Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΡΤΑΣ για τους εσπεριδοπαραγωγούς

Για το θέμα διάθεσης των μανταρινιών και των πορτοκαλιών της Άρτας αναφέρεται ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΡΤΑΣ. Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
«Είναι γνωστό σε όλους τους Αρτινούς το σοβαρότατο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην περιοχή μας εξαιτίας της μη διάθεσης από τους παραγώγους των πορτοκαλιών ιδίως δε των μανταρινιών με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή τους.

Όσοι διέθεσαν την παραγωγή τους την διέθεσαν σε εξευτελιστικές τιμές μη καλύπτοντας ούτε καν τα έξοδα παραγωγής τους, ενώ όσοι δεν διέθεσαν καν την παράγωγη τους έχουν υποστεί τεράστια οικονομική καταστροφή.
Κατά καιρούς έχουν γίνει μεμονωμένες παρεμβάσεις από τοπικούς παράγοντες και φορείς πλην όμως δεν έχουν οδηγήσει σε κανένα απολύτως αποτέλεσμα αφού ο αρμόδιος υπουργός και εν γένει η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχουν ευαισθητοποιηθεί για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.
Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών κι ενώ επέλεξε να στηρίξει στους μεγάλους οικονομικούς παράγοντες, όπως AEGEAN, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Εταιρίες Διοδίων κ.λ.π. , αρνείται να σταθεί στο πλευρό των οικονομικά αδυνάτων παραγωγών εσπεριδοειδών της περιοχής μας καλύπτοντας πλήρως τις οικονομικές τους απαιτήσεις για να μην οδηγηθούν στην φτωχοποίηση.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει ταχτεί με το μέρος των λίγων και ισχυρών αφήνοντας τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην τύχη της εν μέσω της πανδημικής και της οικονομικής κρίσης.
Τα συμφέροντα των αγροτών είναι αντίθετα με αυτά της κυβέρνησης. Οι αγρότες συντρίβονται λόγω της μεγάλης απώλειας εισοδήματος και της διόγκωσης των νέων χρεών. Η Ελλάδα είναι τελευταία στη λήψη μέτρων στήριξης σε όλη την Ευρώπη.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη υλοποιεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο που χρησιμοποιεί την πανδημία και την ύφεση ως ευκαιρία για να λεηλατηθούν οι αδύναμοι προς όφελος των ισχυρών, να χτυπηθεί ο παραγωγικός κόσμος, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.

Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή, τον Αντιπεριφερειάρχη Αρτας ,κ. Β Ψαθά, τον Δήμαρχο Αρταίων Χ. Τσιρογιάννη, τη Δήμαρχο Ν Σκούφα να αναλάβουν πρωτοβουλίες άμεσα σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , ώστε να να αποφασίσουν από κοινού τον τρόπο διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων των εσπεριδοπαραγωγών και να αποτραπεί ο ολικός αφανισμός των αγροτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στέκεται στο πλευρό των αγροτών και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον για τον παραγωγικό κόσμο της χώρας».