Ανακοινωθέν από το ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου συνήλθε υπό τήν προεδρεία της Α.Θ.Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και μελέτησε διεξοδικώς, μεταξύ άλλων, τα δεδομένα του ιού Covid-19 (κορωνοϊού), με αίσθημα δε ποιμαντικής ευθύνης, επισημαίνει τα εξής:
α) Παρά τη σοβαρότητα της καταστάσεως συνιστάται σύνεση, υπομονή και αποφυγή εκδηλώσεων πανικού.
β) Η Εκκλησία μας σεβόταν και σέβεται την ιατρική επιστήμη. Γι΄αυτό προτρέπει όλους τους πιστούς να εναρμονίζονται προς τις υγειονομικές οδηγίες τόσο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας όσο και προς τις σχετικές υποδείξεις και νομοθετικές διατάξεις των κατά τόπους Κρατών.

γ) Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκφράζει ευχαριστίες προς όλους όσοι εργάζονται με αυτοθυσία σε κάθε τομέα υγείας, ιατρικό, νοσηλευτικό και ερευνητικό, προκειμένου να αντιμετωπισθεί και να θεραπευθεί η νέα αυτή πανδημία.
δ) Η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, γνωρίζει εμπειρικώς μέσα από τη δισχιλιετή πορεία της, ότι η Θεία Κοινωνία είναι “αντίδοτον του μη αποθανείν” και μένει στη μέχρι τώρα Ορθόδοξη διδασκαλία περί της Θείας Μεταλήψεως.
ε) Αυτονόητο θεωρείται, ότι η πίστη στο Θεό, ως υπέρβαση και όχι ως κατάργηση της ανθρώπινης λογικής, καθώς και η προσευχή ενισχύουν τον πνευματικό αγώνα του Χριστιανού. Ως εκ τούτου, η Μήτηρ Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως προτρέπει τα ανά τον κόσμον πνευματικά της παιδιά να εντείνουν τις προσευχές τους ώστε με την ενίσχυση και τον φωτισμό του Θεού να ξεπερασθεί και αυτή η σύγχρονη δοκιμασία.
Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου

Συνάντηση Δήμαρχου Ηγουμενίτσας με τον Διοικητή Πυροσβεστικής Ηπείρου
Συνάντηση με τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου Αρχιπύραρχοκ. Απόστολο Βασδέκη και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας Πύραρχοκ. Λεωνίδα Γκιόκα, είχε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος.
Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά η άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκε η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας και ειδικότερα ο συντονισμός δράσεων και επιχειρησιακής ετοιμότητας στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.
Παράλληλα αναδείχθηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης άρτια καταρτισμένου ανθρωπίνου δυναμικού και επαρκούς εξοπλισμού για την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας των δημοτών.

Δήμος Αρταίων: Αναβάλλεται ο «6ος Δρόμος του Γιοφυριού» για τέλη Σεπτεμβρίου
Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την αναβολή της διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου «6ος Δρόμος του Γιοφυριού» που ήταν προγραμματισμένη για τις 28 και 29 Μαρτίου εξαιτίας των αυξημένων μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊο. Η διεξαγωγή του αγώνα προβλέπεται να πραγματοποιηθεί τέλη Σεπτεμβρίου.
Ομόφωνη η στήριξη στους συμβασιούχους
Το θέμα της στήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου στο δικαστικό αγώνα των 6 (έξι) συμβασιούχων της Διεύθυνσης Καθαριότητας και των υπαλλήλων συμβασιούχων (ΕΣΠΑ) στους παιδικούς Σταθμούς του Δήμου αλλά και το πώς ο Δήμος Αρταίων μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος τους συζητήθηκε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα τάχθηκε υπέρ τόσο στο δικαστικό αγώνα των 6 συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου όσο και στο δικαστικό αγώνα των συμβασιούχων ΕΣΠΑ για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

ΣΒΕ: Ενημέρωση των βιομηχανικών επιχειρήσεων της περιφέρειας
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των βιομηχανικών επιχειρήσεων της περιφέρειας, για την αποφυγή της διάδοσης του Κορονοϊού COVID 19, στους χώρους εργασίας, οι υπηρεσίες του ΣΒΕ, προετοίμασαν και απέστειλαν, την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, το 1ο Ενημερωτικό Φυλλάδιο, αντλώντας πληροφορίες από Διεθνείς Οργανισμούς.
Το 1ο Ενημερωτικό Φυλλάδιο, το οποίο αποστάλθηκε με την παρότρυνσή να διανεμηθεί στους εργαζόμενους και τα στελέχη της επιχείρησής, περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

1. Προληπτικά μετρά για τον κορονοϊό στους χώρους εργασίας
2. Kορονοϊό COVID-19 και χώροι εργασίας
3. Κατάρριψη μύθων σχετικά με τον κορονοϊό
4. Βήματα για τον περιορισμό διάδοσης του COVID-19
5. Υποδείγματα σημάνσεων στους χώρους εργασίας
6. Συνεχής ενημέρωση
7. Ενημερωτικά video τουWorld Health Organization
Ο ΣΒΕ, με την συνεχή έκδοση νέων Ενημερωτικών Φυλλαδίων, θα ενημερώνει τις επιχειρήσεις της περιφέρειας, σχετικά με τις πρωτοβουλίες της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και τις στρατηγικές που μπορούν να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης.