Αναστασία Σίμου για την ανέγερση Διοικητηρίου

Ένα μεγάλο πρόβλημα της Άρτας οδηγείται στην επίλυσή του

«Πρέπει να αποφασίσουμε και να κάνουμε την αρχή επίλυσης του προβλήματος, αφού είναι αποδεκτό πως «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Η εκμίσθωση-παραχώρηση 12,5 στρεμμάτων του Στρατοπέδου Παπακώστα από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας με τους συγκεκριμένους όρους είναι η δυνατότερη εφικτή λύση» τόνισε στην τοποθέτηση της η περιφερειακή σύμβουλος Άρτας, Αναστασία Σίμου στο Περιφερειακό Συμβούλιο στη συζήτηση για την ανέγερση Διοικητηρίου στην Άρτα.

Στην τοποθέτησή της η κα Σίμου ανέφερε τα εξής: «Κύριε Περιφέρειαρχα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Καλούμαστε σήμερα να λύσουμε ένα πρόβλημα που για πολλά χρόνια ταλανίζει το νομό Άρτας, με σοβαρές οικονομικές συνέπειες αλλά και επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων του νομού μας. Το θέμα της στέγασης των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Πρόκειται για σοβαρότατο θέμα που ειλικρινά πιστεύω πως, αν σήμερα δεν λάβουμε οριστικές αποφάσεις, θα γίνει μόνιμο. Επομένως πρέπει να αποφασίσουμε και να κάνουμε την αρχή επίλυσης του προβλήματος, αφού είναι αποδεκτό πως «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».

Η εκμίσθωση-παραχώρηση 12,5 στρεμμάτων του Στρατοπέδου Παπακώστα από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας με τους συγκεκριμένους όρους είναι η δυνατότερη εφικτή λύση. Είναι γνωστό ότι το κτήριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Διοικητηρίου, η κατασκευή του οποίου χρονολογείται από το 1964 και από πολλές απόψεις είναι ακατάλληλο, αφού πλείστες υπηρεσίες είναι διάσπαρτες και οι πολίτες αιμορραγούν οικονομικά και ταλαιπωρούνται φυσικά. Το γεγονός αυτό λειτουργεί σε βάρος της αποδοτικότητας των υπηρεσιών, αλλά και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Οι ενέργειες εξεύρεσης κατάλληλου χώρου, χρονολογούνται από δεκαετίες αλλά πάντοτε κάποιο εμπόδιο, κάποιο «αόρατο χέρι» σταματούσε την επίλυση του προβλήματος. Στην προηγούμενη θητεία μας αναζητούσαμε χώρο είτε από ιδιώτη είτε από το Δήμο Αρταίων αλλά και πάλι η προσπάθειά μας δεν απέδωσε καρπούς.
Οι συνεχείς και άοκνες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα και κάνουμε την αρχή για να αποκτήσει η Άρτα το Διοικητήριό της. Ένα μεγάλο πρόβλημα φαίνεται πως οδηγείται στην επίλυσή του. Σας καλώ να στηρίξετε τη συγκεκριμένη πρόταση του Περιφερειάρχη προκειμένου να προχωρήσουμε τις διαδικασίες μίσθωσης του συγκεκριμένου τμήματος του Στρατοπέδου Παπακώστα και ζητώ τη συνεργασία όλων σας για την επιτάχυνση των περαιτέρω διαδικασιών».