Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας Για το Έκτακτο Συνέδριο και την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας, έχοντας επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας και αφουγκραζόμενη τις αγωνίες και τα αδιέξοδα των συμπολιτών μας, από τα προβλήματα που συσσωρεύουν στις πλάτες τους οι συνέπειες των πολιτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προχωρά με ενότητα, με αποφασιστικότητα, με πίστη στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, με συντροφικότητα, με επαφή με την κοινωνία και με εξωστρέφεια στην πορεία για το Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος και την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Έχοντας, ταυτόχρονα, επίγνωση της κατάστασης που υπάρχει στο κόμμα, η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας θα εργαστεί για την ομαλή και διάφανη διεξαγωγή των εσωκομματικών ψηφοφοριών, την ισότιμη συμμετοχή και προβολή όλων των υποψηφίων προέδρων του κόμματος και σε κάθε περίπτωση στην επικράτηση ενός κλίματος και ενός εσωκομματικού προσυνεδριακού διαλόγου με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του κόμματος, το Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος θα πραγματοποιηθεί από την 8η έως τη 10η Νοεμβρίου 2024, με αντικείμενο την έγκριση των υποψηφιοτήτων και του κειμένου Πολιτικής Απόφασης. Δικαίωμα ψήφου στις προσυνεδριακές διαδικασίες και δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων έχουν όσοι και όσες εγγραφούν στις λίστες του κόμματος μέχρι και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024. Η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 2 ή 3 Νοεμβρίου 2024.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, όλους τους προοδευτικούς πολίτες του νομού Άρτας να συμμετέχουν ενεργά στα βήματα αντιστροφής αυτής της δυσοίωνης κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας. Για να ανακτήσει ο πληγωμένος χώρος μας την αξιοπιστία του και να προχωρήσει μπροστά με πολιτικούς όρους, με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα, ώστε να διαμορφωθεί η κοινωνική πλειοψηφία που θα δώσει την εναλλακτική διέξοδο –απέναντι στο γκρίζο του σήμερα- για μια προοδευτική, δημοκρατική διακυβέρνηση αύριο. Τα πολιτικά διακυβεύματα είναι μεγάλα και οι στιγμές ιστορικές. Όχι μόνο για το κόμμα μας αλλά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.