ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.- Δωρεάν ενημέρωση σχετικά με την αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.- Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Μηχανισμός Διαρκούς Πληροφόρησης και Υποστήριξης της Στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ – ΕΚΤ στην περιοχή υλοποίησης του ΤΑΠΤοΚ – Leader της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» έχει συστήσει γραφείο με αντικείμενο την δωρεάν ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με την αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία στις επιχειρήσεις του δευτερογενή τομέα της οικονομίας και την δημιουργική βιομηχανία, καθώς και την βιομηχανία της εμπειρίας.
Οι ωφελούμενοι της παρέμβασης θα προέρχονται από την ΠΕ Ιωαννίνων εκτός από τη Δημοτική Κοινότητα Ιωαννίνων και όλη η ΠΕ Θεσπρωτίας.
Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν:
-για τις δυνατότητες και ευκαιρίες επενδύσεων στους ανωτέρω τομείς
-για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρονται τόσο μέσω των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ όσο και του ισχύοντος εθνικού πλαισίου κινήτρων ενισχύσεων (π.χ. Αναπτυξιακός Νόμος κλπ.).
-για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά κατηγορία επένδυσης για την σύσταση επιχείρησης και την έκδοση της άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξυπηρετούνται είτε από τα γραφεία της εταιρείας (Πλ.Πύρρου & Μιχ. Αγγέλου1, Ιωάννινα) είτε μέσω της ιστοσελίδας http://www.infotaptok.gr, είτε τηλεφωνικά στο 2651036686-83087.

1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στηρίζοντας έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία προαγωγής πολιτισμού και δημιουργίας κουλτούρας, συμμετέχει ως συνδιοργανωτής, μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, στο 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Κοινωνικό Σύλλογο «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ», το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022, στις 7.00 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων.
Οι χορωδίες που συμμετέχουν είναι οι εξής:
1. Μικτή Χορωδία Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Λευκάδας «ΟΡΦΕΥΣ 1937»
2. Μικτή Χορωδία Δήμου Αλεξάνδρειας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ»
3. Χορωδία Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου «ΜΑΡΣΥΑΣ» (Αθήνα)
4. Μικτή Χορωδία Ηγουμενίτσας «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ»
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη μόνο με την προσκόμιση αριθμημένης πρόσκλησης, την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε επικοινωνώντας τηλεφωνικά στο 6939427564.
Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας.

Στην τελική ευθεία για το 11ο Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 Πρέβεζας
Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του 11ου Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 Πρέβεζας, που διοργανώνεται από τον σύλλογο καλαθοσφαίρισης “Νικόπολη Πρέβεζας” και θα διεξαχθεί το διάστημα 15-17 Ιουλίου 2022 στα γήπεδα μπάσκετ “Στάθης Παρούσης” του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας.
Την φετινή διοργάνωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους μεγάλα ονόματα από τον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων θα παρευρίσκονται στο φετινό τουρνουά ο speaker των μπασκετικών επιτυχιών Βασίλειος Σκουντής, ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Λίνος Χρυσικόπουλος, ο παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής Tζαννής Σταυρακόπουλος, ενώ έχουν προσκληθεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Ευάγγελος Λιόλιος και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γεώργιος Μαυρωτάς.
Συνδιοργανωτής του φετινού Τουρνουά είναι η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας (Περιφέρεια Ηπείρου) και το Τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πρέβεζας.
Η οργανωτική επιτροπή του 10ου Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 Πρέβεζας ενημερώνει τους φίλους και τις φίλες του Τουρνουά ότι καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής στο Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 Πρέβεζας είναι η 12 Ιουλίου 2022. Ήδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και αναμένεται να ξεπεράσουν τις 50 σε όλες τις κατηγορίες.

Λειτουργία ΚΕΠ Ηγουμενίτσας
Το κεντρικό ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας σήμερα Τρίτη 05/07/2022 θα παραμείνει κλειστό από τις 14:00 και μέχρι τη λήξη της βάρδιας εξαιτίας της απολύμανσης που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΚΕΠ για την καλύτερη προστασία των πολιτών.

Δήμος Ιωαννιτών: Θερμή υποδοχή για τους παλαίμαχους του Άγιαξ
Την αποστολή των παλαιμάχων του Άγιαξ υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Η υποδοχή έγινε σε θερμό κλίμα και με την παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Παπαγεωργίου, του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Νίκου Τσόλη και δημοτικών συμβούλων.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε την αποστολή και θύμισε ότι την δεκαετία του 70 ο ΠΑΣ αποτελούσε μία εκπληκτική ομάδα και της δόθηκε η επωνυμία «Άγιαξ της Ηπείρου» ως μία μικρογραφία του θρυλικού Άγιαξ.
«Εύχομαι να έχετε μία ευχάριστη διαμονή στην πόλη και αύριο να απολαύσουμε έναν πολύ όμορφο αγώνα» ανέφερε ο δήμαρχος παραδίδοντας στον Αρχηγό της αποστολής το αναμνηστικό μετάλλιο της πόλης.
Ο αρχηγός της αποστολής των παλαιμάχων ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή και μετέφερε την χαρά όλων που βρίσκονται στα Γιάννενα.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΖΗΜΙΑ – ειδικό σεμινάριο για τα χρηματοδοτικά εργαλεία
Μια πολύ σημαντική εκδήλωση οργανώνεται στα Ιωάννινα την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, 09.00 – 15.00 στην Αίθουσα Δημ, Χατζή παλιά Σφαγεία
Πρόκειται για την Περιβαλλοντική Ευθύνη και την Αποκατάστασή της από κάθε ρυπαντή. Η νομοθεσία προβλέπει την ανάπτυξη χρηματοδοτικών εργαλείων ώστε η επαναφορά του Περιβάλλοντος και της Φύσης στην αρχική κατάσταση να είναι δυνατή.
Οργανωτές είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο Αστεροσκοπείο Αθηνών με φορέα υλοποίησης το ECOCITY στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE PROFILE.
Εκπρόσωποι Φορέων της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης, Οργανισμών, Επιχειρήσεων, Επαγγελματικών δραστηριοτήτων χερσαίων ,θαλάσσιων και σε λίμνες έχουν μέγιστο ενδιαφέρον για σχετική ενημέρωση και βεβαίως τα Μέσα Ενημέρωσης ως φορείς πολλαπλασιασμού των σημαντικών ειδήσεων αλλά και της καλλιέργειας της κοινής γνώμης για τα τόσο ευαίσθητα θέματα.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και για την προετοιμασία της υποδοχής και της φιλοξενίας παρακαλούμε δηλώστε την συμμετοχή σας όπως αναφέρεται στην συνημμένη πρόσκληση.

