Ανακοίνωση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ για την ΕΓΝΑΝΤΙΑ ΟΔΟ

Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε για την ΕΓΝΑΝΤΙΑ ΟΔΟ η Λ.ΣΥ. ΗΠΕΙΡΟΥ σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει: «πριν την ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής, το ΚΚΕ με ανακοίνωση και ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ.Υ ΗΠΕΙΡΟΥ τηλεοπτικά, τοποθετήθηκαν με τον πιο σαφή τρόπο: είτε η Εγνατία οδός είναι επικίνδυνη, είτε ΟΧΙ , η περιφερειακή αρχή, η κυβέρνηση και ο εργολάβος συντήρησης που είναι και ο νέος «ιδιοκτήτηςτης Εγνατίας Οδού», είναι εν συνόλω επικίνδυνοι.

Στην πρώτη περίπτωση διότι δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο οδικής ασφαλείας, με την περιφερειακή αρχή να είναι υπεύθυνη για την πολιτική προστασία στην Ήπειρο, στη δεύτερη περίπτωση, διότι διασπείρουν και συντηρούν επί 3,5 ημέρες ψευδείς ειδήσεις για την οδική ασφάλεια. Στην πρώτη περίπτωση η περιφερειακή αρχή είναι υπόλογη για παράβαση καθήκοντος, στην δεύτερη συνυπόλογη για πρόκληση και συντήρηση δημόσιας ανησυχίας και φόβου, ακόμη και μετά την άμεση εισαγγελική παραγγελία για προανακριτική εξέταση των δηλώσεων του περιφερειάρχη.

Η περιφερειακή αρχή επέλεξε την αυτογελοιοποίησή της, ως διέξοδο στα επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια της (…) Η περιφερειακή ακόμα και όταν υπερβάλει, ακόμα και όταν υποτιμά ή βρίζει, το κάνει με πειθαρχία στο πλαίσιο κάποιας πολιτικής σκοπιμότητας. Το να δώσει άλλοθι στην πώληση της Εγνατίας και την ληστρική αύξηση διοδίων κατά 150%, αποτελεί ύψιστο πολιτικό καθήκον για μια περιφερειακή αρχή πιστή στις αρχές της ΕΕ και της στρατηγικής όλων των αστικών κυβερνήσεων. Πόσο δε μάλλον, όταν το καθήκον είναι η υπηρέτηση των συμφερόντων ενός από τα νέα μεγάλα αφεντικά στην Ήπειρο: της ΤΕΡΝΑ, η οποία ελέγχει το εργοστάσιο απορριμμάτων, τα 19 εκατομμύρια της σύμβασης ηλεκτροφωτισμού και τώρα, τον μεγαλύτερο οδικό άξονα της χώρας. Πολιτικό καθήκον που υπερτερεί ακόμη και της αυτογελοιοποίησής της.

Ο μόνος αντίπαλος της πολιτικής στρατηγικής και τακτικής της περιφερειακής αρχής, το μόνο αντίπαλο πολιτικό δέος στο Π.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ ήταν και παραμένει η ΛΑ.ΣΥ. Τα γεγονότα είναι τόσο πολλά και ξεκάθαρα που όποιος θέλει να δεί, μπορεί να δε πεντακάθαρα».