Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας για τον θάνατο του παιδιάτρου Ηλ. Κούκου

Αγαπητοί συνάδελφοι
Εκ μέρους του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας και της Ιατρικής Κοινότητας εκφράζω τη συγκίνηση όλων μας για την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου συνταξιούχου Παιδιάτρου ΚΟΥΚΟΥ ΗΛΙΑ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Υπηρέτησε το ιατρικό λειτούργημα ως ιδιώτης παιδίατρος από το 1981 έως τη συνταξιοδότησή του Οκτώβριο του 2017. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία μας και έχαιρε της εκτίμησης των συναδέλφων του για το ήθος, την επιστημονική του κατάρτιση και τη συναδελφικότητα που τον διέκριναν, αφήνοντας παρακαταθήκη ήθους, ευγένειας, ανθρωπιάς και σεμνότητας σε αυτούς που επιλέγουν τον δύσκολο δρόμο της ιατρικής επιστήμης.
Θέλω να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια ολόκληρης της Ιατρικής Κοινότητας στους οικείους του εκλιπόντος συναδέλφου μας και τη συμπαράστασή μας στο πένθος τους.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Ας είναι αιώνια η μνήμη του.
Εκ του Δ.Σ του Ι.Σ. Άρτας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΜΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΤΗΣ
Ποιοι ναοί θα λειτουργούν στην πόλη
Από την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΤΗΣ, γίνεται γνωστό, ότι με πολιτειακό νόμο, επετράπη, από την Κυριακή 17 Μαΐου 2020, η επαναλειτουργία των Ιερών Ναών, με την παρουσία πιστών, υπό τον όρο, ότι οι παρευρισκόμενοι στις Ιεροπραξίες Χριστιανοί, θα απέχουν μεταξύ τους ενάμιση μέτρο.
Προκειμένου, λοιπόν, να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους Ιερούς Ναούς της πόλεως Άρτης, αλλά και να εξυπηρετηθούν οι λατρευτικές ανάγκες, όσο γίνεται περισσοτέρων Χριστιανών, από την Κυριακή 17 Μαΐου 2020 και κάθε Κυριακή πρωΐ, στην πόλη της Άρτας, θα λειτουργούν περισσότεροι απ’ ότι συνήθως, Ναοί, κατά τον πίνακα, που ακολουθεί:
ΝΑΟΙ της πόλεως ΑΡΤΗΣ οι οποίοι θα λειτουργούν ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ
-Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
-Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας
-Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου
-Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου
-Ιερός Ναός Παντοκράτορος
-Ιερός Ναός Αγίας Θεοδώρας
-Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου
-Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων
-Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών
– Ιερός Ναός Αγίου Μαξίμου του Γραικού
-Ιερός Ναός Φανερωμένης
Επίσης, θα λειτουργούν οι Ενοριακοί Ναοί των χωριών, καθώς και των Ιερών Μονών της Μητροπόλεως.

Εγκρίθηκαν 1.358 προσλήψεις συμβασιούχων στου Δήμους
Με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, εγκρίθηκε η σύναψη χιλίων τριακοσίων πενήντα οκτώ (1.358) συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στους ΟΤΑ Α’ βαθμού, για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες.
Η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ.21 του ν.2190/1994και τις όμοιες του αρ.9 του ν.3812/2009, ως ισχύουν.
Οι προσλήψεις που εγκρίθηκαν σε 2 Δήμους της Άρτας είναι:
Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη 4. Δήμος Κ.Τζουμέρκων 2.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 18 ΜΑΪΟΥ 2020
Ο πολιτισμός μας φέρνει κοντά… από μακριά
Το θέμα εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020 «Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Κοινωνική Συνοχή» μοιάζει περισσότερο από επίκαιρο, επισημαίνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, πουεπιθυμώντας να διατηρήσει την επαφή με το κοινό και να δώσει τη δυνατότητα σε όλους να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Άρτας, θα παρουσιάσει διαδικτυακά την περιοδική έκθεση, «Οι Άγγελοι της βυζαντινής Άρτας».
Ο διαδικτυακός επισκέπτης θα έρθει σε επαφή με πορτραίτα αγγέλων από τις τοιχογραφίες, τις ψηφιδωτές και τις ανάγλυφες συνθέσεις των βυζαντινών μνημείων της Άρτας, όπου θα διαπιστώσει τη διαφορετική προσέγγιση του θέματος ανάλογα με το υλικό στο οποίο αποδίδει τη μορφή ο καλλιτέχνης αλλά και τις διαφορετικές καλλιτεχνικές τάσεις που επικρατούν στη βυζαντινή τέχνη.
Την έκθεση θα πλαισιώσουν δύο έργα του αρτινού ζωγράφου Ευάγγελου Μπόμπορη, ο οποίος φιλοτέχνησε μία σειρά από σχέδια με μορφές αγγέλων, εμπνευσμένες από τη βυζαντινή τέχνη και ιδωμένες μέσα από την οπτική του σύγχρονου ζωγράφου.
Το βίντεο της έκθεσης θα είναι διαθέσιμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από τις 18 Μαΐου 2020.

Τα δρομολόγια των ΚΑΜ για την επόμενη εβδομάδα στην Άρτα
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 18 έως 24 Μαΐου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
• Δευτέρα (18-05-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος
• Τρίτη (19-05-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
• Τετάρτη (20-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
• Πέμπτη (21-05-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
• Παρασκευή (22-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
• Σάββατο (23-05-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.