Στις 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ η γενική συνέλευση της Ι.Λ.Ε.Τ.
“Η φετινή τακτική Γενική Συνέλευση της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Τζουμέρκων (Ι.Λ.Ε.Τ.), θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αγνάντων, ώρα 10:00 π.μ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφουν για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ι.Λ.Ε.Τ. η Πρόεδρος Ερασμία Ζαβιτσάνου και ο Γεν. Γραμματέας Δημήτριος Καραβασίλης, μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης θα ακολουθήσει, στον ίδιο χώρο, τιμητική εκδήλωση για τα ιδρυτικά μέλη της Ι.Λ.Ε.Τ. και τα μέλη του 1ου Διοικητικού της Συμβουλίου.
Η Εταιρεία το φετινό καλοκαίρι, μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. και στο πλαίσιο του καταστατικού της, συνεργάζεται με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και αδελφότητες των Τζουμέρκων για την πραγματοποίηση δράσεων που συνάδουν με τους σκοπούς και την αποστολή της. Οι συνεργατικές αυτές δράσεις θα κοινοποιηθούν από τους διοργανωτές το επόμενο διάστημα και θα αναρτηθούν στην Ιστοσελίδα της Ι.Λ.Ε.Τ. (https://www.ilet.gr).
Η έκδοση των φετινών Τζουμερκιώτικων χρονικών έχει δρομολογηθεί και το τεύχος θα είναι έτοιμο για διάθεση εντός του καλοκαιριού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ι.Λ.Ε.Τ. απευθύνει πρόσκληση στα μέλη της και κάλεσμα σε όλους τους Τζουμερκιώτες και φίλους της, για την συμμετοχή τους στην συνέλευση και τις δράσεις της”.

Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ενός καθηλωτικού μυθιστορήματος με κοινωνικό πρόσημο
Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο “Πολύεδρο” και τις εκδόσεις θα φιλοξενήσουν στον όμορφο κήπο του Πολύεδρου τον καταξιωμένο και πολυγραφότατο Ηπειρώτη συγγραφέα Θοδωρή Δεύτο, παρουσιάζοντας το νέο του συγκλονιστικό βιβλίο με τίτλο ” Ασπασία, το μυστικό της Καπετάνισσας” , την Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022, και ώρα 8,30μμ.
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τον συμπατριώτη μας, Θοδωρή Δεύτο, σε μια παρουσίαση όπου θα μιλήσουν για το έργο του συγγραφέα η κ. Ήρα Κουρή, Φιλόλογος, και η εκπαιδευτικός, Αλεξάνδρα Στεργίου.
Τραγούδι, ανάγνωση κειμένων: Μαντώ Κάτσιου.

Δήμος Ιωαννιτών: Τα Γιάννενα σχεδιάζουν για το ποδήλατο
Η ένταξη του ποδηλάτου στην καθημερινότητα της πόλης απαιτεί ολοκληρωμένο σχεδιασμό και κυρίως ουσιαστική και ενεργή συμμετοχή των πολιτών.
Για τα Γιάννενα η αρχή έγινε με το «1ο Εργαστήριο για τις αρχές σχεδιασμού έργων και πολιτικών για το ποδήλατο» που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και πολιτών.
Στο εργαστήριο, ο Δήμος, η μελετητική ομάδα και οι πολίτες συζήτησαν για τις βασικές έννοιες που σχετίζονται με το σχεδιασμό για το ποδήλατο καθώς και για τις μελλοντικές ενέργειες.
«Η πόλη έχει ξεκινήσει την μεγάλη προσπάθεια μετά την επιλογή της στις 100 κλιματικά ουδέτερες στην Ευρώπη. Η επιλογή αυτή αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση την οποία πρέπει να κερδίσουμε. Η βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της επίπονης διαδικασίας και σε αυτό το πλαίσιο συζητούμε και οργανώνουμε την ένταξη του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Ο Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος Θάνος Βλαστός τόνισε ότι η συμμετοχή των πολιτών στον σχεδιασμό για το ποδήλατο είναι πολύ σημαντική.
«Η χρήση του ποδηλάτου θα κάνει την πόλη πιο ανθρώπινη και πιο φιλική. Το ποδήλατο είναι αυτό που εγγυάται την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου. Σήμερα το αυτοκίνητο έχει καταλάβει τα πάντα και το ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε χώρο και για τους πεζούς και για τους ποδηλάτες» ανέφερε ο κ. Βλαστός τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν πολύ οργανωμένα βήματα για να ανταποκριθεί η πόλη στις δεσμεύσεις της για την κλιματική ουδετερότητα.