Ανακοίνωση της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ για τις εκλογές

Σε ανακοίνωση της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 21ης ΜΑΪΟΥ 2023 μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:
« Η ΚΕ χαιρετίζει τα χιλιάδες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους, που συνέβαλαν στην εκλογική μάχη του ΚΚΕ.
Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους και όσες έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας.

Χαιρετίζουμε όσους συμπορεύτηκαν μαζί μας σε αυτήν την εκλογική μάχη. Αυτή η συμπόρευση στηρίζεται στους κοινούς αγώνες και τη δράση όλο το προηγούμενο διάστημα στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, στην πάλη απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.
Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ με ποσοστό 7,23%, 425.000 ψήφους και 26 βουλευτές, άνοδος που έχει πανελλαδική γενική διάσταση, είναι το θετικό βήμα σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, μέσα στον -κατά τα άλλα- σημερινό αρνητικό συσχετισμό. Οι νέες δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω από το Κόμμα μπορούν από σήμερα να τροφοδοτήσουν μια νέα δυναμική στον δρόμο της αντεπίθεσης, στον δρόμο της ταξικής μαζικής πάλης, της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της προώθησης της αντικαπιταλιστικής αντιμονοπωλιακής κοινωνικής συμμαχίας και της προσέλκυσης στο κίνημα πιο μαζικά των γυναικών και της νεολαίας……
Το ΚΚΕ θα αποτελέσει τη μοναδική δύναμη εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στη νέα κυβέρνηση και αυτό πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο παραπέρα συμπόρευσης και ενίσχυσης του Κόμματος μπροστά στις όποιες πολιτικές εξελίξεις (…)

Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τη δύναμη που του δόθηκε και θα του δώσει πάλι ο λαός για να συμβάλει και μέσα στη Βουλή και στους δρόμους του αγώνα για την οργάνωση της εργατικής – λαϊκής αντίστασης στο «έργο» της νέας κυβέρνησης. Ο μεγαλύτερος αριθμός βουλευτών που εξέλεξε και θα επανεκλέξει το ΚΚΕ σε μια σειρά εκλογικές περιφέρειες σημαίνει νέα στηρίγματα των εργατικών – λαϊκών διεκδικήσεων, περισσότερες φωνές υπεράσπισης και ανάδειξης των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων και μέσα στη Βουλή.
Η ενίσχυση του ΚΚΕ δίνει ταυτόχρονα δύναμη και αισιοδοξία σε Κομμουνιστικά Κόμματα που παλεύουν για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στις χώρες τους, στους αγώνες των εργαζομένων που ξεσπούν στην προσπάθεια για ανασύνταξη του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος…..
Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλα τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στους φίλους, οπαδούς και συμπορευόμενους με το Κόμμα.

Δεν σταματάμε ούτε λεπτό την πολιτική δραστηριότητα. Από σήμερα εντείνουμε, δυναμώνουμε τη δράση μας, την προσπάθειά μας ώστε να αυξήσουμε τη δύναμη του ΚΚΕ.
Ακόμα και όσοι ταλαντεύτηκαν και δεν ενίσχυσαν το ΚΚΕ και επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή άλλα κόμματα, τώρα μπορούν να δουν ότι μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η μοναδική λύση, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων. Υπάρχουν, λοιπόν, σημαντικά περιθώρια για να αντιμετωπιστούν νέα ψευτοδιλήμματα και εκβιασμοί και κυρίως για να βγει ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ.
Κάναμε ένα βήμα, πάμε για τα επόμενα!
Μόνοι τους και όλοι μας! Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό».