: 2681023126 & ώρες: 9:00 π. μ.- 1:30 μ. μ. καθημερινά & στο e- mail: kpnartas@gmail.com

ΥΠΕΣ: 2,9 εκατ. ευρώ σε 18 δήμους για τα αδέσποτα
Με συνολικό ποσό 2,9 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούνται 18 Δήμοι της χώρας για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος «’Αργος» του υπουργείου Εσωτερικών.
Μέσω του εν λόγω προγράμματος, οι δήμοι θα ενισχυθούν σταδιακά με 40 εκατ. ευρώ, για να αποκτήσουν τις απαραίτητες υποδομές και να ανταποκριθούν στις νέες υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει ως προς τη διαχείριση των αδέσποτων, ως εξής:
5 εκατ. ευρώ για κάθε είδους δαπάνη που αφορά στη στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς,
5 εκατ. ευρώ για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (κατάλληλοι αναγνώστες σήμανσης ζώων συντροφιάς και λοιπού πάγιου εξοπλισμού),
30 εκατ. ευρώ για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση καταφυγίων, σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές του νέου νόμου.
Με τις τελευταίες αποφάσεις που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, χορηγείται ενίσχυση 2,47 εκατ. ευρώ για κατασκευή καταφυγίων στους Δήμους Αμφιλοχίας, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Μαλεβιζίου, Ξηρομέρου, Πατρέων και Πηνειού.
Ποσό 146.100 ευρώ κατανέμεται για προμήθεια οχημάτων μεταφοράς αδέσποτων στους Δήμους Ανατολικής Σάμου, Βριλησσίων, Παγγαίου και Πύργου.
Τα υπόλοιπα 255.832 ευρώ κατανέμονται για τις ανάγκες στείρωσης στους Δήμους Βύρωνος, Ελασσόνας, Ηρακλείου Κρήτης, Κομοτηνής, Παλλήνης, Παρανεστίου και Σκύδρας.

Στα Ιωάννινα η 9η «Ημέρα Καριέρας» ΔΥΠΑ το Σάββατο 1Οκτωβρίου
Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 9η«Ημέρα Καριέρας» στα Ιωάννινα, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022, στο Ξενοδοχείο DuLac (Κ. Παπούλια & Ίκκου, Ιωάννινα 452 21) από τις 10:00 έως τις 18:00, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 600 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης. Ενδεικτικές ειδικότητες που αναζητούν οι εταιρείες: υπάλληλοι γραφείου και διοικητικής υποστήριξης, οδηγοί, εξυπηρέτηση πελατών, στελέχη πληροφορικής, πωλητές, αποθηκάριοι, εκπαιδευτικοί, εξειδικευμένα στελέχη και προσωπικό σε βιομηχανίες (ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, εργάτες παραγωγής, τεχνικές ειδικότητες), καθώς και ειδικότητες στους κλάδους του τουρισμού, της παροχής ιατρικών υπηρεσιών και των κατασκευών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης να συνομιλήσουν με στελέχη των εταιρειώνχωρίς προκαθορισμένο ραντεβού. Ακόμη, στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) της ΔΥΠΑ θα παρέχουν στους ανέργους και τους αναζητούντες εργασία πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματά της.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους και η δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.eventora.com/el/Events/imera-karieras-dypa-ioannina
Οι Ημέρες Καριέρας αποτελούν μέρος των δράσεων και εκδηλώσεων της ΔΥΠΑ, οι οποίες υλοποιούνται με στόχο την άμεση και αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας.