Ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α: Ο.Τ.Α. στους ιδιώτες νέοι φόροι στους δημότες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Μετά το δυναμικό – συλλαλητήριο, το πρωί του Σαββάτου, στο κέντρο της Αθήνας και τη σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της, στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, προκειμένου να αποφασίσει για την εφεξής αντίδρασή της στο Άρθρο 179 του Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου, που προβλέπει την είσοδο ιδιωτών σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων, χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και αιτιολογημένη απόφαση αυτού.
Εν τω μεταξύ, δυναμικό παρών έδωσαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και στην πορεία που ακολούθησε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Έδωσαν το μήνυμα του αγώνα απέναντι στην κυνική ομολογία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη πως «εκλέχθηκαν» για να ξεπουλήσουν τις Δημόσιες και Κοινωνικές υπηρεσίες στους εργολάβους-ιδιώτες.
Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, «Όνειρό του και πολιτική του επιδίωξη είναι η παγίωση φαινομένων σαν αυτά που τραγελαφικά αλλά ρεαλιστικά συνέβησαν σε Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου της Περιφέρειας όπου εργολάβος έκανε φεϊγβολάν τις μίζες που μοίραζε απλόχερα στους Διοικούντες διαχρονικά. Μίζες που «πλήρωναν» οι Δημότες στο όνομα της εξυπηρέτησής τους!!!»
Στη συνέχεια ακολούθησε Σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με μαζική συμμετοχή προκειμένου να συναποφασισθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, το πλαίσιο του αγώνα και οι μορφές δράσης τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ομόθυμη η βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Συλλόγων-Μελών για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αίτημα την απόσυρση του άρθρου 179 που ξεπουλά με ισχνές πλειοψηφίες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων στα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα που ασκούν ασφυκτικές πιέσεις για εύκολο κέρδος στις πλάτες των Δημοτών.
Λαμβάνοντας το μήνυμα των Συλλόγων-Μελών η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε συνεδρίασή της αποφάσισε το πλαίσιο των κινητοποιήσεων για αμέσως επόμενες ημέρες.
-Την ΤΡΙΤΗ 22 και την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Οκτωβρίου 2019 η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκηρύσσει 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού. Με αποφάσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων-Μελών μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του Δήμου.

-Την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Μηχανοκίνητη Πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.
-Την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΟΤΑ προκηρύσσει 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) Πανελλαδικό Συλλαλητήριο με ενωτικό-δυναμικό κάλεσμα συμμετοχής και αλληλεγγύης σε Ομοσπονδίες του Δημοσίου αλλά και του Ιδιωτικού Τομέα.

Δυναμικά-μαζικά-ενωτικά διεκδικούμε:
-Άμεση απόσυρση συνολικά του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που ξεπουλά τα πάντα στους ιδιώτες.
-Άμεσες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Μονιμοποίηση εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια στους Δήμους. Εκσυγχρονισμός του Μηχανολογικού εξοπλισμού προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων.
-Διασφάλιση της καταβολής του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που από την αρχή του επόμενου μήνα κόβεται σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα ισχύουν.